Kötél, vagy harakiri?

Ma az egyszerű, „mezei” választópolgárnak két alternatívája van: Vagy a „kötél”, vagy a harakiri. Ha netán Walaky nem tudná elképzelni, miért e hasonlat? Megpróbálom történelmi példákkal magyarázni.

A „kötél” elődje a selyemzsinór volt. Ezt Szulejmán szultán ajánlotta fel nemszeretett alattvalóinak, hogy ha nem akarják életüket „kötélen végezni”, megtehetik ezt önmaguk is szép csendben otthon.

2006-ban Kövér László ajánlotta a Rendszert nemszeretőknek, hogy akinek nemteccik, keressen egy szöget a lakásban, kötél minden háznál előfordul - és kösse fel magát.

A „harakiri” jóval régebbre nyúlik vissza, de ugyanazt jelenti: Akinek a japán császár pofája nemteccik, az jobb, ha nem várja meg, hogy „felnégyeljék” és testrészeit az ország négy sarkában elrettentés céljából kitűzzék, megelőzheti a megaláztatást, ha harakirit követ el. Magyarul: Hasfelmetszéssel öngyilkosságot követ el.

2013 szeptember 10.-én megtudhattuk, hogy ez a fajta „harakiri” - politikai értelemben - máig élő fogalom. Mindezt magától Gyurcsány Ferenctől tudtuk meg. Mi történt valójában? Az MSZP kerek-perec elutasította a DK ajánlatát az együttműködésre. Milyen „ajánlat” az, ha egy párt Elnöke azt mondja a másik Elnökének, hogy „Te, meg három hozzád hű ember nem kell nekünk, és egyébként kaptok 2 helyet a listán”.. Mindezt annak tükrében, hogy a még a jelenleg mért adatok szerint is ennél sokkal több, nevezetesen 8 vagy 9 hely járna.

https://www.youtube.com/watch?v=RDvjNSOFOaU

Vajon van olyan Párt, amekyik egy ilyen ajánlatot jó szívvel el tud fogadni? A világon nincs. Ettől függetlenül Gyurcsány nem azt fejtette ki Olgánál, hogy VÉGE, hanem hogy „megszakadtak a tárgyalások”. Ami azt jelenti, ha a helyzet változik, esetleg benő a feje lágya, bármikor folytatható, normális keretek között.

A kialakult helyzetet sokan értékelik manapság. Egy a sok közül. Ezzel a véleménnyel én is egyetértek, amit egy rövid hozzászólásomban ki is fejtettem.

http://www.hirhatar.hu/hir/gyurcsany-kedvezo-helyzetben

Tegnap Vitaestünk volt. egyik "aggódónak" ezt válaszoltam: "

Már nem hisz, Éva! A mai megszólalásai már a HARCRA SZÓLÍTANAK! Ezt nekünk is tudomásul kell vennünk. MEG KELL HARCOLNUNK A DK , Gyurcsány, és a "kesemmizettek" igazságáért. Ma sokkal könnyebb dolgunk van, mint néhány nappal ezelőtt.. NEM KELL SENKIRE TEKINTETTEL LENNÜNK!"

Osztom azt a véleményt, amit a blogíró képvisel. "Gyurcsány kedvező helyzetben".. Itt az ideje MEGMUTATNUNK, hogy nem kérünk Orbanisztánból, de kisemmizni sem hagyjuk magunkat volt szövetségeseinttől sem. Az Igazság előbb-utóbb kiderül. 7 év alatt sokminden változik, de a MEGÍTÉLÉS mindenképp. Mára beérett Öszöd igazsága, bebizonyosodott, hogy Gyurcsánynak akkor is, és ellenfeleinek, "barátainak" közreműködése ellenére még ma is IGAZA VAN!

Ha van bennünk BECSÜLET és HIT, hogy lehet még ez az ország a MI ORSZÁGUNK IS, nem csak a csókosoké, seggnyalóké, Júdásoké és Brutusoké, akkor itt az ideje TENNI A DOLGUNK. Támogatni azt az Embert és azt a politikát, amelyik képes visszaadni ORSZÁGUNKAT és HITÜNKET. Mert ez az ország a Miénk. Elnyomottaké, "alattvakóké", számkivetetteké - ELSŐSORBAN. Ha nem másért, azért, mert Mi képviseljük a TÖBBSÉGET, na meg az IGAZSÁGOT.

Visszatérve az alapkérdésre: Mi között választhatunk?

Orbanisztán, vagy egy új forma, Aty-Gordónia között?

Megmondom őszintén, egyikse teccik!

Maradnék inkább Köztársaság-párti.

Ezt a formációt viszont egy párt képviseli: A DK.

Arra kérem embertársaimat, hogy a Köztársasságot válasszuk.

Erre megvan a lehetőség, hála a Mesterházy-Bajnai paltumnak.

Akaratkanul is arra kényszerítik a DK-t, hogy egyedül méresse meg magát.

Tegyünk róla, hogy ez a megmérettetés eredményes legyen!

A Demokráciáért, a Köztársaságért!

Hajrá DK! Hajrá Gyurcsány Ferenc!

Szerző: Szilárd bácsi  2013.09.11. 12:27 1 komment

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány hit elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr245507267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rév Zsuzsa 2013.09.12. 03:14:43

Öszöd igazságáért,az országért,a köztársaságért.
süti beállítások módosítása