GONDOLATOK éjfél előtt és után

 

Ha az Embernek ideje van, GONDOLKODIK.

Ha nincs,- akkor is. Aztán rendszerint kiderül: Van -e értelme: Szeretném,- ha LENNE. HOGY LEGALÁBB AZ UNOKÁINK ÉLHESSENEK egy élhetőbb és szeretnivalóbb Magyarországon.

Ahol "minden ember annyi,- mint a Másik,

-bár a bőre BARNA,- vagy fehér"!

Ma vegyes érzelmekkel jöttem haza. Ami nem jelenti az otthonomat,mindössze azt a helyet, ahol pesti kiruccanásaim alatt meghúzom Magam. Hála egyik ultis barátom "jószívének"!Aki "szállást" biztosít -ingyen és bérmentve -de ha a SORS Úgy hozza,-meg is kopaszt,- mint egy "verebet".

Ezen a HÉTVÉGÉN "vegyes" érzelmeim voltak. Előbb a KOPASZTÁS, aminek legkellemetlenebb része a VEGYES ? -szóval kezdődő mondat, ami előjelét sejteti,- hogy aBBan a partiban nem sok sikerélményben lesz részem.

Hát nem vót! Pízem is "vót" egy darabig, míg el nem  fogyott,- de LETT  MÁSIK! Mert azért a "barátok" nem fogynak ollan gyorsan,- mint a PÉNZ.

Viszont Másnap majdnem sikerült olyan eredményt elérnem, ami már csúcsnak számít!Kis híján majdnem minden fordulót megnyertem.

Eccer nem sikerült, de az egy  "kiosztott"  qrvanagy  lap  miatt  "nem  jött  össze":  PIROS  ULTI -  terített    DURKMARS!  Hát  ez  az,-  amit  "nem  lehet  kivédeni!"Próbálkoztam,-  aminek  az "eredményeként"  sikerült  "elqrnom"  a  biztos  II.  helyet.

Ezt a szakaszt így is Én nyertem.Ha a következőben, "csak megközelítem" ezt a teljesítményt, bent leszek a döntőben!

Sajnos ismerem már annyira Magam," hogy még "képes lehetek " ezt is elqrni. Különben ezért pénz még "nuku".Az anyagi helyzetem nem  lett "rózsásabb". Épp úgy nyakig ülök a x@rban, mint EDDIG. Csak a REMÉNYE lett meg annak, hogy eBBől  akár  ki  is  mászhatok.

Mivel hamar kerültem  "haza" Hamar is ÉBREDTEM!Mondhatjuk azt is, "nem is aludtam", amit  bizonyít az ÓRA, amit le lehet olvasni az "írás születésének" dátumánál.Ma kezdtem el, de biztos holnap lesz, mire befejezem, hisz időm VAN, "pízem NINCS", MI MÁST  IS tehetnék! ÍROK!

Hogy mit? Fogalmam nincs, mire fogok kilukadni!Majd "elválik", mint a x@r  szokott a  víztől.Gondolkodom, tehát vagyok. Egyelőre még Pesten. Szombat van, de hamarosan VASÁRNAP lesz, ami nem változtat semmit a "lényegen se" és a mondanivalón se.Hiszen már RÉGEN elindultak a "gondolataim"-  és  ilyenkor  teljesen  mindegy:    HOL  VAGYOK, mit  írok,-   CSAK  ÍRJAK!

Ami éppen az "eszembe jut".

Most az jutott ESZEMBE, hogy ülök a szobámban búsan, egyedül és nem tudom, Ki vagyok.Magyarnak érzem Magam, de nem lennék "meglepve", ha kiderülne rólam: Egy csepp "tiszta magyar vér" nincs bennem!

Már József Attila is így emlékezett SZÜLEIRE:- "Anyám kun volt,- Apám „kicsit” székely. Én is így vagyok vele:Apám  "kicsit  szláv  volt",-Aki "Vocsko"  névvel  látta  meg  a  napvilágot, anyám kicsit "német", hisz nagyapám arról a vidékről jött ide! De Én már magyar vagyok. Mert a Várszegi az "szép, magyar név" de azért egy kis "csűrés" van benne!

"Tálán  nem  áz  igázi!" mondaná    RAJKIN, de már nem  mondja.  Most  "csak"  Én  mondom.

Mint ahogy NAAGY-magyarjainkról sorra derülnek ki: Egyikse ÁRJA! Ha "Walaki  nem  tudná: A Numerus  Klausust és az utána a  Világban  egyedüliként  megszületett KÉT  ZSIDÓTÖRVÉNYT -Mi,-  Magyarok  "szültük  meg"! Nem  hinném,-  hogy "büszkéknek  kéne  lennünk  rájuk"!

Meg sok MÁSRA se! Hogy "Évszázadok alatt" nem tudtuk kisebbségeinket kellőképpen  "befogadni"! Igaz,- nagy  részük nem is akart beilleszkedni

Visszatérve Nagy Magyarjainkra! Sokukról  "kiderült", mennyire magyar származásúak! De az  is, mennyire MAGYAROK mégis!

Talán sokan ismerik "Szibinyáni Jankot, -Hunyadi Jánost, a  "Törökverőt", akiért a DÉLI  HARAGSZÓ  SZÓL, -és fiát, Hunyadi  Mátyást, az IGAZSÉGOSAT! Aki a legtöbb adót szedte Európában, és akit a Népe szeretett! -Mert IGAZSÁGOS volt.

Beszélhetünk Anjoukról,- Jagellókról,- Habsburgokról,-bárkikről, akik származásuktól függetlenül mind Nagy Magyar uralkodók voltak!És a HŐSÖK, akik "Szabadon éltek,- haltak,- Szolgaföldben  nem nyughattak?"

Az aradi tizenhárom fele más nép fiaiból kikerülve vállalta a mártíromságot! De harcoltak  a  Magyar  Szabadságért  idegen  nációk  fiai, akik  az ESZMÉÉRT meghaltak  inkább, de NEM  TAGADTÁK  MEG!

Élő  Hősök  is  születtek:  BEM- apó,- Garibaldi-  és  mások.

Most  ülök  a  szobámban  és  arra gondolok: "Nekem  (is)  szülőhazám  e Föld, e lángoktól ölelt kis  ország, -ahol Tudom, hol lakott Vörösmarty  Mihály, -  ellentétben  a  pilótával, akinek  csak  TÉRKÉP  E TÁJ"  /Radnótitól,-  szabadon/

Arra (is) gondolok: Hányan estek el fölöslegesen idegen eszmék szolgálata közben! Felmerült bennem: SPICLI, vagy inkább "gyugyu"  lettem  volna, ha választanom kell akkor.A GYUGYUT választottam  volna.

Arra  is  gondoltam:  Milyen  nagy  "traumát  okozott", amikor  a NAGY-Magyarországból  megszületett    Trianon  után  a   CSONKA- Magyarország!

Mert  míg  a  Nagy-Magyarország   CÍMERÉT    két  lebegő  angyal  TARTOTTA,  a  "csonkáét"    ELEJTETTE! Akkor  Nekünk  volt  nehéz  feldolgozni ezt a  tényt.


 

Ennek sok oka van: Ezen a Földön nem csak a  Mi  "Apáink  vére  folyt", hanem  az ŐVÉKÉ  is!Nem csak a Mi HAZÁNK "E lángoktol ölelt kis( vagy akár NAGY) Ország", hanem az ÖVÉKÉ is!

De  a  leglényegesebb: Azóta  majd    ÉVSZÁZAD   telt  el. És  ha   AKKOR    Nekünk    FÁJT,-  most  Nekik    FÁJNA! Mert  Mi  itt MIND    magyarok  vagyunk  ebben  a  szép  Hazában, lakjunk  Bármelyik  részén  a    KÁRPÁT  -medencében! 

De  azon    TÚL    is  éltek- élnek  Ma  is    MAGYAROK, AKIK  SZINTÉN    számot  tartanak  apáik   ÖRÖKSÉGÉRE!

Ma,-  amikor  már  nincs  jelentősége  annak:  Ki  a MAGYAR,- ki  a  "Másik" és  kinek  HOL  VAN   a  "szülőföldje" nem  kéne  ebből    POLITIKAI  TŐKÉT    csinálni  senkinek!

Pedig  csinálnak! Felelőtlen    POLITIKUSOK  meggondolatlanul  kiengedték  a  palackból  azt  a  szellemet, ami  majdnem  az  emberiség  pusztulásához  vezetett!

 

Legalábbis  egy  részének    BIZTOS.:  A nem  kiválasztott  népek  majdnem áldozatul  estek  a NÁCIZMUSNAK.  De  nem sokban  "különbözött"  ettől  a  a vörös  diktatúra  korszaka  se. Hiába:  a   DIKTÁTOROK    már  csak  ilyenek.  Azt  csinálnak, amihez  kedvük  van.  Azt, amit  a "saját  népe"  eltűr  nekik!

Ehhez a KORSZAKHOZ akar Ma "visszanyúlni" az a hatalomba  kívánkozó ÚJ eszme, amit  a  JOBBIK  képvisel Hazánkban. Amit  sehol nem képviselhetne!

Itt csak  azért    KÉPVISELHETI, mert  hatalmi  céljai  eléréséhez  a   FIDESZ    felhasználta  az  ESZMÉT, azok    HÍRDETŐIT,-    és  utcára  víve  a politizálást,-  TÁMOGATTA, BÍZTATTA  az új eszme TÁMOGATÓIT  a cselekvésre! 

Szövetséget  kötve  velük  a  "fennálló  rend"    megdöntése érdekében. Mindehhez felhasználják a technika vívmányai közöl a leghatásosabbat!

A Médiát!

A TV-t, ahol MECÉNÁSAIK, a Széles Gáborok segítségével  mossák az agyát "Annak  a  sok  birkának,- aki  hagyja  Magát"!  /PÉNZ  NEM  SZÁMÍT!-  Erre van!/

 Ma  viszont  nem követelhetjük vissza az elcsatolt részeket! Így  lettünk    EURÓPA   szégyenei. Ahol  lehet   ZSIDÓZNI,-  cigányozni, TERÜLETEKET  VISSZAKÖVETELNI, akár  64 vármegyére  duzzasztani Magyarország  területét. A  "három  Tengerről"  már  nem is beszélve!

De a hülyítés foka a  gazdaság-politikában csúcsosodik ki! Üres államkasszábólígérni  "ezt - azt", csak  a HÜLYE tesz  ilyet. De ezt csak  az  elhülyített  NÉP képes elhinni, hogy  megvalósítható.


 

Ma  mégis azok  "uralják  a  közhangulatot" akiknek  halvány  fingjuk  nincs  a  GAZDASÁG    működéséről! Akiknek  programjuk sincs  arra:  HOGY  VÁLTANÁK  BE  ÍGÉRETEIKET!

Hiába,-  a    KIBICNEK   semmise  drága! Mert  ha    VESZÍT,-  "felejthető"-  ha  meg    NYER?  -jön  az    ISMERT  SZÖVEG: 

Más  a    VÁLASZTÁSI  ÍGÉRET,-  ÉS  MÁS  A kormányzás! Akinek  meg    NEMTECCIK  - Le  is  út  /a  pincében  csak  talál  egy  "szöget" mire felakasztani  Magát!/  meg    FEL  IS  CSÚT!- És az  "ügyvédek  szerint  is"    OSZT!-  Jó  napot!

Hát ezért  ülök  a  szobámban  "némán"  egyedül",-  közben  kinn  az    UTCÁN   a  gárda  hegedül!

Morvai  Krisztina  adja  a  "játékszert"  az  utcai  csürhe  kezébe:- Vagy  inkább  ülteti  el  a  "gondolatot"  a  mai    GYUGYUK    fejében, hogy  FALU  SZÉLÉN  NEM  JÓ  LAKNI, "jön  a  gárda"    TAKARÍTNI!

Közben  aRRa  gondolok:

MI  LENNE,-  ha  a  Ma  még  az  egymást  elfogadni  nem  képes   KÉPVISELŐINK!  Akiket "MELLESLEG"   Mi küldtünk oda! Megfognák   EGYMÁS  KEZÉT, és  "kölcsönösen” kihúznák    EGYMÁST    aBBól a  x@rból, amibe már  elég    MÉLYEN  benyomták  egymást?

Mikor  eddig   ÉRTEM,-   felébredtem:

LEHETETLEN,-  amit  "álmodtam".  hiszen  nem ÍRORSZÁGBAN, mégcsak  nem  is    NÉMETBEN,- Magyarországon  vagyok! 

 

Itt pedig  még   KÖZÖSEN    az  "ellenérdekű  felek  és  Pártok"  nem oldottak meg SEMMIT! Nem  is  "szavaztak  meg"    SEMMIT!

Egy  kivétel  azonban    MÉGIS  VOLT!   A    SAJÁT  FIZETÉSÜK   emelése  és  a   KÖLTSÉGELSZÁMOLÁS!


 

Rájöttem:    ITTHON,-  és  egyúttal  OTTHON    is  vagyok! A  XXI.  századi    MAGYARORSZÁGON!

 

Azt  azért  szeretném,-  ha    UNOKÁIM  MEGLÁTNÁK:
Milyen    LESZ  - a  XXII.  század MAGYARORSZÁGA!

Drukkolok  nekik: 

Ettől  a  Maitól  "csak  egy  picivel", de    LEGYEN  JOBB, és  legyen    JOGA    mindenkinek  az   ÉLETHEZ!

 

Korra,-  nemre,-  vallásra,- bőrszínre való    TEKINTET    nélkül.

 

Szerző: Szilárd bácsi  2009.09.27. 19:25 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika elemzés ulti

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr711411219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása