Ma egy régi-új témát láttam elővenni:

 

KELL-E ÁLDOZATOKKAL JÁRÓ ADÓREFORM?-Magyarországon.

 

Erre a világon mindenütt a válasz az lenne: KELL!-mert e nélkül nincs ELŐREHALADÁS!

Ma egyetlen ország van,-talán az egész világon,-ahol ezt nem lehet megtenni:MAGYARORSZÁG!

Mert ahhoz,-hogy ezt „meg lehessen tenni”,-kéne:

  1. Olyan bátor kormány,-akinek IDEJE ÉS HÁTTERE IS VAN!-bevezetni,-megmagyarázni,

-elfogadtatni a néppel,-és végül TÖRVÉNYBE IKTATNI!

  1. Ehhez olyan légkör kell,-és OLYAN ELLENZÉK,- AKI A CÉLOK ÉRDEKÉBEN képes együttműködni azoknak a megszorító intézkedéseknek a meghozatalában,-amik elengedhetetlenek az ilyen lépéseknél. E helyett nálunk olyan ellenzék működik közre,

aki az előremutató kérdéseket VISSZAUTALJA NÉPSZAVAZÁSRA, ezáltal meggátolja, nem segíti az előrehaladást. Amíg ez a hozzáállás nem változik,-érdemi átalakulást NE VÁRJON SENKI!

  1. Végül olyan mindenki által elfogadható javaslatok kellenének,amik széles konszenzuson alapuló PÁRBESZÉDBEN SZÜLETNEK a Parlamentben és azon kívül a civil mozgalmak körében. De addig ez elképzelhetetlen,amíg a parlamenti ellenzéki pártok a kormányfő beszédét a FOLYOSÓN, A BÜFÉBEN /1 pohár sör mellett /„nem hallgatják meg”! Majd visszamenve,-mint a veszett kutyák, UGATJÁK AZT A VÁLASZT, aminek a beszédhez semmi köze! DE AMIT A „NAGYVEZÍR”-KÖTELEZŐ FELADATKÉNT, számukra előírt. Így válik a parlament „plenáris ülése” sokszor a SÜKETEK PÁRBESZÉDÉVÉ! Mi lenne,-ha 1-x minden párt EGYENLŐNEK FOGADNÁ EL A MÁSIKAT, -és értelmes párbeszédet folytatna egymással? A végén még úgy járnánk, mint az ÍREK,AKIK A MEGEGYEZÉS UTÁN -Európa élvonalában találták magukat!

 

Ez az a pont,ahol nem tud megegyezni A KORMÁNY ÉS AZ ELLENZÉK,mert mindegyik úgy gondolja,neki az jó,ha a MÁSIKNAK ROSSZ! Pedig nem így van:Ha mindegyik csak arra játszik, HOGY NEKI LEGYEN JÓ,- A MÁSIKNAK MEG ROSSZ,-a vesztes ebben az esetben csak egy valaki lehet: A HAZA, MINDANNYIUNK ÉLETE ÉS BOLDOGULÁSA SZENVED CSORBÁT! Csak azért,mert a politikai elit a hatalomért vívott harcban nem tud a saját érdekei fölé emelkedni! CSATÁT NYERVE,szokott háborút veszteni „A SAJÁT NÉPE ELLEN VÍVOTT HARCÁBAN!”

Csak még erre nem jött rá,mert olyan jó képet fest most az a kutatás,ami azt mutatja,ma ki nyerne, ha holnap lenne a választás!Csakhogy a ha -val kezdődő mondatok nem szoktak beteljesülni!Mert a KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁSBAN a többség nem szokott véleményt nyilvánítani! Előbb megvárja, hogy van-e olyan erő, amelyik eredményt tud felmutatni! Csak utána szokott DÖNTENI!

Általában arra teszi voksát, akinél TÖBB IGAZSÁGOT TALÁL! - és ebben az esetben akár képes elfelejteni az „öszödi beszédet is”,-ha azt látja,hogy ez neki a jó. Mert „az agymosás se tart örökké”, „a tiszta ruha is koszos lesz egyszer”, -”a vak macskának is kinyílik a szeme”- ÉS AZ EMBER SE MARAD ÖRÖKKÉ BIRKA!

 

Ezért gondolom én,-hogy egy „jól előkészített adóreform”,-ami szükséges,és ezt ma már MINDENKI LÁTJA! -megvalósítható, -akár KISEBBSÉGI KORMÁNYZÁSBAN! De csak akkor, ha ez nem rak a lakosság vállára elviselhetetlen terhet,-és az IGAZSÁGOS KÖZTEHERVISELÉS FELÉ mozdul el! Mert ekkor a „szegény ember” is szó nélkül húz egyet a „nadrágszíjon”,ha azt látja,hogy a GAZDAGNAK KETTŐT KELL HÚZNIA! Mert ezt még ő is „kibírja”,-akár a következő választásig is..Akkor meg MAJD MEGLÁTJA! -hová teszi a voksát. De ezt már mindenki látni fogja!-Legalábbis azok,AKIK LÁBBAL SZAVAZNAK! Nem úgy, mint a strucc,-fejét homokba dugva .Én reménykedem,-”a költő szavaival mondva:” „LESZ MÉG ÜNNEP A MI UTCÁNKBAN!”

És én a „mi utcánkat”-EGÉSZ MAGYARORSZÁGRA ÉRTEM! Így legyen!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.04.16. 19:54 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr3428857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása