MI A HELYZET 2008-BAN?

 

Lesz-e előrehozott választás?

 

 

Erre röviden válaszolhatok:- Nem lesz! Hosszabban:-azért nem,- mert azok a kis lépések,-amiken oly sokan mosolyogtak annak idején,- lassan meghozzák a várt eredményét a munkának,amik a színfalak mögött történnek,- és amiről ma már a „gondolkodó emberek és elemzők”- elismeréssel beszélnek.

 

Ezt a hozzászólásomat egy baráti levélhez írtam,-amiből a kormány terveiről és stratégiájáról volt szó. Természetesen a saját véleményemet és tapasztalataimat is belefűztem.

 

 

Kedves Barátom!

 

Örülök neki,hogy minket is beavatsz titkaidba! Már hamarabb is megtehetted volna,- hogy mi is örülhessünk egy kicsit. Mert ez ritkán adatik meg nekünk.

 

Én ugyan nem vagyok olyan közeli kapcsolatban a vezérkarral, mint Te,-de erre a következtetésre jutottam azokból a közvetett eseményekből, amikről Mi is tudomást szerezhetünk. Mint pl. az Estében elhangzott beszédekből,-vagy a Friderikusz záróműsorából, amikor Gyurcsány értelmes emberekkel beszéli meg az ország ügyeit,tájékoztatva az ország lakosságát,- hogy is állunk?

 

Aki ebből nem tud megfelelő következtetést levonni, az nem ebbe a kategóriába tartozik! Őket én az "orbánimádó,-kézcsókos, -seggnyaló, -agymosott birkáknak" szoktam nevezni,-mikor "finoman fogalmazok".

 

Amire a reményeimet eddig is alapoztam,- azok az apró lépések,-amiknek a haszna nem látszik meg rögtön, de a hatásukat hosszútávon érzékeltetik, akár a pénztárcánkon keresztül is! Azt szoktam mondani: "-A vetés lassan beérik! 2009-től már az "aratás időszaka" következhet, amikor mindenki, aki számolni is szokott és "nem hülye", a saját bőrén fogja tapasztalni a javulást!

 

Mert azok az ígéretek, amik a 4 évre voltak "elosztva", akkorra teljesülnek. A nyugdíjasok utolsó csoportja akkor kapja meg a neki járó korrekciót! (én is) Csak azt nem értem: azok,- akik „már megkapták”, miért viselkednek úgy, mintha semmit se kaptak volna?

 

Pláne miért állítanak olyan marhaságot,- hogy Orbántól többet kaptak? Na meg azért akadok ki, amikor azt mondják: „kaptunk "másfél %-ot! Csak épp azt felejtik el hozzátenni, hogy „kiegészítésül”!

 

Sok mindenben egyetértek, abban nem, hogy a Mercedes idetelepülésének nem örülsz! Pedig ez nagy siker! Multik nélkül a magyar gazdaság már rég bedöglött volna!Nélkülük egy gazdaság se versenyképes! A teljesítmény döntő részét Ők adják,-és rájuk épül minden országban a hazai bedolgozó ipar!

 

Én csak egy mezei veréb, vagyok, mégis így látom: Így látják a közgazdászok és felelős emberek, akik nem dőlnek be a Fidesz demagógiájának! Egyedül Ők beszélnek a multik ellen,ez a leghatásosabb érvük az agymosottaknál!

 

Ma már az EU-ban nincs külön kedvezményre lehetőség! Tehát ha ide jön a multi, ráadásul az egyik legjobb, az nem azért jön, hogy néhány év múlva elmenjen ! Ezt "nem sikerként értékelni"- a tények meghazudtolása!

 

Ezt teszi a Fidesz,,-de már nem "teljes mellszélességgel"! Mert a kecskeméti polgármester "tovább lát az orránál",- ezért támadják! Mint ahogy volt már egri fideszes képviselő, aki együtt szavazott az MSZP- vel, és vannak még más példák, hogy a "település érdeke fontosabb",-mint a pártérdek!

 

Orbán befolyása egyre gyengül: ma már példák bizonyítják. A vetés érik, a birka meg, ha azt látja, hogy jobban élünk, majd csak "kinyílik a szeme"!

 

Nekünk a szánkat kell kinyitni! Gyújtsunk világosságot a sötét agyakban, amit eddig sikerült a Fidesz-propagandának a papok segítségével elérni.

 

De ha a felhők közül előjön a Nap, mindjárt világosabb lesz! Bízom abban, hogy rövidesen felvirrad a „mi napunk”! Már a "viharfelhők oszlanak", a gondolkodó emberek látják az alagút végén a fényt.

 

Nekünk meg az a dolgunk, hogy biztassuk azokat, akik még nem látják, mert a szemellenző még rajtuk van. Ezt kell levenni, mindjárt látni fogja mindenki az eredményeket is! Hacsak "nem vak".

Szerző: Szilárd bácsi  2008.07.25. 06:29 Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr100584694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása