„-Azért  a  Víz  az  Úr!”

-Gondolatok  Virágvasárnap  után, - Húsvét  előtt.

Egy  évvel  a  fülkeforradalom  után  elgondolkodtam:  Mi  változott  azóta, mióta  az  idiótákból  álló  kormány  az  elhülyített  Nép  jóvoltából  teljhatalmat  kapott?Arra jutottam, semmi különös. Csak az, ami várható volt az ellenzékben eltöltött 8 év  alatti tevékenységükből. Maradtak azok  akik voltak: a  saját  maguk  hatalmát  építő,  másokat sárba tipró, az ország előrehaladásával semmit se törődő dilettáns, semmihez nem értő gyülevész had, amit a Széll sepert össze a kölönböző bukott pártocskák  szemétdombjáról. Erre  mondják  azt:  „A  zsák  mindig  megtalálja  a  foltját”.   Meg  azt  is,  „Kutyából  nem  lesz  szalonna”.   Mindkét  közmondás  találó.  Csak  az  a  baj,  hogy  Ránk  nézve    igaz. Már Berzsenyi Dániel is szólt a  Magyarokhoz,  de  úgy  látszik:  -Szóból  nem  ért  a  Magyar.

https://www.youtube.com/watch?v=IhX5-onuAdQ  Megtette ezt  Kodály Zoltán  is, zenében.

https://www.youtube.com/watch?v=z3Y2PupICyo&NR=1

Sokat egyikse használt,  nem tanultunk belőle. Akkor  is  időszerű  volt,  de  ma  még inkább. Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba belelépni. Mondják a „bölcsek”: Ez nagy általánosságban biztos igaz, kivéve a magyarokat. Mi akkor is belelépünk, ha már sokszor elbotlottunk. Hogy csak egyet említsek  a  sokkk  közül. Kétszer álltunk a németek oldalára,  az  I.  és  a  II. Világháború  alkalmával. Kétszer  húztuk a rövidebbet, mindkétszer elvesztettük országunk  jelentős részét. Nem  kell  megmagyarázni:  Trianon minden magyarnak fájó emlék. De vannak ma is, akik harmadszor nekimennének a  falnak, amikor  ma  semmi  szükség  nincs  szomszédainkkal  „tengelyt  akasztani”,  hiszen  Európa  ma  már  határok  nélkül  átjárható. Mi mégis feltámasztottuk az újfasiszta szellemet, ahol „kis-sértett” járja be Európát,  akit  ma  már  sehol  nem  látnak  szívesen,  legfeljebb  padlófelmosó-RONGYNAK   használja  a  világ  magát  demoktatikusnak  nevező, gondolkodni  tudó  emberisége.

 

Itthon is sokat fejlődött a tudat!  A „lét”, amit ígértek, nem  lett  jobb, csak  rosszabb.  A közhangulat úgyszintén. Egy év elég volt, hogy a szemek kinyíljanak, ha nem is mind, de a fele biztosan...Ez  is  bizonyítja, hogy van  olyan  eset, amikor  a  kutyák  értelmesebbnek bizonyulnak az embernél. Nekik egy  hét  alatt  kinyílik  a  szemük  születésük után. Az embereknek ehhez  minimum  egy  év  kellett.  De  a  kiskutyáké  sem  nyílik  ki  egyszerre,  miért  lenne  ez  másképp  az  emberi  társadalomban?

 

A változás megindult! „Hol van már a tavalyi hó!” azóta  új  szelek  fújnak,  a  fülkeforradalomban  szerzett  kétharmad felére csökkent, és  a türelmes  „birkanyáj”  már    HALLATJA  A  HANGJÁT!Nem először hangzott el a jelszó!   TAKA - ROGGY!  Míg  az elmúlt időkben  ezt  Gyurcsánynak,  ma Orbánnak, újabban Pintérnek (is)  címezik. Mióta  nyilvánvalóvá  vált,  hogy  ez  a  kormány  a  „kiváltságosokon”  kívül  mindenkit  hülyének  néz,  minden  nap  van  valamilyen  tüntetés.. Egyre  nagyobb  létszámmal és elszántsággal követeli a Nép a jogait,  az eddig  megszerzett  és  megőrzött  Demokrácia  visszaállítását. Szombaton  a  Battyányi  örökmécsesnél  ugyan  nem  voltam  ott, 

csak  lélekben, de  véleményemet  azért  elmondtam  róla  egy  blog-hozzászólásban..

Hajnali  üzenet:   Keves  Barátaim!
Virágvasárnap  reggel  köszönöm, hogy  megtiszteltetétek  blogomat  érdemi hozzászólásaitokkal. Bár a célt, a 200-at nem sikerült elérni, de remélem, akik eddig nem szóltak, nem fogják véka alá rejteni gondolataikat.A hétvége a Homo  Ludensé volt. Sikerült  bebizonyítanom Magamnak: Öreg ember nem Vénember, legfeljebb VÉN-hülye,aki 300 km-ről  jön,hogy kártyaszenvedélyének hódoljon, miközben mással, főképp alvással nem  foglalkozik. De sikerült  újból  megnyernem   "a  Versenyt", amiért  feljöttem, aminek  következtében  anyagi  helyzetem  kissé  derülátóbbá tesz a jövőt illetően. Nem kerülök az adósok börtönébe azonnal. Nem voltam az Örökmécsesnél,űltem a kártyaasztalnál,  lélekben Veletek  voltam.  HALLATTAM  A  HANGOM:  OR - BÁN   TAKA - ROGGGGGY!!!!

Örülök, hogy a hétvége prezentálta: Mindenkinek „tele van a  töke” az  orbáni dilettantizmusból, a kontár-kormány töketlenkedéséből és hülyének  nézésünkből Egy pletykás  "Vénasszony mesélte és a  madarak csiripeltékHiszen említettem:  LÉLEKBEN  OTT  VOLTAM. -Hallottam  Gyurcsány  12 pontba  szedett  követelését,amit  "gyáva" Miniszterelnökünk az Országház abalakáből hallgatott,

mert nem mert előbújni, csak a   VÉDELMÉT  SZOLGÁLÓ    számtalan  "rendvédelmis"  sorfala  mögül  hallgatta  az  "istenadta  Nép"  felé  áradó  szeretetét.-Mindemellett  azok,  akik tehették,  (mert  nem  osztották  be  szolgálatra,)  ott vonultak  az  ablaka  alatt,  azt  demonstrálva:  
 ELÉG  VOLT  A  DILETTÁNS    KORMÁNYZÁSVÓL    és  "Orbanisztánból"!
Köszönöm, Barátaim ezt  az  élményt!

A többit hallgassátok meg egy olyan Embertől, aki nálam okosabbakat  tud  mondani,  hatásosabban.

http://kapcsolat.hu/multimedia

Tegnap volt az Élet Menete.Együtt  vonultak a Demokraták, szónokolt a kormány néhány  prominens  képviselője.  Erről is írtam egy bejegyzést valamelyik blogba, valaki  hozzászólására  reflektálva... 

 

Jó meglátások. DE! Eddig nem volt arra  precedens, hogy a kígyó a  saját  farkába  harapott  volna... Ne reménykedj szalaiannamariban, a  Nemzet  Nagyasszonyában, de  még  wittner-marischkában  se: egyik se fog  megszólalni! Ma  néztem  a   KÉPEKET    a  Holocaust  emlékmenet  szónokairól. Úgy  "festett"  Kövér  lászló  és  Smidt  Mária, -mint  amikor  a  qrvák  a  szűzességről  prédikálnak...

 

Miért  adtam  a  „Víz  az  Úr!”  nevetT Petőfi  örökérvényű  verse  adta  az  ihletet.                           - Petőfi Sándor - FÖLTÁMADOTT A TENGER...

Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.

Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.

Reng és üvölt a tenger,
Hánykódnak a hajók,
Sűlyednek a pokolra,
Az árboc és vitorla
Megtörve, tépve lóg.

Tombold ki, te özönvíz,
Tombold ki magadat,
Mutasd mélységes medred,
S dobáld a fellegekre
Bőszült tajtékodat;

Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!

A tűzoltókról néhány szó: Meg a többi rendvédelmisről, akik a tiltás ellenére egyenruhában  adták  a  kormány  tudtára  „nemtetszésüket”   Remélem,  sokan  fogják  követni  a példát, mindaddig,  amíg a    CÉLT    el  nem  érik  az  Emberek!   -Amíg  a   VÍZ    lesz  az  Úr!

Más  aspektusból a Tavasz meghozza a megújulást  minden  téren. Remélem,  ez  a  kis  népdal, amit  oly  sokszor  énekeltünk  már  „képletesen”,  valóban  a  változást,  az  öntudatra  ébredést  jelképezi.

https://www.youtube.com/watch?v=O60EPkbzVmM

 

Szerző: Szilárd bácsi  2011.04.20. 09:39 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr32841810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása