LESZ MÉG ÜNNEP A MI UTCÁNKBAN!

 

Lehet-e a „hallgatag többséget” HANGOSAN ÜNNEPLŐKKÉ változtatni?

LEHET! -csak „akarni és dolgozni kell”!

 

Van a „baloldali embereknek” egy nagy baja: Soha nem keresik a „balhét”,-de az mindig megtalálja Őket. Ilyenkor nem tudják eldönteni:-hallgassanak,-vagy „erőt mutassanak”. Eddig mindig az elsőt választották:Így lett belőlük a HALLGATAG TÖBBSÉG. De a „hallgatás ideje lejárt”!Itt az ideje,-hogy Mi is KINYISSUK A SZÁNKAT, -mint „Pomócsi bácsi”-akit „vidékre” akartak küldeni,-és akit volt,aki kiokosítson!Mert csak „ennyit” kellett mondani: „HA ÉN EGYSZER KINYITOM A SZÁMAT! HA ÉN EGSZER ELKEZDEK BESZÉLNI”!

 

És csodák-csodájára Pomócsi-bácsi maradt,-mert VAJ MINDENKINEK VAN A FEJÉN! Még Orbánnak is! Akiről kezd kiderülni sok minden,- ami azt támasztja alá,”nem ő a szelíd bárány”,-de még az IGAZMONDÓ SE,-és „vaj is van bőven a fején”! Csak még nem olvadt el teljesen: de ha „melegebb égtájra küldjük”, akkor mindenki látni fogja:-mint egy másik mesében,- A KIRÁLY ÚJ RUHÁJÁBAN:

De hiszen a KIRÁLY meztelen!”-kiabál be egy „tudatlan fiúcska”,-és ettől kezdve MÁR MINDENKI LÁTJA! Ehhez csak a „szemellenzőt” kell levetni a ma még sok

agymosott birkának”,-hogy Ő is lássa. A feladatunk csak annyi: ezt nekünk kell levenni, hogy lásson legalább-még a „birka” is.

 

Hogy van remény és lehetőség ezt meg is tenni,ehhez egy történetet dobok közétek, hogy legyen min "csemegézni és okulni".Az elmúlt hét végén ultiversenyre mentem Tihanyba,a VATTI kupára. Nem vagyok gazdag, csak írásaimból vittem "kóstolót". /-a blogomban lehet belőlük "csemegézni". Aki ismer, már,-tudja: "tollamat nem tintába,-inkább vitriolba szoktam mártani",- ha az ORBÁN - FALKÁRÓL ÍROK , és a "birka-néphez szólok. http://szilardba.blog.hu /

 

Már a vonaton "szóba elegyedtem" sok emberrel. Aki nekem szimpatikus volt,-még "útravalót "is adtam:-közben pedig beszélgettünk,-és NEM FOGTUK VISSZA MAGUNKAT! Volt olyan "utitársunk",-aki a "sokadik ülésről" elkezdte szidni a KORMÁNYT ÉS GYURCSÁNYT. Én a következőt válaszoltam: Mi itt KETTEN BESZÉLGETÜNK! "Oda" nem osztottunk lapot! És mivel SZÓLÁSSZABADSÁG VAN,-ha nem tetszik, hogy mi MIRŐL ÉS KIRŐL BESZÉLÜNK,- el lehet húzni! elég nagy a vonat.

 

Ez az eset Miskolc után történt. Az illető Pestig nem szolt 1 szót se többet. Nem vennék rá mérget,-de lehet,hogy egy enyhe infarktust élt át. Hiszen ilyesmihez nincsenek hozzászokva,- nem erre készíti fel őket "orbán",-hogy ilyen "kicsik" legyenek. Mert a történethez az is hozzátartozik,- hogy TELE VOLT A KOCSI! Ellenvélemény pedig csak 1 volt, és amikor "elküldtem melegebb égtájra", mindenki más "röhögött - vagy mosolygott"-csak ő nem.

 

Van egy nagy tanulsága ennek a történetnek:Érdemes okulni belőle.

Nekünk se kellene MINDIG CSAK HALLGATNI! - néha "oda kell szólni". MERNI KELL A TEMPLOMBAN FÜTYÜLNI! -nem "behúzott farokkal" -mindent eltűrni.

 

Néha az is elég,-ha CSAK OTT VAGYUNK,- ÉS SZEMBE MERÜNK SZÁLLNI! Akár azzal,- hogy CSENDBEN VAGYUNK,- de ez a csend "nagyobb erőt áraszt," mint 10 nagyhangú bakancsos gárdista. De csak,- HA MI VAGYUNK TÖBBEN!

Mint az utazási irodánál,-ahol a „csürhe” gyújtogatni készült,-de ezt a „békés lakosság” nem tűrte,-testével,-némán védte a RENDET. És ott volt a demonstrálni Sólyom is,-Gyurcsány is:-de hol volt ORBÁN? Ott nem lehetett,-mert akkor a MÁSIK OLGALON KELLETT VOLNA ÁLLNI!- a „gyújtogatni indulók” között!

 

Sokszor nem elég a HALLGATAG TÖBBSÉG! -Néha nem árt,-ha ez az erő azt is bebizonyítja,-nem csak HALLGATNI,- DE SZÓLNI IS TUD,-ÉS MER!

 

Harcolni se lehet egyenlőtlen eszközökkel. Erre az esetre nem igaz a vallási tanítás: HA MEGDOBNAK KŐVEL,- dobd vissza kenyérrel!Fel kell venni a „kesztyűt”,ha

AZT AKARJUK,-HOGY EREDMÉNYES LEGYEN A HARCUNK!

 

Ezért az én közmondásom így szól: HA MEGDOBNAK KŐVEL,-DOBD VISSZA "KETTŐVEL"! És ne felejtsétek el a "feladatot"! MINDEN NAPRA 1 BIRKÁT FOGJATOK! -és ha az "agyát visszamostátok",minden nap TÖBBEN LESZÜNK!

 

Pláne akkor,-ha nem mi leszünk a "hallgatag",-hanem a HANGOS TÖBBSÉG!

ÉN AZT HISZEM ÉS VALLOM, Vörösmarti Mihály szép költeményének sorával zárva ezt a "kis eszmefuttatást".LESZ MÉG ÜNNEP A MI UTCÁNKBAN! És szerintetek ezt lehet majd"csendben ünnepelni?"

Szerző: Szilárd bácsi  2008.05.28. 10:44 Szólj hozzá!

Címkék: politika elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr85491432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása