Bravó Vajda Attila!

 

Megszületett az ELSŐ!

Már üres kézzel nem jövünk haza:-De lesz-e még MÁSIK? Ez nagy kérdés. -Hacsak az "aranyos lányok",- vagy Attila nem szerez újabbat. Ma már "semmi se biztos".

 

Egy azonban igen. A Pekingi Kacsa (amit mindenki dícsért) jobban ízlett,- mint a Pekingi Olimpia. Még nincs vége,-de borítékolni lehet: Ez minden idők legszomorúbb olimpiája magyar szempontból./Ezen az se változtatna sokat,-ha még 1-2 "arany" összejönne.

 

Hogy mi ennek az oka? Sok lehet. Lehet akár "Kolo" halála...-Vagy a "nézeteltérések"-csapatokon belül,-és az edzők között.-Arra meg gondolni se merek,-hogy amit a "pletykák" sugallnak,-akár igaz is lehet:-Hogy "talán" volt (voltak) olyanok,- akik nem is akartak nyerni.

 

Furcsa volt látni,-hogy száguldott a hajó Kammererék alatt-egészen 750 m-ig.-Aztán meg mintha "léket kaptak volna". Minden esetre 10 m-es "előnyből"-a végére 20 m-es HÁTRÁNYT csinálni, -ehhez bravúros teljesítmény kellett.

 

Ilyenkor az embernek eszébe jutnak "apró nüanszok." Pl. egy "repülői szóváltás",-hogy "ki,-hol,- MIT KERES"!

 

Mi nem kerestünk semmit!

 

De tapasztalatokat igen arról,-hogy nem lenne szabad csinálni. Ebben benne van fejétől a farkáig a teljes olimpiai különítmény. Versenyzők,edzők,sportdiplomaták,-újságírók, stb.

 

Legfőképpen Smidt Pál: Mert „olyan"nyilatkozatot"nem illik tenni.Neki meg pláne nem! Kivették részüket az újságírók és riporterek,-amikor fanyalogtak egy-egy tisztes helytállás után. A sportolók, mert régi sérelmeiket néhányuk elvitte Pekingbe, ahelyett, hogy otthon hagyta volna. Így a "hagyományosan jó" csapatszellemről már szó se lehetett.És az edzők és csapatvezetők, akik mindezt látták "már itthon"- és nem tettek semmit az "érdekében". Egy "utólagos fegyelmi" -semmit nem fog megoldani.

 

Mi még reménykedhetünk,-de már nem sokban:-A tanulságok levonásának az ideje majd később jön el. Nekünk is van mit levonnunk:-Nem szabad TÚLZOTT ELVÁRÁSOKKAL terhet rakni sportolóink vállára! Örülni kell a kis eredményeknek is,-hiszen nem vagyunk mi olyan nagyok. Mára Magyarország elérte azt a szintet,-ahová tartozik a sportban: Egy a sok közül. Vagy csak "csepp a tengerben". Vagy "egy porszem" a sivatagban.

 

De akármelyik"összehasonlítást nézem",-a térképre nézve azt kell mondanom: HELYÜNKÖN VAGYUNK. -És ha "néha" egy-egy PORSZEM -a szemünkbe kerül, és örömünkben sírni van kedvünk,- tegyük azt. Mert "akiért" ezt tesszük,- az megérdemli.

 

Én még szeretnék "néhány porszemet" kitörölni a szememből.Legalább a búcsú szebb lenne. A bizonyítvány meg olyan,-amilyen. Majd "megmagyarázzák": -Ki így,-ki úgy.

 

Magyarázni,-azt tudunk. Ebben "senki nem lesz vesztes", -mindenkinek IGAZA LESZ!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.08.25. 20:55 Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr76632734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása