Tegnap  Vitaestet  tartottunk. Megírom.

 

Manapság  szokás  mindenfajta  marhaságról  karikatúrát, bohózatot  írni.

Nem csoda: A hülyeség ragályos. Én nem ezekről  szeretnék  beszámolni.

 

Arról, hogy  vannak  még emberek, akik  gondolkodva  teszik  a  dolguk. Ma  legfőbb  dolgunknak  azt  tartom, hogy  tájékozódni  tudjunk  a  hírek  tengerében. Mert a „hazugság-áramlat” nagyon soxor  olyan  szemetet  vet  partra, amit szándékosan öntenek  aljas  indokból  a  politika  meggyalázói  embertársaik  fejére. Aki  ezekből  a  hírforrásokból  merít, menthetelenül  a  bolondok  házában  köt  ki. Ezért  kell  válogatni  a  hírek  között,  hogy  a  „tiszta  forrásból”  merítve  ne  tévedjünk  el  a  Hazugság  tengerén.

 

A  tegnapi  Vitanapunk  egy  ilyen  alkalom  volt: tiszta  forrásból  merítve  tájékozódtunk  arról, hogy  is  állunk  régóta  hangoztatott  vágyunk, az  Összefogás  beteljesülése  terén?Erről  néhány  markáns  hozzászólás  idézésével  szeretném  bemutatni  a  klubunkban  folyó  „munkát”, ami  a  Fidesz  elleni  sikeres  hadviseléshez  elengedhetetlenül  szükséges.

 

Andrea Belák miért is kellett erre két és fél hónapot várni, hogy meghallja mindenki: Összefogást! Ezt kiabáltuk a rakparton október 23-án. No, hát ideje, hogy a fejükhöz kapjanak végre.

 

Éva Lovas Andrea egyáltalan nem az osszefogasrol van szo, sajnos, hanem a Bajnaiek partkent indulnak a valasztason, nem szovetsegkent, mivel az uj valasztasi torveny szerint szovetsegnek 15 %, partszovetsegnek 10 %, partnak 5 % a bejutasi kuszob. Az elso HVG cikknel olvashato Sokan megorultek, hogy ujra targyalnak, de en ezeknek mar csak akkor hiszek, ha lo legel a sirjan ...

 

Imréné Szendrei Át tettem ide Éva hsz-át!

Éva Németh: Éppen ideje volt, hogy Bajnai Gordon észretért, Mesterházynak értelemszerüen csatlakozni kell hozzá.

K Ö Z Ö S L I S T A és közös egyéni induló, ahogy ezt már Gyurcsány közel egy éve hírdeti Ez esetben GYŐZNI FOGUNK !!!

 

Ezzel indult:Kezdetnek nem rossz. Két optimista,egy pesszimista vélemény. Elfogadható! De nem maradt meg az arány. Túlnyomórész  a  pesszimista  irányzat hallatta a hangját. Nem ok nélkül! A tapasztalat mondatta velük.

 

Imréné Szendrei Szerintem szó sincs itt olyan összefogásról,hogy közös lista,közös egyéni jelölt és közös me.jelölt!Ahogy kivettem a cikkből Bajnai lemond Mesterházy javára és marad minden a régiben! Bár Bajnaiék szerintem nagyon be vannak gyulladva,ugyanis az 5%-os küszöb körül vannak! Hogyan lesz ebből 10%?Lehet,hogy még abba is belemennek,hogy mindenből csak egy legyen és egy teljesen új me.jelölttel!Minden esetre ez Bajnainak nagy vereség és megalázó! Ha előbb gondolkodik, most nem kellene ezt megélnie! Ha marad Mesterházy akkor bukta lesz! Nem úszhatja meg arcvesztés nélkül! Csak úgy, ha találnak egy pártoktól teljesen független me.jelöltet!

 

Éva Lovashttp://hvg.hu/.../20140106_Bajnai_otelete_Gyurcsany... Jo hosszu, tessek elolvasni ... mar megy a huza-vona, hogyan farcoljanak ki ... mert nem az osszfogasrol van szo, hanem teljesen masrol, es van egy irasom Szanyitol is  ami elgondolkodtato . "Tárgyalnak a szövetség bővítéséről - Ellenzéki egyeztetés Az MSZP-t kampányidőszakban irányító országos választási bizottság délután tárgyal az ellenzéki szövetség kibővítésének lehetőségéről - hangzott el Szanyi Tibor sajtótájékoztatóján."A szocialista politikust azután kérdezték újságírók, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője megállapodásuk kiterjesztése érdekében javasolt tárgyalást az MSZP-nek.Szanyi Tibor azt mondta: az MSZP induló pozíciója a közös lista- és jelöltállítás volt 2012 novemberében, ám partnereik ezt eddig nem támogatták. A szocialista párt európai parlamenti listavezetője megjegyezte, azóta kihirdették jelöltjeiket és listát is állítottak, "a rántottából pedig nem olyan egyszerű visszacsinálni a tojást". Kérdésre válaszolva elmondta,fenntartja GyurcsányFerencről korábban megfogalmazott véleményét. Hozzátette: a D K elnöke korábban úgy nyilatkozott, hátralép, ha ő az akadálya a teljes összefogásnak. Arra nem válaszolt, véleménye szerint Gyurcsány Ferenc akadálya-e az ellenzéki együttműködésnek, de azt mondta: a volt miniszterelnök korábban visszautasította az MSZP ajánlatát. Elmondta azt is, az MSZP-ben az elmúlt napokban nem volt téma az ellenzéki szövetség kibővítése, de Bajnai Gordon javaslata nyomán az országos választási bizottság hétfő délután erről is tárgyalni fog."

 

Ottilia Marton én bizony megvárnám, hogy mire jutnak ketten?Mert én mszp listára nem szavaznék---de nincs semmiféle váza az összefogásnak-- a lista ha közös a körzetekben --akkor kié a körzet? kié lesz a későbbi támogatás és van e későbbi pártkötődés

 

Janicsekné Györgyi Ne örüljetek előre. Az MSZP már elkezdte teríteni a jelöltjeinek a szórólapját. Van egy olyan érzésem, hogy max. az Együttnek felajánlott választókerületeket osztanák meg (amik ugye nem valószínű, hogy nyerhetők). Nyugtával a napot, én nagyon bizalmatlan vagyok egyenlőre.

 

A szemelvények  azt  jelzik, a  választópolgár  bizalmatlan  a  politika  szereplőivel  szemben. Joggal  az. Már  sok  átverésben  volt  részünk. Most  mégis  más  a  helyzet: Kényszerhelyzet  van! Nem  jött  be  a  számítás  és  közben  szorít  az  idő!

 

Szilárd Várszegi Én is várnék a vélemény-nyilvánítással néhány napot. Az IDŐ nagy úr, van kényszerítő ereje, ezt érzik az illetékesek. Ma más szelek fújnak, mint október 23.-án. Hogy mit gondolok erről? Azt megtudhatjátok nemsokára megszülető blogomból. Nem árulok zsákbamacskát: PuPuval szinte mindenben egyezik a véleményem. Gratulálok Andreának a kitűnő felvezető poszthoz.

 

Andrea Belák Én csak azt mondom, hogy nyugodtan örüljünk az új fejleménynek, mert LEHETŐVÉ vált Orbán leváltása. Hogy a 3 hónap mit hoz majd, az rajtunk is múlik. Én az óvatos optimizmus mellett szavazok. Hogy Gyurcsánnyal akarnak tárgyalni, az azt jelenti, hogy a hülye hvg-s újságíróval ellentétben nem akarják kiköpni Ferit. Mert arra már rájöttek, hogy a DK mögtte áll. Feri sem engedi magát. Ha az lesz a tárgyalások témája, amit Feri az október 23-i dunaparti beszédében felvázolt,közös külső miniszterelnök Neki van ötlete, amit akkor nem árult el és mindhárom pasi visszalép a miniszterelnöki ambíciójától, nemcsak ő, akkor ez jó tárgyalási alap.
Szerintem ez egy olyan pillanat, amikor újra lehet reménykedni. És csak azért, mert félünk a pofáraeséstől, még nem kellene előre eltemetni a még meg sem született csecsemőt! Olvassátok el Szilárd blogját, és Pupuét is! Puputól ezt idézem:
"Mindenesetre én a DK helyében vagy igen szoros határidőt szabnék, vagy a megbeszélések ideje alatt is folytatnám a kampányt, tenném a dolgom, mígcsak megállapodás nincs.
És ragaszkodnék egy külső jelölthöz a miniszterelnöki pozícióra"

Ezzel teljes mértékben egyetértek.

Szilárd blogjával kapcsolatos véleményem:
"No, hát az öreg igenis reménykedik. Mert tudja pontosan, érzi, ez az utolsó lehetőség. Ha ezt elpuskázzuk, utána évtizedekig nem lesz esély emberibb körülményeket teremteni. Hogy ez még nem biztos? Hogy sokmindenki beleszarhat még a levesbe? Ez is igaz.
De az is, hogy - habár nem csak rajtunk múlik, de IGEN! Rajtunk is!
Ha sikerül összehozni a késett október 23-i ötletet januárban, akkor álljunk mellé. Mert Orbán ámokfutása mindenkinek árthat. És ami a szomorú: a mi életünkben valószínüleg már megváltoztathatatlan."
A linkek:
http://www.pupublogja.hu/2014/01/koncepciovaltas.html

http://szilardba.blog.hu/.../uj_ev_regi_problemakkal_uj...

 

Imréné Szendrei Ami a következő írásban van nagyon megfontolandó! http://jovaros.blog.hu/2014/01/07/csapda_833

Nekem is az az érzésem,hogy ez egy csapda ,amit Bajnaiék saját magukat mentve kitaláltak,helyesebban megint eljátszotta azt a szerepet,amit okt.23-val kapcsolatosan tett. Most is úgy csinál, mintha Ő találta volna ki az egészet,holott Feritől lopta el. Én nem értem ,nem veszi észre,hogy nevetségessé vált és válik,hiszen minden bejött ,amit Feri előre megmondott!Szerintem semmi másra nem megy ki a játék, egyrészt csak arra,hogy Ferit kiebrudalják,hivatkozva arra ,amit mondott!/Hacsak az Én személyem lenne az összefogás akadálya,akkor hajlandó vagyok hátrább lépni stb./Másrészt:ha veszítenek legyen egy bűnbak!

 

Szilárd Várszegi Kedves Barátaim!

Nem győzöm kapkodni a fejem a sok érthetetlen és felelőtlen beírás kapcsán. Mintha Fidesz bírósági tárgyaláson lennénk, a KONCEPCIÓ előre meg van írva, csak UTÁNA következik a tárgyalás.

Azt mondjátok: Ez egy csapdahelyzet, amibe megint be fogják húzni „partnerei” a DK-t. Nem kizárt. De nem kéne legalább a TÁRGYALÁS KEZDETÉT, az ajánlatok megtételét megvárni?

Mert ez most kivételesen NEM A DK SZÁMÁRA CSAPDA.
Ez most az az eset, amikor „Aki másnak vermet ás, maga esik bele”.
Sokkal inkább van csapdában ma az MSZP az Együtt PM-mel együtt, mint a többi eddig KIHAGYOTT demokratikus párt.

Éppen ezért ne temessük idő előtt az Összefogást.
Még egy észrevétel: Mi az, hogy MINDENÜTT látok érdeklődést az írások felé, csak ott nem, amit éppen „ajánlottam”?
Vagy már a „Mór megtette kötelességét, a mór mehet?”

Kicsit furcsállom a dolgot. Nekem „nem áll össze”.
És az utolsó: ADJUNK MAGUNKNAK EGY ESÉLYT.
Ne Mi legyünk azok, akik a „bimbózó palántát” szemétre dobjuk.

Az összefogás sikere /vagy kudarca/ azon fog múlni, hogy állunk hozzá ebben a KÉRDÉSHEZ. Még senki nem utasította el  a DK-t, sem Gyurcsányt. Egyik delikvens sincs abban a helyzetben, hogy ezt megtehetné! Bízzuk ezt a dolgot Vezetőinkre!

Viszont ami DÖNTÉS megszületik, ahhoz tartsuk magunkat!
Akár tetszik, akár nem. A DEMOKRÁCIA csak így működőképes.
És nyerni csak egységes akarattal, fanyalgás nélkül lehet.

 

Látszik  a  szándék: Ne  fejjel  menjünk  a  falnak, ha  az  ajtó  nyitva  áll. Ezt  a  figyelmeztetést, hogy  a  bimbózó  palántát /az  összefogást/  ne  veszélyeztessük  egymásközti  csatározásokkal. Koncentráljunk  a  jövő  nagy  feladataira! - még  néhányszor  be  kellett  dobni  a  köztudatba.

 

A  többit /aki  kiváncsi/  tekintse  meg  Andrea  posztjában.

Jó  szórakozást  és  kellemes  időtöltést  hozzá.

Hogy  hasznos  lesz,  arra  mérget  veszek.

 

A  vitát  teljes  egészében  a  DKTK-ban, Andrea  Belák posztjában  olvashatjátok. Ajánlom  figyelmetekbe.

 

http://dkp.hu/article_display/-/asset_publisher/c3KpwxagqL2V/content/a-dk-udvozli-bajnai-gordon-es-az-egyutt-pm-kezdemenyezeset-a-teljes-koru-ellenzeki-osszefogasra-/10339?p_p_auth=kE08wkHg&redirect=http%3A%2F%2Fdkp.hu%2Fcimlap%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_v9PfoGIAbiU2%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D5

 

Szerző: Szilárd bácsi  2014.01.09. 21:32 1 komment

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr405749611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénasszony 2014.01.10. 08:05:57

"Látszik a szándék: Ne fejjel menjünk a falnak, ha az ajtó nyitva áll. Ezt a figyelmeztetést, hogy a bimbózó palántát /az összefogást/ ne veszélyeztessük egymásközti csatározásokkal. Koncentráljunk a jövő nagy feladataira! - még néhányszor be kellett dobni a köztudatba."
Ez bizony nagyon jó lenne! Mert nagyon nagy a tét!
Sajnos az általad betett link nem a posztomra vonatkozik: az a DK által betett közleményt mutatja a DK honlapján.
Minthogy megírtad ezt a blogot, ezért újra rögzítettem a posztot, a DKTK lapján. És a teljes beszélgetés tartalmát nem gondolom, hogy olyan embereknek is olvasniuk kellene, akik nem tagok. Hiszen belső ügy. Ha Összefogás valósul meg, akkor azt majd érdemes lesz a BÉK-ben tartani. Tehát a teljes anyagot a Klubban lehet olvasni a z elsőként rögzített posztban:
www.facebook.com/groups/164292913673730/415959128507106/?ref=notif&notif_t=group_activity
süti beállítások módosítása