VILÁGOS

 

Ahhoz, hogy megértsük a magyar kormány és Orbán viszonyát az Európai Unióhoz, vissza kell mennünk a fülkeforradalom célkitűzéséhez: Minél nagyobb arányban kell nyernünk, hogy megvalósíthassuk álmunkat, ORBANISZTÁNT! Ez a tervük hála a 2.7 millió agymosott birkának bejött. Ugyan átvettek egy stabil, tartható költségvetést a Bajnai-kormánytól, egy felfelé ívelő gazdaságot, hiszen a válságkezelő kormány tevékenységének sikerességét még Orbán is elismerte! A Ft – Euró 265, a svvájci Frank 200 alatt biztosította volna a gondnélküli kormányzást.

Igenám, de a kormányprogram nélküli győzem folyamán született három ígéret!

  1. Egyszeri nagyarányú adócsökkentés.

  2. Az „elmultnyócév” bűneinek számonkérése.

  3. A közrend és közbiztonság megszilárdítása.

 

Szétverték a költségvetést a 16 %-os egykulcsos adóval, amivel „kifizették” a kézcsókosokat és seggnyalókat na meg a szekértolókat. Ennek következménye lett a tízmillió magyarból egymilliót gazdaggá tenni a kilencmilliótól elvett havi tízezer forintokból. Ezt nevezik fideszéknél adócsökkentésnek. Ebben a Fidesz szavazók többsége is kárvallott lett. Eredményeképpen a „tábor” amortizálódni kezdett.

A bűnök és bűnösök számonkérésénél kizárólag a mai ellenzéki pártok prominens képviselőit vették célba. Első számú célpont Gyurcsány Ferenc volt és maradt a mai napig. Számtalan „kishal” akadt horogra, Gyurcsányt is számos esetben gyanúsították meg, mégsem sikerült egyetlen vádat jogerős ítéletig elvinni. Minden ügyészségen megrendelt koncepciós per bűncselekmény hiányában vagy megalapozatlanság okán felfüggesztésre került. Nem kérdés, mi „mozgatta” a fideszt és Orbánt ezekben a perekben: A bosszú az elmúltnyócévi ellenzéki szerepért. Megér egy misét a 3. pont elemzése is. Ma tízszer rosszabb a közbiztonság és hiába van háromszor akkora apparátusa a Rendőrségnek (kiegészítve számtalan fegyveres testülettel) a közrend nem állt helyre. Sem két hét alatt, de még két év alatt sem, csak rosszabb lett.

 

A gazdaság helyzetéről szót sem érdemes vesztegetni: két év alatt egyetlen befektető nem jött, csak ment. A Ft – Euró volt már 330 körül, a svájci Frank 250 felett. Csoda-e, ha Szabadságharcot vívott a kormány Orbánnal a hazai elégedetlenkedő kisemberek, szakszervezetek, civil mozgalmak és demokratikus értékek mellett szót emelő pártok ellen. Az Unió sem hagyta szó nélkül a káros folyamatokat, amik sehogyan sem illeszkedtek a közösen meghatározott normákhoz, amik megalkotásában hazánk is részt vett, hiszen Mi is voltunk „soros elnöke” az Uniónak. Így a Szabadságharc kiterjedt az Unió „gyarmatosító törekvéseire” is.

 

Ne feledjük el: A Parlamenben rohamléptekkel folyt a törvénykezés, következtében sikerült mára elérni: Minden független intézmény élére Fidesz pártkatona került. Minden törvényt átszabtak a saját izlésükre, beleértve az Alkotmányt is. Mára a munka bevégeztetett. A Fidesz hatalma be lett betonozva, ezt törvényes eszközökkel megváltoztatni képtelenség. Egy megoldás lehet: Ellenzéki összefogás. Kétharmados többséggel vissza lehetne állítani Magyarország becsületét és rangját a világban.

Az ellenzék hozzáállását nézve annyi az esély ma, mint nyúlnak a körvadászaton. A kormány is elment egészen a falig: Sőt, azon túl is. Nem volt mese tovább: Meg kell állapodni. De hogy lehet úgy megtenni, hogy itthon se, külföldön se kelljen vereségről beszélnie? A „Nesze semmi, fogd meg jól” elv erre is jó példa.

 

Orbán úgy ment az Unióhoz tárgyalni, a rendszerváltás legbrutálisabb megszorító csomagját vitte magával alapként. Bokros Lajos is megirigyelhetni, milyen dús fantáziával vannak megáldva a Fidesz „szakpolitikusnak” csúfolt miniszterei. Hogy ebből mi fog megvalósulni, az a jövő zenéje. Meg a magyar nép hozzáállásáé. Ha hagyjuk, még lesznek ötleteik, hogyan lehet még néhány bőrt lehúzni a népről. De ha a sarkunkra állunk, sarokba lehet szorítani a kormányt és Orbánt igéretei megtartásáért. Mert nem mindegy, miből finanszírozza a kormány a jövőben a gazdaságot: a piaci 9 %-os hitelből, vagy az IMF által biztosított 3 %-ból!

 

Persze a legegyszerübb lett volna bevallani: eddigi gazdaságpolitikánk megbukott, és alapjaiban változtatunk a rendszeren. Ezt Orbántól nem fogjuk hallani. Az IMF-fel történő megállapodást követően elindulhat hazánk a felemelkedés útján. Nem árt számbavenni, mit vesztettünk a kormány kétéves dilettáns kormányzása alatt.. (nem vagyok közgazdász sem matematikus, de az adatok nagyságrendileg elfogadhatóak)

 

  1. 1000 milliárd a kétéves egykulcsos 16 %-os adó miatt.

  2. 3000 milliárt a lenyelt magánnyugdíjpénztár miatt, amiből a hiányt akarták csökkenteni, de a kamat és kockázati felár miatt nem lett alacsonyabb.

  3. A tárgyalások elhúzása miatt napi 500 millió = durván 1000 milliárd

 

Ha semmi többet nem számítunk hozzá, ezt a 4000 milliárd forintot még a maszületett dédunokám is nyögni fogja nagyapa korában is. Ha így nézzük a helyzetet, épp itt volt az ideje Orbánéknak befejezni a Szabadságharcot.

 

Szerintem egy korszak lezárult. Elérkeztünk Világoshoz. Már csak az nem világos,

ki tette le a fegyvert, ki miben engedett és milyen alapon fogják a felek megkötni a békét? Nekem még mindig "gyanus" a helyzet.! Rodolfó naaagy "varázsló" volt, de mindig bevallotta: "Vigyázat, csalok"! De a végén az "áldozat" mindig visszakapta elcsent értékeit, pénztárcáját a bűvész mutatványa után.

 

Orbán nem ennyire tisztességes csaló! Kilopja a zsebünkből a pénzt, de esze ágában sincs visszaadni. Figyelmeztetni szokott: Ne azt hallgassátok, mit mondok, hanem hogy mit teszek! Most még sikerült elhitetni az EU vezetőivel, hogy mindent megtesz a megállapodás érdekében, (hiszen megígérte!!) na de mi tudjuk, mit jelent nála az ígéret, az EU még nem. Valójában kibújt a felelősségrevonás alól, időt nyert, és ha nem is olyan feltűnően de időt fog húzni! Hogy mi lesz az ára? Szarik rá..

 

Csak a hatalma megmaradjon. MINDÖRÖKKÉ! Ámen... 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.04.26. 10:23 1 komment

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr204474344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása