Nem vagyok jós,-de beigazolódni látom sejtéseimet.

1. Ezen az olimpián mindenkinek kevesebb babér terem, mert elviszi Kína az érmek felét. Ők sokan vannak! És ez "hiányzik" nekünk is: A "szokásos" 10 körüliből,- jó,- ha lesz 5.

2. Hogy még vége sincs, már bűnbakokat keresnek a „bűnösök”!Mert Smidt Páltól nincs nagyobb bűnös ma a magyar sportban! Mert Ő mindennel foglalkozott az elmult 4 évben, csak afolgával nem! A MOB elnökének illene tudni mindenről, ami a sportolókat érinti. Nem játszhatja el még egyszer Pilátus szerepét,- amit Athénban:-Nem tudott semmiről! Őt akkor fel kellett állítani,-ha már nem volt benne gerinc,- hogy ezt magától megtegye!

3. Olyan sportolót, aki nem tud eredményt produkálni a doppingteszthez,-nem volt szabad kivinni! Ez az ország és a sportvezetők szégyene! Mellesleg az "eredmény" is ezt igazolta.

4. Olyan SPORTOLÓT,- aki "bomlasztja" a csapatszellemet,-nem szabad kivinni! -És ezt MINDENKI TUDTA! -Most mégis "csak" a sportolót akarják fegyelmi vétséggel sujtani! Megérdemli. -De aki KIVITTE,- az duplán érdemelné ki a fegyelmit! -Mert tudta!

5. Azokat az edzőket,akik pedagógiából megbuknának,el kell felejteni.Nem a sportoló van az edzőért,- hanem fordítva! Különösen, ha világklasszikusokról van szó. Kovács Katalin és Janics Natasa már tettek le valamit az asztalra! Rozsnyói Katalin meg éppen kisöpörni akarta Őket,-sértett hiúságból. Még egyetlen edző se nyert semmit az ORSZÁGNAK! Legfeljebb nevelt olimpiai és világbajnokot,- de a versenyt a "tanítványok" vívták meg! Aki nem tudja edzőként alárendelni magát a cél érdekében,-annak nincs erkölcsi alapja mások felett ítélkezni. Egy választása marad:Visszavonulni,ha nem akarja,hogy kirúgják. Ami be is fog következni az "aranylányok" jóvoltából,-amit REMÉLEK!

Mert nyerünk aranyakat! Ha nem annyit,- mint máskor,- de a "tisztes helytállás" meglesz sportolóink jóvoltából. Sőt,- már meg is van azok részéről,- akik nem okoztk csalódást.

Márpedig érmeseink,-és helyezetteink nem okoztak,-legfeljebb KELLEMESET! Voltak kellemetlen meglepetések is. -De mikor nem? -Mindig voltak!-Akik nem nyertek,-pedig "esélyesként" tartottuk számon Őket. -De olyanok is,-akiktől "semmit se vártunk",- mégis SOKAT KAPTUNK!-Akár aranyat!

A sikert meg lehet szokni:-De a helyünket a világban ismernünk kell! Nem lehet "túlzott elvárásokkal" plusz terhet rakni sportolóink vállára. Mert a mai kiegyenlített viszonyok mellett lehet első vagy 11. is . Közben meg mindent megtett, -de csak "ennyire futotta".

Még az értékelés hátra van,-de azt már látni, hogy ez az olimpia más,-mint az előzőek!Ide "kijutni is" teljesítmény kellett. És itt "már vannak bűnbakok",- de még mennyi lesz!

Csak egyet nem szabad megcsinálni! -Hogy még Kolonics emlékét is "belekeverni", - mert az már nagyon sokat ártana a magyar sportnak!

 

Aminek a tekintélyén (valljuk be), esett némi csorba. Ne akarjuk ezt tovább mélyíteni!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.08.25. 21:03 Szólj hozzá!

Címkék: sport elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr58632754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása