Ej, ráérünk arra még!” - vagy mégse?!?

Hogy mire gondolnak azok a „gondolkodók”, akik nap-mint nap erre figyelmeztetik az ellenzéki összefogásban serénykedő kis és nagy pártokat, ez a PuPu – blog - kiegészítve a hazai aggódók és a külföldi figyelmeztetők írásaival - megfelelő választ ad. Csak el kell olvasni mindegyiket és meghallani belőlük: NINCS TÖBB IDŐ a töketlenkedésre, azonnal munkához kell látni. A Galamusz-csoport, néhány hazai kiváló blogíró és az Amerikai Népszavában publikáló, akár anyagi segítséggel is hozzájáruló magyarok írásai elégségesek a helyzet magértéséhez: ITT AZ IDŐ a cselekvésre!

http://www.pupublogja.hu/2013/04/sok-huho.html

Szilárd Várszegi Kedves PuPu!

Amit ma írtál, összefoglalója lehetne az "ellenzéki összefogás" címén elhíresült töketlenkedésnek. Ebben benne van úgy a belföldi gondolkodó Emberek jószemű meglátása, mint a külföldi, segítő szándékú figyelmeztetések összefoglalása.

Na és a lényeg: Mikor nevezzük már nevén a DIKTATÚRÁT?

A "Diktátort" már néhányszor bekiabálták Orbánnak, amikor túl naaagy volt rajta a mellény és baromságokat pofázott a Parlament szent falai között. A legtisztábban csengő "szólam" Vadai Ágié volt, aki meg is kapta a jutalmát rögtön "naaagybajuszu Kövér elvtárstól", aki még orvosnak is kiváló:

"VIZET a képviselőasszonynak, mert rosszul van!"

Blogod minden szavaddal egyetértek! Ezért ebből szereném a keddi Vitanapot megrendeztetni. /ha vállalod a "közszereplést"  /

Azt remélem, mai írásod sokakat "megvilágosít",

mi folyik ma kishazánkban "Demokrácia" címszó alatt.. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ezt a hozzászólást „első reagálás gyanánt” fűztem PuPu blogjához. Csak később gondoltam úgy, hogy ez legyen a keddi vitanap alapja. Hogy miért?

Szeretném egy csokorban „látni” a véleményeket. Mert tanulni nem szégyen /akár egymástól sem/ de a mult hibáiból különösen érdemes levonni a tanulságokat.

A Fidesz tarsolyában még számos aljasság van tartalékban, szinte minden napra jut egy új. Pl az, hogy egy milliót kap minden egyéni jelölt, ha elindul a választáson. A bolondnak is megéri! De mi lesz a rájuk adott szavazatokkal?

ELVESZLIK! És qrvára fog hiányozni az ellenzéki párt vagy pártok jelöltjeinek, ha elviszi a „pálmát” az egyetlen Fideszes jelölt.

De pártokból sem áll rosszul az ellenzék! Lassan annyi lesz, mint égen a csillag, csak egyik se fogy „ragyogni”, inkább „hullócsillagokkal” lesz tele a padlás.

 „Bajnaitól Bokroson át Kónyáig, Mesterházytól Gyurcsányon keresztül Vajnai Attiláig, még Juhásznak is, Fodornak is, a baloldali szakszervezeti vezetőknek is, mindenkinek, akinek célja a diktatúra felszámolása.

És úgy kezdődött volna, hogy Magyarok! A demokraták közös miniszterelnök-jelöltje a mai naptól Kukutyi Matyi, gratuláljunk neki, verjük le az ő vezetésével a diktatúrát, vezessen győzelemre minket!”

Én még „beszúrnám” Ungár Klárát és minden Pártot, aki még csak most fog alakulni, aki tisztességgel beáll a sorba és úgy fog tenni, hogy ténykedésével segítse, ne gátolja a demokratikus összefogást. Mert akár így is lehet/ne/.

Az elmult hét minden napjára esett legalább egy, de inkább több „szenzáció”. Botrány botrány hátán, de mind az „elmúltnyócév” ügyeiből kreálva. Ez még nem is lenne baj, - hiszen megszoktuk már – de hogy egyre sincs „ütős válasz”, az több, mint elszomorító.

E helyett kiszorítósdi folyik ellenzéki oldalon, hogy ki kivel nem akar, habár tudja, hogy minden szavazat számít. /már ha lesz, és DEMOKRAÍTIKUS választás/ Ha nem lesz, semmi se számít. Boritékolható a Fidesz naaagyarányú győzelme! Bele van kódolva az Alaptörvénybe a csalás lehetősége!

És ha már benne van, élni is fognak vele.

Mégiscsak fel kéne készülni minden eshetőségre! Á meg B forgatókönyvre -esetleg C-re is, de egyetsem lát a mezei választópolgár, ezért türelmetlen és sürgeti: Álljon ki „Walaky”, aki vezesse a tábort. Aki tudja is, „merre van az arra”! Akire hallgat a Nép, még akkor is, ha fogcsikorgatva fog szavazni helyenként „más jelöltre”, mint a szíve diktálná, de ha a „Haza érdeke ezt kívánja” MEGTESZI!

De megteszi – e minden Pártelnök, hogy híveit felvilágosítja, mit, mikor és hogyan fognak csinálni, hogy neki is, az egyszerű embernek is jó legyen?

Ígérni kell! - mert válaszást csak ígéretekkel lehet nyerni!

De semmiképp nem olyanokat, amelyek betarthatatlanok.

Hogy utána mindenkinek lesz munkája és abból annyi bére,

hogy vidáman megélhet belőle, nem ígérheti, mert se pénz,

se munkalehetőség nincs, amíg a gazdaság motorja be nem indul.

De hogy a meglevő javakat igazségosabban fogják elosztani,

a „közteherviselésből” nagyobb részt kap majd a gazdag, mint a szegény,

a szociális juttatást pedig az fogja kapni, aki rászorult, azt lehet.

Hogy a „Nap is másképp fog sütni”, azt azért nem lehet, mert nem rajtuk múlik De hogy a Szabadság-jogokat visszaállítják, azt igen. A függetlenül működő szervek /AB,Jegybank,Médiafelügyelet,Önkormányzatok, Ügyészség, Bíróság / visszakapják függetlenségüket, azt is. Mert ez pénzbe nem, csak akaratba kerül. Megvalósíthatóak.

És a Nép ma már tanult a felelőtlen ígéretekből, amiből soha semmi nem valósult meg, ezekkel már elégedett is lenne. De ÍGÉRNI KELL.

És be kell tartani az ígéreteket. Ahhoz, hogy betarhatóak legyenek, már MOST le kell ülni mindenkinek az elvi magállapodás megkötése céljából.

Ha így tesznek előljáróink, lesz eredménye az összefogásnak.

Nem vagyok pesszimista alkat. Ha az lennék, egy szót sem szólnék, „kussolnák” mint a többi. Realista vagyok. Látom a problémákat és a bajok gyökerét.

Ezért szólok. Mint sok más gondolkodó ember.

Az nem megoldás, hogy „vakon bízunk” bárkiben is, aki nem fedi fel a kártyáit. Ez a Fidesz módszere és a Fidesz-hívők teszik ezt – vakon bízva a Vezérben..

Nekünk „gondolkodva és tettekkel” kell segíteni ezt a társadalmi igényt.

Ezért „hallatjuk a hangunk” és tesszük a dolgunk.

Ami van bőven, de ha mindenki megfogja a munka végét, el tudjuk végezni.

Ehhez kell hit, remény és önbizalom.

Bízom benne, hogy ezekkel a erényekkel a baloldali emberek el vannak látva.

Szeressük egymást, gyerekek, mert minden percért kár”

Szerző: Szilárd bácsi  2013.04.28. 08:13 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr175250455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása