Az Egyetem – rakparton megtartott Ellenzéki Összefogást szimbólumául

választó tüntetés 8 szónoka közül HAT meghallotta a tömeg óhaját.

Az összefogást sürgették.

Bajnai kezdte a sort. A langyos beszéd nem lelkesítette fel a közel 50000 fős közönséget, akik azt várták, hogy végre megmutathassák erejüket... A soron következő szónokok mind az „Egy lista, egy vezető” mellett tették le voksukat.

Amikor Gyurcsány került sorra, „elszabadult a pokol”- jó értelemben.

Szünni nem akaró taps és várakozás előzte meg beszédét. A tömeg nem csalódott: Gyurcsány egyenesen beszélt, kimondta: Csak a széleskörű összefogás hozhat eredményt! Mondanivalója nagy tetszést aratott, és nem csak a DK-s szimpatizánsok körében: Az MSZP-s zászlók „lengetése” is azt bizonyította: A Nép nem akar „belviszályt”: Győzni akarnak.

Érdekes módon Mesterházi vaknak és süketnek tettette magát. Nem vette észre, hogy tegnap óta nagyot változott a helyzet, itt nincs 80 %-os támogatottsága. Itt Összefogást követel a Nép!

Nem tudott, vagy nem akart „váltani”. Mesterházynak ez a vizsga bukásra sikeredett. Végig szólt a KÓRUS, helyenként füttyel tarkítva. Nem lennék a helyében, amikor számot kell adnia pártja előtt a teljesítményéről. Ami egyébként a „0”-val volt egyenlő.

Az ellenzéki összefogás kérdése most azon fog mulni:

  1. Megérti-e Bajnai és Mesterházy, mit üzent a Nép?

  2. Hajlandó-e a két Vezető felülbírálni előzetes álláspontjukat?

  3. Van-e bennük kellő alázat a Nemzet szolgálata iránt?

Ha születik széles összefogás, Orbánt el lehet távolítani a hatalomból.

Ha továbbra is az egyéni érdekek kerülnek a haza érdeke elé, marad Orbán.

De mi történt a „másik oldalon?”

Egyelőre a nagyobb tömeg ott díszelgett Orbán dicsőségét emelni.

Na nem azért, mert „a viktort” annyian szeretik! Frászt!

Annyi ott a pénz, mint a pelyva! És néhány milliárdból

/adófizetői pénzből/ biodíszletet beszerezni nem gond.

Hogy mit mondott Orbán?

Semmi újat: Azt, amit már soxor, sok helyan elmondott.

De a lényeg megér egy misét: „Csapataink harcban álnak”!

A külső, /EU-s/ és a belső /hazaáruló ELLENSÉG ellen.

Az a borostás arcu ifju, aki 1989-ben ugyanitt beszélt, még lehetett volna az ország jövőjét meghatározó politikus. Ak ma beszélt, már csak a KUSS lehet.

Ez az ellenzéki tüntetésen időnként felhangzó „Orbán taka – roggy!!” rigmus hűen tükrözte. De ami a lelkesedést illeti: A Hősök terén ottlevő szépszámú tömeg egykedvűen hallgatta /talán nem is értette/ Orbán frázisait.

Nem csoda. A tulnyomó többségről lerítt, hogy „vendégmunkások”, akik csak a hétvégi „ingyen kirándulás” kedvéért vállalták ezt a nem hálás feladatot.

Én csak a karosszékből néztem végig az Ünnepet.

-Amit nem találtam sehol, de a kampány már elkezdődött.

Még bőven van idő a FINISIG, de félő: Mire a Célegyenesbe érünk,

ennél sokkal csúnyább dolgok is elő fognak fordulni.

Van egy megfigyelésem: A Hősök terén összegyült sok ember egy megvert seregnek tűnt, akiket már csak a „mani” tart egyben.

Míg az Egyetem – rakparton levők bizakodva, és követelve az Összefogást, egyre magabiztosabban mondják a magukét: „Orbán taka – roggy!!”

Ha ennek a seregnek sikerül egy megfelelő Vezető mellett csapataikat

egy zászló alá egyesíteni, nincs az a „békamenet”,

ami a kormányváltást megakadályozhatná!

Az már csak a sors fintora, hogy a tömegben

a DK szimpatizánsok vitték a prímet.

Nem irigylem Attilát: Lehet, hogy néhány nap mulva ha „létszámellenőrzést” tart, a rakparton zászlót lengetőket már nem találja a névsorban?

Még a végén bejön a jóslatom:

Tavaszra a DK lesz az ellenzék legerősebb pártja!

Ámen.

Szerző: Szilárd bácsi  2013.10.23. 18:43 2 komment

Címkék: politika orbán gyurcsány koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr455596117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lofulu 2013.10.23. 21:30:50

Örölünk hogy egyetértünk!

vénasszony 2013.10.24. 07:55:45

Nos, hogy mit brekegtek a Margit hídon, nem érdekel. De a rakparton ott voltam én is, és egy táblát tartottam magasba. A hangulatot érezni felemelő volt. Mellettem állt egy pasi mszp-s zászlója tetejére feltűzte a DK papírzászlóját. Megszólítottam, jól tettem.
Meg kell hallani a nép óhaját. Nem elég, hogy Mesterházy pártelnök 14-től az ellenzék legerősebb pártjának vezetője időnként megszólalhat a Parlamentben. Ez nem úgy megy! Láthatjuk most is, mit ér el. Sokkal többen vannak, akik Orbánt akarják kitakarítani, mint ahányan minden részletkérdésben az mszp-vel értenek együtt.
Bajnai is azt mondta: a választókkal akarnak szövetséget kötni. Nos, a választók ott voltak a rakparton. Ezt meg kell hallani. Akkor is, ha Szanyi Tibor azt nyilatkozza, hogy bezárták az ajtót a hekkelő DK-sok előtt.
süti beállítások módosítása