Elment az öszöd? Válasz Orbán lejárató filmjére.

Gyurcsány III. Öszödi beszéde Nagy Imre házánál.

Az elmult hét a beszédek hete volt. Hogy van különbség beszéd és beszéd között, az bizonyíítja legjobban, hogy ki hiteles és ki az, aki csak a hatalomért száll síkra.

Időrendben Bajnai kezdte. Sokat vártunk etttől a beszédtől. A várakozás nem hozta meg a várt eredményt. Az összefogás szempontjából nem történt valós előrelépés. Ma ugyanott tartunk, mint fél évvel ezelőtt: Beszélnek róla, de tenni nem tesznek semmit. Kampányízű beszéd volt elejétől a végéig. És ami a szomurú: kimaradt belőle az a politikus, aki embert csinált Bajnaiból, akinek a programját változtatás nélkül hajtotta végre a válságkezelés miniszterelnökeként. Egyébként sikeresen.

https://www.facebook.com/egyutt2014/app_327292677370744

Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc nagy fába vágta a fejszéjét: Elmondta Nagy Imre háza előtt a III. Öszödi beszédét. Ez a beszéd szókészletével, indulatával szakasztott mása volt a II. elhíresült beszéddel, amivel párt-társai és a Fidesz jóvoltából kiírta magát a magyar politiki közéletből. Ezzel viszont visszatért oda.

Megtisztulva, felemelt fejjel és tiszta szívvel. Ez a beszéd arra szolgált, hogy megértse minden magyar a II. értelmét. Akinek füle van, akinek szíve is hozzá és aki az eszét nem a seggében hordja, az most megértette: Az öszödi beszéd volt (és máig az egyetlen) ami kimondta az Igazságot. Elég a semmittevésből, a hazugságokból, ideje elkezdeni a munkát. Aki nem látta, itt meghallgathatja: Vagy az egészet, vagy az ATV vágott változatát. Mindkettő „magáért beszél”.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=evyVySPeEz0

http://atv.hu/belfold/20130616_gyurcsany_orban_ne_papoljon_mert_szarabbul_elunk

Hogy vannak még a nagyokon kívül összefogás-pártiak,

azt Shmuck Andor véleménye igazolja. Érdemes meghallgatni.

http://atv.hu/videotar/20130614_schmuck_fogjon_ossze_az_ellenzek

Hogy ebben az összeállításban Orbán nem kapott szót?

Ez azért van így, mert „szóra sem érdemes”. Aki „legény volt a gáton”, mindenki tett valamit az árvizi katasztrófa elkerülése érdekében. Egyedül Orbán „hátráltatta” a védekezés munkáját, mert kampányfilmet csinált ebből is. Mint a márciusi hóvihar idején. Ennyit ér, mint amit mutatott magából katasztrófa idején.

Gyurcsány Ferenc ugyanazokkal a szavakkal, ugyanazzal a szenvedélyes haza iránti aggódással tért vissza a politikai közélet első számú politikai vezetői közé. Aki ezt nem érti, ettől a perctől kezdve számíthat a „politikai analfabéta” jelzőre. Ez a beszéd világos és egyenes beszéd volt. Egyenesen az öszödi beszéd folytatása.

Minden elismerésem Gyurcsány Ferencé,

aki úgy oldotta meg az öszödi beszéd „magyarázatát”,

hogy azt még a hülye is megértse.

Csak remélni merem, hogy a nagy pártok vezető politikusai

nem tartanak számot a „politikai analfabéta” nem éppen megtisztelő címére.

Szerző: Szilárd bácsi  2013.06.17. 09:54 4 komment

Címkék: politika orbán gyurcsány koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr165364795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabriel Gray 2013.06.17. 10:37:52

Nekem tetszik a cikk... szerintem az egy tudatos stratégia Gyurcsányról, hogy felvállalja öszödöt és szembe néz vele nyilvánosan... politikailag már nincs vesztenivalója, de így legalább semmissé teszi annak hatását... :D

Imre Drotos 2013.06.17. 12:33:51

Az öszödi beszéd a POLITIKUSOK FELSZÓLÍTÁSA VOLT "Pató-Páli"magatartás, a hazudástól mentes MAGATARTÁSRA ! Úgy gondolom Bajnai erre utalt beszédében nem kívánja, hogy még egyszer ez a FELSZÓLÍTÁS IDŐSZERŰ LEGYEN !! Gyurcsány most , E MAGATARTÁST MUTATTA BE a gyakorlatban ! Pl : Kádár eddigiektől eltérő MINŐSÍTÉSE, nem titkolva a REZSIM KORLÁTJAIT . Az ellenzék összefogásának bonyolultságát, kiemelve SZÉLSŐSÉGES megnyilvánulások ROSSZALLÁSÁT.

Joee72 2013.06.17. 18:38:57

Egyszerűen nem kell azzal az emberel foglalkozni,..Mármint gyurcsánnyal..Megbukott mint politikus,megbukott mint ember..

gesa2 2013.06.17. 21:05:24

@Joee72: Ez így kevés.....lózung.....indok és tény esetleg utalások, hogy értsük mire gondolsz.
süti beállítások módosítása