Helyzetkép  Magyarországról,  ahogy  én  látom.

Darázsfészek,  vagy  öngól?

 

Amerika úgy gondolta, itt az idő feltárni a világ előtt, korrupciós  botrányoktól  súlyos a magyar kormány és kiszolgáló szervezetei. Darázsfészek  a  magyar  közélet.  A  kitiltások előrevetítették,  Magyarország  elszigetelődhet  a  civilizált  államoktól  a  korrupciós  gyanu  árnyékától.

Orbán hogy mentse a menthetetlent, senkivel  nem  egyeztetve a  botrány  elkerülése végett bevetette az internetadót, ami az eddigiekkel ellentétben  nagyobbat  szólt,  mint  maga  a  botrány.  Sikerült  az  eddig  passzív  réteget,  a    FIATALSÁGOT    és  a  középrétegeket  úgy  maga  ellen  hangolni,  hogy  az  Internetadó  ma  az  a  sarkalatos  pont,  ami  sikeresen  összefogta  az  orbánellenes  erőket  egy  platformra:   EZT  SENKI  NEM  AKARJA  ELFOGADNI!

Amit  a  pártok  nem  tudtak  elérni,  egy digitális  analfabétának  sikerült:  Egységbe szólítani azokat,  akiket  a  Fidesz  eddig  megsarcolt.  Ez  az  utolsó  csepp  a  pohárban  „kiborította  a  bilit”,  és  ma  már  nem  az  a  lényeg,  hogy   NEM  HAGYJUK! – bevezetni  a  Netadót,  hanem  hogy   ORBÁN  TAKAROGGGY!

A  továbbiakat  az  azóta  eltelt  időszak eseményeihez  fűzött  hozzászólásaimmal  próbálom  bemutatni,  mit  gondolok  az  egészről.

Orbán darázsfészekbe nyúlt a Netedóval. Azokat a tömegeket érintette meg, akiket eddig senki, különösen a pártok nem tudtak megszólítani.    A FIATALOKAT! Akiknek az "élete" - elképzelhetetlen az internet nélkül. Ezen nőttek fel, ez a "játékuk", és egy DIGITÁLIS    ANALFABÉTA      ezt akarja elvenni tőlük. Még a kutya is haragszik arra, akik a CSONTOT el akarja venni tőle.

Ezek a fiatalok nem FÉLNEK, nekimennek mindennek, ha nem vigyázunk Rájuk, akár a FALNAK IS. Nekünk most az a feladatunk, hogy "jó irányba befolyásoljuk Őket". Nem a Netadó itt már a lényeg!           Orbán bandájának leváltása. Ez csak az utolsó csepp a pohárban!       Aki ma már TUD BESZÉLNI A TÖBBIEKHEZ, van mondanivalója a rezsim hibáiról, az előbb- utóbb eljut oda is, hogy                               VEZETŐJE LEGYEN A HATALOM ELLENI HARCNAK.

Különleges időszakokban születnek a HŐSÖK, ugyanekkor az ÁRULÓK is. Ez a "harc" szelektálni fogja a jövő nemzedékek VEZETŐIT és annak ellenségeit. Mindenki számára világosan látható lesz:

 Ki tesz a HAZÁÉRT, és ki az, aki ELLENE? És ha ez a KÉP világos lesz, a jelenlegi "kétharmad" úgy olvad el, mint a tavalyi hó. NYOMTALANUL. De addig nem lehet a fotelben üldögélnünk és várni a sültgalambot. Ott kell lennünk MELLETTÜK, hogy vigyázzuk minden lépésüket,  a TAPASZTALAT nálunk van. A LELKESEDÉS meg náluk. De a lelkesedés tapasztalat nélkül fabatkát sem ér:

Könnyen "megvezethetik őket" a német szilárd szintű szélhámosok, vagy akár maga Orbán. Hogy Lázárról ne is beszéljek. Hogy nem sül le a bőr a pofájukról "ártatlannak vallani magukat", amikor a hülye is tudja:                A TRAFIKMUTYI HASZONÉLVEZŐJE LÁZÁR ÉS TÁRSAI VOLTAK! Hogy a többi mutyiról ne is szóljak.Jelenleg helyzet van. Reális esély van a kormány megdöntésére. Jelentős partnerei vannak a szervezőknek, mint az USA, az EU, és minden civilizált ország kormánya és lakossága. Ha elbaltázzák a JÖVŐT, a sajátjukat és az országét, nem lesz sokáig ilyen lehetőségük helyreállítani mindazt, amit a Fidesz elbaszott.

 Ehhez szükséges a mi segítségünk. Adjuk meg az ország és saját magunk érdekében ezt a segítséget, és támogassuk harcukat mindennel, amivel tudjuk: Jó szóval, anyagiakkal és jelenlétünkkel. Elvégre a gyerekeinkről, az unokáinkról és végső soron rólunk is szól ez a harc. NE HAGYJUK VESZNI AZ EDDIGI EREDMÉNYEKET!

Hogy  mások  is  hasonlóan  gondolkodnak,  arra  példa  ez  az  idővonalamon  található  megosztás. Amihez  az  alábbiakat  fűztem „Tök mindegy, kinek a nevéhez kötik és mikor, MA EZ A HELYZET. És erre igaz minden definíció! Innentől kezdve nem számít, KI MONDTA! az számít, mennyire IGAZ. Hogy mennyire? Azt érezzük a bőrünkön!”

Ez  a  videó  is  megér  annyit,  hogy  megnézzük.

(18+) Videó: Ezt a megnyúzott állatot hagyták az MSZP-irodánál

atv.hu

Pedig van rá szó: Aki elkövette, egy szadista hajlmú fasiszta barom! Ma még "csak egy kutya", de HOLNAP? Talán már EMBER lesz az áldpzat.

 

TUAREG: Ez így nagyon rendben van, Srácok!

tuaregblog.blogspot.nl

A tegnapi nap elkezdődött valami: Leesett a tantusz és nagyot koppant! Végre megértette a még nem teljesen elhülyített nép egy része, hogy a NETADÓ egy elterelő hadművelet qrvául elbaszott része volt a kormány és Orbán által a KORRUPCIÓ VÁDJÁVAL KITILTOTTAK TÁRSASÁGA felmentésére irányuló törekvésének. Azt gondolták a barmok, amíg ezen csámcsog a nép, rá se szarnak, kik az érintettek és mit követtek el. 

-És bedobták a NETADÓT. Csak arra nem gondoltak, hogy a másik ügyet csak a pártok és néhány jól tájékozott civil fogja "fújni", addig ezt az ökörséget az interneten függő lakossák aktív része személye elleni támadásnak veszi, és különösen a fiataloknál ez a lépés kiverte a biztosítékot. Amit természetesen csak meg kellett szólítani Őket, és MILLIÓNYIAN hajlandók a szellemi szabadságukért akár az utcára menve tüntetni. Még a Fidesz hívei közül is SOKAN, beleéretve a fociszurkolókat, kemény magostól együtt, függetlenül attól, milyen szinekért dobog a szívük?

A tegnapi nap példaértékü volt abból a szempontból is, hogy megmutatta: KÉT NAP ALATT FEL LEHET CSATASORBA ÁLLÍTANI MINDENKIT, aki Orbánék hülyeségeitől herótot kap. Hogy ez mennyire igaz? Arra bizonyítékul szolgálnak a KÉPEK, amelyek azt sugallják: Nem kevés ember nyilvánította ki egyértelmüen akaratát! volt az NEGYVENEZER IS, alsó hangon, ellentétben a fideszhez kötődő média számaival. Na és a mondanivaló is lényeges: NEM HAGYJUK!!! és a szokásos ORBÁN TAKAROGGGY!! jól érzékeltette a tömeg akaratát.

Ha két nap alatt sikerült ennyi embert mozgósítani, kellő energiával és felvilágosító munkával rövid időn belül MILLIÓKAT LEHET/ne/ utcára vinni. És ha a KÉT DOLGOT összekapcsoljuk, annak a LÁNGJA elég kell legen az orbáni rothadó hatalom felégetéséhez!

És hogy néhány "ultra" vandalizmusba ment át a békés tüntetés végeztével, az "benne van a pakliban". Erre csak ráerősített a RENDŐRSÉG /nem véletlenül!/ azzal, hogy a blokád alá vett Lendvai utcát felszabadítja a csürhe előtt, hogy legyen rá OK NEM MEGHÁTRÁLNI a jogos követelések elől. Nem véletlenül mutatta a HÍR TV a betört ablakokat! Ezt akarja majd a kormány felhasználni a BÉKÉS TÜNTETŐK LEJÁRATÁSÁRA!

TEGNAP LÉPTÜNK EGYET A DEMOKRÁCIA MEGVÉDÉSÉNEK ÚTJÁN ELŐRE. De még hosszú az út a célig! A maffiaállam, a korrupció felszámolása és Orbán elzavarásáig. Mindig az első lépés a legnehezebb! De sikeresen túl vagyunk rajta, csak menni kell a megkezdett úton tovább, egészen a kitűzött célig!

A Demokráciáért, a Szabad Magyarországért ELŐRE!

 

Nem hinném, hogy a Fidesz székház provokátorok áldozata lett volna. Hacsak a RENDŐRSÉGET nem tartom "provokátornak", akik DIREKT kinyitották a blokádot, hogy "odatereljék" a vandálokat, legyen kikkel ÖSSZEMOSNI a tüntetés szervezőit és legyen rá OK a pártokra kenni a balhé következményét. A Fidesz kottája szerint történtek az események, amire MÁR AKÁR MA retorziókat fognak szabni az ellenzéki pártok megzabolázására. Erre akár nagy tétben fogadni is mernék!

 

A  magyar  nép  mindig  találékony  volt, ha  valamivel  nem  értett  egyet. ez  a  szerkesztett  „vers”  is  ezt  mutatja.

NETADÓZATI DAL
Talpra magyar, hí a haza!
Netadóra: NEM, NEM, SOHA!
Bájtért sok pénzt adózzatok,
Kérdem: erre szavaztatok?!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy gigás netet
Nem veszünk!
Nem volt korlát mostanáig,
Lájkolhattak ősapáink,
Kik szabadon böngészhettek,
Mérőórát nem tűrhetnek.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy gigás netet
Nem veszünk!
Sehonnai bit-hangember,
Ki most, ha kell, szólni nem mer,
Pedig drágább fájl-bérlete,
Mint az előfizetése.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy gigás netet
Nem veszünk!
Szélesebb a sávnál az arc,
Fizetsz úgy is, ha nem akarsz,
Eddig vígan megosztottunk!
Ide veled, régi drájvunk!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy gigás netet
Nem veszünk!
A magyar net megint szép lesz,
Méltó régi sávszéléhez;
Ha ránkvernék a bájt-adót,
Lemondjuk a használatot!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy gigás netet
Nem veszünk!
Hol kábelek domborulnak,
A forintok kigurulnak,
És Varga Mihályság mellett
Bontják el szervereinket.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy gigás netet
Nem veszünk!

 

 

Magyarországnak  ünnepelnie kellene a forradalmát, a negyedszázados köztársaságát, szabadságát, jólétét, önnön nagyszerűségét, kedves vendégeit. Nos, hol volt ma Orbán Viktor? Hol volt a Békemenet?
Orbán nem ünnepli a köztársaságot, mert ő legszívesebben a királyságot vagy a felcsúti rendezésű labdarúgó világbajnokságot ünnepelné… De legfőképpen azért, mert Orbán Viktor kormányának néhány vezető tisztségviselőjéről azt állítja az Amerikai Egyesült Államok vezetése, hogy közönséges bűnözők. S erre az állításra Orbán Viktor nem tud válaszolni, nem mer válaszolni. Orbán Viktor ezért inkább ismét kussol, hallgat egy hete. Még ki sem kéri magának, mit is kérne. Inkább eblábol világtalan világig. Brüsszelben tanácskozik a klímáról vagy a felmelegedésről vagy úgymond „gazdasági kérdésekről”.

 

Így  látom  én  a  jelenlegi helyzetet.  Amiben  van  azért  reményteljes  fejlemény  is,  a  fiatalság  megjelenése  az  utcán. Ők  voltak,  akik  sikeresen  megvívták  harcukat  a  felsőoktatási  törvény  Hoffmann  Rózsa  nevével  fémjelzett  baromságaitól. Ők  azok,  akiktől  Orbán  tart. Ők  azok, akik  vissza fogják szerezni eltulajdonított  jogainkat valamikor.

 

De  ebben  a  harcban  mindenkinek  megvan  a  feladata. Nem  tehetjük  meg,  hogy  a  karosszékből  nézzük  végig,  mire  jutnak. Mert  „egyedül nem  megy”. Még  Nekik  sem.  Szükségük  van Ránk,  idősebbekre, és  nekünk  is  szükségük  van  Rájuk.

 

Együtt,  egymásért,  a  Hazáért, a  Magyar  Köztársaságért!

Szerző: Szilárd bácsi  2014.10.30. 13:18 2 komment

Címkék: politika elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr476847269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benkő Marika Anikó 2014.10.30. 14:43:36

Teljesen igazad van , Szilárd. Orbán ezzel a netadóval mellélőtt. A mi szerencsénkre! Így megmozdult az ifjúság, és a középkorúak is! Nekünk segíteni kell őket, melléjük állni, jelen lenni a rendezvényeiken, de rájuk telepedni tilos! Egyetlen pártnak, pártvezetőnek sem! Egyébként én éppen olyan dühös vagyok a szerencsétlenkedő "ellenzékünkre", mint Te! A DK sem kivétel!Amíg odabent játszadozgatnak a szavazgatásukkal, a kivonulásosdival és módosítgató javaslataikkal, (tudva előre, hogy úgysem fogadják el), addig nem csupán a tömegek, de maguk a tagjaik és szimpatizánsaik sem hisznek nekik. (Nemcsak én nem...) Adhatunk segítsége,tanácsot az ifjúságnak, ha ha kérmek!De nem igazán hiszem, hogy fognak! "Ellenzéki pártoktól" kizártnak tartom. Mi csak civilként mehetünk oda, helyes! Egy nyamvadt tüntetést képtelen az ellenzék közösen megszervezni! Róluk ennyit! Amúgy Kunhalmi Ágnesék ügyik voltak az eu-s zászlós "húzásukkal"! Megúsztunk egy balhét a rendőrökkel! G.Balázs ott vétett, hogy mondta, hozzanak elhasznált sz.gépes eszközöket. Nem hitte, hogy ekkora tömeg lesz.Tanult belőle. Mindegy, megtörtént, nem sokan voltak akik tették. Tudtuk, a kormány ezt felfújja majd. (Feledve a 2006-os eseményeket.) Sokan írtunk már G.Balázsnak, nem szünetelhetnek a tüntetések!Mindenszentek után újra és újra! Igaza van Gábornak, nem mehetnek "szabira"!Most nem voltam, de a következőre megyek! Itt is szervezünk egyet, de civilként akarjuk, civilt is kérünk rá, mi csak részt fogunk venni, mindenféle pártlogó nélkül.

annamanna 2014.10.30. 20:42:21

Szerintem az lenne a legegyszerűbb lépés, hogy mindenféle tüntetés helyett a szolgáltatók bejelentik a kormánynak, hogy márpedig ők ezt az adót nem hajlandóak megfizetni és kész.
süti beállítások módosítása