ÜNNEP ELŐTT,- „ünnepi hangulatban”- és ünnep után.

 

Budapest Európa egyik legszebb Fővárosa! Legalábbis Nekünk, magyaroknak.

Pláne ünnepek előtt! Volt, valamikor még a Fidesz-előtti időkben”! TAKARÍTOTTAK, csínosítottak,- ünnepi fényárban úszott,- és fellobogózva várta AZ ÜNNEPET!

 

Ma? Folynak az előkészületek: Már jó előre oda van készítve a Molotov-koktél, az utcakő, hogyha szükség lesz rá, kéznél legyen! Az előkészületek a fejekben is elő vannak készítve! A felbújtó-emberek jó előre megtervezik, hol és mit akarnak elkövetni, és odacsődítik a csőcseléket, akik mindenre kaphatók, ha egy kis „balhé kinéz walahol”. Már a rendőrség se ül ölbetett kézzel várva, hogy majd „fogócskát játszva kergessék a békés tüntetőket” hanem jóelőre kiszűrik a gyanus elemeket, még ha az nem is tetszik MINDENKINEK!

Nekünk se tetszett, amikor szép tereinket lesz@rták, megemlékezéseinket „szétfütyülték”,

- a temetőkben, vagy a HIMNUSZ ALATT a „közméltóságokat GYALÁZTÁK!”

 

Sokkal jobban tetszett, amikor összefogdosták a magukkal nem bírókat,- és bevitték! Tudjuk, hosszú időt nem fognak eltölteni bezárva, mert jön majd Morvai Krisztina vagy walaki más és kiszabadítja az ÁRTATLANOKAT a brutális rendőrök fogságából,-de ez is válámi -mondaná Rajkin -há nem is áz igázi! De azért vannak „bíztató jelek!” Ugyan a Fidesz megint uszított a várban, de azért különbséget lehetett tenni egyik és másik kutya között! Orbántól már senki nem vár semmit! Őrá ráillik a közmondás! Kutyából nem lesz szalonna! Legfeljebb szalámi, de azt már nem a nagyvezír fogja tölteni!Pokornyi és Rogán ünnepi beszéde között igen nagy volt a távolság!Legalább annyi, mint Makó és Jeruzsálem között! Ebből is látszik, hogy vannak a jobboldalon is normálisan gondolkodó emberek!

 

De a Köztársasági Elnöknek is „kijárt már a pof”,- amit éppen „kedvenc országa”- ROMÁNIA- mért ki neki! Éppen jó időben történt! Így együtt ÜNNEPELHETETT az ország MINISZTER-ELNÖKE,- és a KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK IS- a Művészetek Palotájában,- ahol MAGYARORSZÁGRÓL esett szó inkább,- ÉS A békéről,- úgy „családon,-mint országon belül”- amikor a „zsémbes nagynénikre és nagybácsikra”- meg a kellemetlenkedő UNOKAÖCCSÖKRE- azt mondják a „többiek”: Ugyan már, hiszen tudjátok, MILYENEK! nem kell „komolyan venni Őket”- és LEGYINTENEK!

 

Így kéne tennünk egyes „felelőtlen politikai pártok” megnyilvánulására is,- akkor talán az ország többi része békében ünnepelhetné a hétköznapokat és ünnepeket egyaránt!

 

Nekem a MINISZRERELNÖK „csendes bestéde” többet mondott 100 Fideszes „csahos kutyánál”,- mert míg ezt élvezet volt HALLGATNI,

attól csak a „bicska nyílt ki az ember zsebében!

 

Elég volt már az USZÍTÁSBÓL!

Szeretnénk már békében,- békésen ünnepelni EGYÜTT,- az egész ország!

Nem csak az EGYIK FELE,- a „másik” ellenében!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2009.03.16. 13:02 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr451005332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása