Három demonstráció sok egy kicsit egy napra.

 

 

Pedig milyen szép volt a REGGEL! -Még az eső is csak "csepergett",-nehogy megzavarja az örömteli bizakodással gyülekező embereket. Halkan, jókedvüen beszélgettek. Készültek a találkozásra. Bíztak magukban és a jó hangulatban.

Nem csalódtak. A baráti légkör és jó hangulat "kitartott",- csak a "kinyújtott kezet" -nem fogta el senki-a "túloldalról".

Azért az szép gesztus volt,- amikor a "magyar és cigány emberek" egy akaraton voltak: BÉKÉT AKARUNK!

-Azért nem kellet volna a "sávos-zászlót" mosni. -Ágnes asszony se tudta a "vért lemosni",- hiába mosta minden nap a patakban. Ahhoz a zászlóhoz is "milliók vére tapad",-amit századok sem fognak tudni róla lemosni!

Délutánra az idő kijavult,- mégis sötét árnyak "gyülekeztek":
Céljuk az volt, hogy az ünnepi hangulatot „háborús helyzetté” változtassák.

Ehhez minden feltétel adott volt: Volt ZÁSZLÓJUK,- szép sávos:-nekem akkor is "nyilas marad",- ha ezt ők „történelminek” magyarázzák.

Ha nem hoztak,-kaptak csuklyát,-kocka (nem cukrot)-KÖVET,-molotov-koktélt, -és mindent,- amivel a rendőröket -és a jóérzésű embereket "bosszantani lehet".

Még CIPŐKET IS! -Többek között annak a tanárnak a cipője is "szárnyra kélt",- akit Olaszliszkán vertek agyon.

De amikor elszabadultak az indulatok,-kiderült:-az ember tud a legjobban "állat módján" viselkedni. -Azt ugyanis lehet "szelidíteni",- az így viselkedőket nem.

Talán mindenkinek jobb lenne megtanulni viselkedni.

Először a "képviselő uraknak",-hiszen Ők a példaképek. A „már égő” tüzet nehéz oltani,- pláne,-ha előbb olajat öntenek rá.

Addig,- míg TÖRVÉNYEK NINCSENEK,- minek az ünnep?

Mert nálunk az ünnepeken mindent szabad! -Csak ünnepelni NEM LEHET!

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.10.03. 09:01 Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr60693761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása