Eppur si muove - és mégis mozog a föld.

A  NAV  botrány  és  a  Netadó  óta  az  elégedetlenség  egyre  fokozódik. Megtelt  a  pohár, és  a  Nép  egyre  kevésbé  akarja  elfogadni  a  Fidesz  maffiakormányának  abbéli  ténykedését, hogy  hazánk  hajóját  Nyugat  helyett  Keletre  kormányozza.

A fiatalság színrelépésével megváltoztak  az  erőviszonyok. A  Fidesz  a  netadóban  meghátrálásra  kényszerült. Ez az első repedés a szilárdnak  látszó acélvázon, amire a maffiakormány a kétharmadát  építette.  Azóta  történt  egy  és  más:  Kiderült,  hogy  ez  a  váz  csak  külső  máz,  ami  alatt  a  korrupció  sűrű  masszája  már  itt – ott  látszik  a  repedéseken.

Ilyen  előzmények  után következett  a  DK  Kongresszusa,  mérföldkő  lehet  az  elkövetkező  évek  demokrácia-építésében. Ehhez  járult  az  Újpest  MSZP-s  győzelem  az  időközi  választáson. Nagy  jelentősége  lesz  a  Veszprémi  választásnak  is! Oda  lehet  a  Fidesz  kétharmada.

Négy  éves a  Demokratikus  Koalíció.  Gyermekcipőben  jár, de  beletartozik    az  országot  megváltani  képes demokratikus  pártok  táborába.  Felnőtt  a  feladathoz,  hogy  mégsem  sikerült  a  kitűzött  célt  elérni, az  a  magukat  baloldali  pártoknak  az  összefogás  iránt  érzett  ellenszenvének  tudható  be.

Amióta  a  fiatalság  megmozdult, megmutatta  erejét  az  utcán, azóta  reális  esélye  van  a  békés  rendszerváltásnak. Náluk  van  az  erő, de  még  nincs  birtokukban  az  a  tudás, amit  a  politika  mai  szereplői  felhalmoztak. Ami  nélkül  nincs  esélye  a  civil  szerveződéseknek  eredményesen  felvenni  a  harcot  a  Fidesz  maffiakormányával. A  demokráciát  is  tanulni  kell!

Ha az elégedetlenség olyan mértéket ölt, hogy elegen  lesznek  az  utcán  egy  akaratot  képviselve,   ORBÁN  TAKARODJ  ,  Európa!  Nem  hagyjuk!  jelszavakat  skandálva, akkor lehet összefogni a különböző  csoportokat, ha  van egyetértés  a  célokat  tekintve,  de  nincs  alapvető  nézeteltérés  a  módszerekben.

Hogy mi  történt  a  Kongresszuson,  azt  tőlem  hitelesebben csak  Gyurcsány  Ferenc  beszédéből  lehet  megérteni. Ajánlom mindenki  figyelmébe.

https://www.youtube.com/watch?v=ignXNfeT7XA

Vasárnap  az  ellenzék  megtette  az  első  lépést  Orbán  rendszerének  gyengítéséhez.  Győzött  Újpesten  az  MSZP-s  jelölt. Az  53 %os  győzelmi  arány  reménykeltő  a  Fidesz  kétharmadának  megtöréséhez.  De  erról  olvassátok  el  Lendvai  Ildikó  remek  írását.

https://www.facebook.com/ildiko.lendvai.14/posts/1539507166287653?notif_t=close_friend_activity

"Aki szelet vet, vihart arat!"  mondja a közmondás, és mennyire igaza van! Ez köszönt vissza a vasárnapi MSZP-s győzelemben is.

Ehhez kellettek az indulatok, amiket a Fidesz társadalomellenes lépései korbácsoltak fel az eddig passzívan hallgató tömegekből. Elsősorban a fiatalokból. Habár nem értették meg, hogy a demokrácia határain belül nincs győzelem pártok nélkül és egybemosták a 25 évet, ezek a fiatalok megmutatták, van erejük, hitük, kitartásuk, akaratuk érvényesítéséhez. Még ugyan nem jutottak el a konkrét cselekvési tervekig, nem tudtak megvalósítató célt kitűzni maguk elé, de az övék a jövő! De ebben nagy szerepe van az idősebb generációknak, hogy tapasztalataikat átadva, megtanítsák Őket a stratégiára, hogyan lehet az adott kereteken belül, a demokrácia szabályait betartva, vér nélküli Forradalmat csinálni.

"Ez a mi munkánk, és nem is kevés!" Nem lehet mindig mindent elölről kezdeni! A széles társadalmi összefogásban szerepet kell kapjanak a fiatalok, de nem szabad kirekeszteni a jelenleg demokratikusan működő pártokat és a "Bölcsek Tanácsát" sem. Veszprémben is sikerülni fog, ha addigra sikerül a párbeszédet kialakítani a széles néprétegek között.

Mert Orbán elutasítottsága nő ugyan, de nem látszik az ellene fellépők közös akarata! Az Orbán takaroggy!  kevés, az is kell, hogyan tovább? Ehhez pedig közös nevezőre van szükség, demokrácia-tanulással, egymás elfogadására képes emberekkel. Bízom abban, hogy a "vetés" időre beérik, és a VIHAR segít eltakarítani azt a sok szemetet, amit a Fidesz maffiakormánya hosszú évek óta összehordott magának.

Klubunk  fennállása óta  egy  célért  dolgozik:  A  demokrácia,  a  Köztársaság,  a  jogállamiság  és  a  szabadságjogok  visszaállításáért. A  Baloldali  Értékvédők  Klubja  már  nevében  is  ezekért  a  vívmányokért  áll  ki. Gyurcsány  Ferenc  gondolataival  értünk  egyet  és  ezért  léptünk  be  a  DK-ba  is.

E gymás  iránti  baráti  szálak  megerősítésén  munkálkodunk. Sőt,  kivettük  a  részünket  az  Összefogás  elősegítéséből  is. Számos  találkozón  ez  volt  a  cél: „Hidat  verni  a  különböző  pártok  között”. Hogy  a  közös  cél  érdekében  együtt  vehessük  fel  a  harcot  a  közös  ellenféllel,  a  Fidesszel  szemben.

Most,  hogy  az  építkezés  ideje  jött  el,  felvetődött  a  gondolat:  A  csalódások  után  újból  ki  kell  lépnünk  a  magányból,  újra  kell  építeni  kapcsolatainkat,  megerősíteni  barátságainkat. Ezért  vetődött  fel a Baráti találkozó  gondolata.

https://www.facebook.com/groups/299365233407348/permalink/881802921830240/?qa_ref=qd

A "gondolatát" a találkozónak Gothárd Lajos Csaba vetette fel, amit én is, Andrea is támogattunk. Két megjegyzésre reagálnék:

Kell-e  meghívott vendég?  Kell. Legyen szál, összefűzni  gondolatainkat. Benne van egy másik hozzászóló véleménye is: Legyen vezérgondolat, amire ráfűzhetjük a magunkét. Találtunk alkalmas személyt  Németh Zsóka személyében. Abban egyetértek, hogy az építkezés ideje alatt tömegesen meghívni más pártok képviselőit nem célravezető. Egyet ajánlanék: Lendvai Ildikót, aki szintén klubunk tagja, és aki eddig is sokat tett az összefogás eszméjéért. Nem rajta múlt a sikertelenség.

Mindezeket  azért  fűztem  egybe, mert  úgy  érzem: Csakis  együtt  érdemes  a  Fidesz  leváltásán  gondolkodnunk  és  terveket  szőnünk. Hogy a klub baráti találkozóját belevettem,  egyetlen  oka  van. Szeretném,  ha  Klubunk  aktívan  kivenné  a  részét  az  elkövetkező  időszak  építkezéséből. 

Szerző: Szilárd bácsi  2014.11.24. 12:27 2 komment · 1 trackback

Címkék: politika gyurcsány barátság elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr966928539

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.11.25. 10:00:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

afty 2014.11.25. 20:43:01

Mint mindig általában most is egyetértek veled.. Mintha az Én gondolataimat szedted volna egy csokorba.. Tudod igaz, hogy nem szeretném a vérontást, de már gondolataimba az sem okozna problémát, ha csak így tudnánk ezt az aljas korrupt csaló bandát leváltani elkergetni. Minden erőmmel azon vagyok, leszek, hogy ez megtörténjék.. A találkozót pedig jónak tartom és ígérem ott leszek...

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.12.02. 09:20:18

Csoda, hogy négy évig kihúzta ez a komcsi nyuggerszekta. Hiába, Gyurcsány nem tud meglenni a kezét nyalogató hűséges idióták nélkül.
süti beállítások módosítása