Kedves Klubtársak, Barátaim!

Helyzetértékelés Kongresszus előtt

Ma kedd és Vitanap. De nem akarok különösebb dolgokra kitérni, ma a napi események, a tennivalóink és a várakozásunk adja a témákat.

Na meg az Élet és a Halál is beleszól mindennapjainkba.

Nagyon lesujtott a héten egyik kedves kártyás barátom halála. Ő volt az egyik biztos pont, aki a vasárnap hajnalig tartó ulticsaták résztvevőjeként „szolgálatomra állt” amikor csak kértem. Úgy ment el, ahogy élt: Csendben, szinte észrevétlenöl. Hiányát nagyon érzem: még keresem az utódját, de nagyon nehéz manapság egy rendes, megbízható embert találni, aki „szenvedélyesen” szeret walamit csinálni.

Azóta úgy érzem magam, mint egy lemerült akkumulátor, „aki” már nem tudja beindítani a motort, így segítségre szorul. Meg kell tolni az autót, és ha már megy a motor, talán a lemerült akkumulátort is feltölti. Ebben kérem ma a segítségeteket.

Vannak „jelek”, amik arra mutatnak, hogy „olvad a jég” az ellenzéki pártok közötti viszony takintetében. Bajnai elfogadta Gyurcsány közös ünneplésre tett ajánlatát, és nem zárkózott el előle Juhász sem. Igaz, a „szobordöntés” nem hozott eredményt a baloldalnak, de a reagálások mára kicsit realizálódtak, rájöttek a pártok, hogy nem lehet mindentől elhatárolódni, vállalni kell olykor a meggondolatlan cselekedetetket is, mint beállni a Fidesz-kórusba.

Szabad szobordöntéssel kifejezni nemtetszésünket a fennálló rendszerrel. Ami visszatetsző volt, az utána következett: Nem lett volna szabad a „tört szobrot” meggyalázni.

Ha már így történt, jobb lett volna egységesen kiállni Egymásért, mint fel sem említeni, hogy 2006-ban ennél súlyosabb galádságokat követett el a fidesz által felbujtott utcai csőcselék.

Kongresszusra készülünk. Koncentráljunk arra, kit tartunk alkalmasnak, hogy pártunkat képviselje a Vezetőségben? Adjuk meg a Nőknek az esélyt, hogy bebizonyíthassák: Ők is felveszik a harcot a férfiakkal - minden szinten. Támogassuk a fiatalokat a bejutásban, ha arra érdemesnek találjuk Őket. Ne támogassunk azt, akiről tudjuk: csak a „karrier” miatt vannak ott.

Készüljünk Gyurcsány Ferenc méltó fogadására. Három éve készülönk erre, most itt a lehetőség! Első kézből tughatjuk meg, mi a TERV, mi a sztatégia, mi a cél, és mennyi esély van a győzelemre, és milyen formában?

De ne álljunk meg idő előtt: Amit Mi megtudunk, adjuk tovább azoknak a megbízható Barátainknak, hogy Ők is „tegyék a dolgukat”

Ami nem más, mint FELÉPÍTENI A DK-t olyan erősre, hogy megkerülhetetlen legyen mindenfajta tárgyalás megkötése előtt! Az erő poziciójáből KELL és lehet majd szövetséget kötni az ellenzék minden olyan pártjával, amelyik elsődleges célul Orbán rezsimjének eltakarításáért hadba tud szállni. Orbánt és maffia-kormányát nem elég kicsit, nagyon meg kell verni! Ehhez minden egyes Ember szavazata kell, akinek nemteccik a rendszer, Orbán rendszere. Ez harc lesz a javából, ahol a fidesz válogatott aljasságok sorozatát fogja bevetni, ami ellen nem lehet „eltartott kisujjal” ÚRIEMBERKÉNT viselkedve eredményesen fellépni.

Milyen háború az, ahol az egyik fél minden fegyvert bevet, a másik meg még vissza se lő? „Ez a harc lesz a végső”... vagy mégse? Hiszen ismerjük a REakcióikat egy vesztes csata után: Hídfoglalás, „illegitim”, választási csalás és MINDEN, amivel megnehezíthetik a győztes dolgát az ország törvényes Rendjének visszaállítása terén.

Nem 2018-ra kell készülni! Annyit ez az ország kivéreztetett szegény népe nem bír ki! 2014-ben kell megsemmísítő csapást mérni a teljes maffiára és szövetségeseire: Az álszent KDNP-re és a Jobbikra.

Az a halvány reménysugár, amit az október 23.-ai ünnep KÖZÖS megemlékezése igér, remény arra is, hogy 2014 választásáig ÖSSZEÁLL a mindenk által áhított széles ellenzéki összefogás, ami az Orbán - rezsim teljes bukásához vezet/het/

Ehhez nem kell más, csak hinni magunkban, hinni Vezetőink józanságában, bízni az EU támogatásában, remélni, hogy a választás a felügyelet mellett DEMOKRATIKUS lesz, a félelem bilincseitől megszabadult Emberek az eszükre hallgatva fülkeforradalomban verik meg a Fideszt, a „saját fegyverével”...

Ma ezekről a gondolatokró szereték véleményeket hallani Tőletek.

Én is ott leszek. Szeretném HINNI, hogy megértitek írásom tartalmát.

Sok sikert az elkövetkező néhány hónapban.

Hogy mivel mérhető a „teljesítmény”?

Ha minden nap csak EGY Embert sikerül a jó úta térítenünk. :)

Szerző: Szilárd bácsi  2013.10.08. 11:21 4 komment · 1 trackback

Címkék: politika orbán gyurcsány koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr675556690

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.08. 13:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

colambo 2013.10.08. 13:41:47

Szilárd Bá! Először is fogadd együttérzésem. Mint a továbbiakban kiderül, Te se állsz meg egy tragédia okán, hanem a jövőt már-már utópisztikus optimizmussal közvetíted olvasóidnak.
Nem kívánom ezt az optimizmust lohasztani, mégis rá kell irányítanom a figyelmed azon álságos módra, ahogy GYF kezdeményezését a szövetségesek fogadták. Még bosszantóbb, hogy Bajnai alvezérei ahányan csak vannak annyi módon Gyurcsányoznak tovább.
Azzal értek egyet, hogy a DK-t kell megerősíteni olymódon, hogy mindenkivel hatékonyan fel tudja venni a harcot.
A Kongresszus elé én is nagy várakozással tekintek, megalapozhatja, magában hordozhatja egy ugrás lehetőségét.

Szilárd bácsi 2013.10.08. 17:25:17

Kedves Colombo! Habár fogalmam nincs, ki vagy, de remélem, eccer megtudom, hogy megszoríthassam a kezed.

Sokat jelent számomra, hogy a csüggedés óráiban segitőkészen nyujtod a kezed és átsegítel a kételyek labirintusán.

Már nem először kapok Tőled új erőt, energiát, hogy folytathassam olykor magányos farkasként harcomat a zsarnoki önkényuralom ellen.

Köszönöm!

imres 2013.10.08. 20:39:22

A 2010-es tavasti szél szétfútta, a 2013-as őszi összehordja a szemetet.
Többen nem lesztek, mint 2010-ben.
Sőt!
Az amortizáció és a természetes elhullás igencsak megritkította soraitokat.
Néha az az ember érzése, hogy az optimizmus inkább vakhit.
Már csak azért is, mert a látványos "egy színpadon sok idióta" produkció még nem jelenti azt, hogy az elvtársak a tárgyalóasztalnál is meg tudnak egyezni. Főleg akkor, ha pozíciókról van szó.
Márpedig az MSZP-ben már most is megy a bazmegolás, pedig még fél év a választásokig.
:)

toportyánzsóti 2013.10.09. 17:53:37

@imres: Narancspufajkás elvtárs,húzzál vissza a narancspöcegödörbe,csuti seggszájadat simogassad mielőtt teljesen tönkrevágja Alzheimer bácsi.
süti beállítások módosítása