Vasárnapi gondolatok a szeretetről és a művészetről.

 

Vasárnap van..-reggel,az idő is szomorú,-lóg az eső lába,-az ember ilyenkor inkább marad még az ágyban,-egy kicsit lustálkodni. Közben meghallgatni,-hogy élt,-és halt meg az a Seres Rezső,aki a Kispipában játszott zongoráján 2 újjal,-és énekelte azóta világhírűvé vált slágereit,-szomorúan... Vagy meghallgatni Hofi örökségét attól a 4 művésztől,akik úgy gondolták,hogy Hofi Géza halhatatlan emlékét az utókornak átadják,-megőrzésre...

Mert mindkét SZEREP RÓLUNK SZÓL!-ők „elmentek”,-de emlékük tovább él a szívünkben,

Muzsikájuk,-mondanivalójuk pedig ma is időszerű-és igaz a mai mindennapi életünkben is. Mert mindkettőjük életében legfőbb szempont az volt,-hogy elmondják azt az érzést,-ami a szívükből szólt embertársaiknak,-mert ezzel a bajokról elterelték a figyelmet,-de a megoldást is mutatták,-mit kell tenni azért,hogy jobban érezzük magunkat,-és tisztelni,szeretni tudjuk embertársainkat. Mert megható volt „nézni és hallgatni”Huszti Pétert és társulatát ,-akik egy életművet varázsoltak elénk, amiből a SZERETET ÉS TISZTELET áradt felénk. És jobb tolmácsolót,mint Mikó Imre és Piros Ildikó,-nem lehetett volna találni erre a szerepre...Mert míg „Rezső”magas hangja jajkiáltásként vetíti előre félelmét,-ami be is következett,-addig „Helén”mélyen búgó hangja azt az érzést táplálja bennünk,hogy lehet szeretni úgy is,hogy azt a szót:Szeretlek,soha nem mondjuk ki,-csak éreztetjük a másik emberrel...-és ha az egyik „elmegy”...-a másik hamarosan követi..mert igazán szerette:-csak soha nem mondta ki. És míg a szereplők Seres életét játsszák a színpadon,a nézők az életüket élik, -míg az előadást sírva nézik. És megkönnyebbülten térnek haza,élni tovább az életüket.

 

A „Hofimánia”-egész más...-egy nagy tanítás, hogy hogyan kell a bajokkal megküzdeni,-és hogyan kell az IGAZSÁGÉRT küzdeni. És ma is nagy aktualitása van! -különösen,amikor a végén azt énekli a 4 „énekművész”,hogy ELVESZETT AZ IGAZSÁGBÓL! -hogy mi is?-csak 1 pici betű!

-De ettől megváltozott a tartalom!-mert az ELSŐ VESZETT EL! -az „i”-betű...

 

Ennyi előkészítés után elég,-ha csak annyit mondok: A ma embere,ha a SZERETET, MEGÉRTÉS, TISZTELET, SZOLGÁLAT,-és főleg az IGAZSÁG nélkül éli az életét,-nem érdemli meg, hogy EMBERNEK NEVEZZÉK! -mert ezek kizárólag emberi JÓ tulajdonságok!-Amik sajnos ma már kiveszőben vannak. Helyettük inkább a ROSSZAK,-ÉS AZ ÁLLATI ÖSZTÖNÖK! -uralkodnak, különösen akkor,ha az ilyen hajlamúak „csürhévé” alakulva az utcákon randalírozva törnek-zúznak. Ezért mondom én azt az örök igazságot. Ember! Próbálj meg minden körülmények között EMBER MARADNI!-különben nem fognak másnak nézni,-mint ami vagy valójában,-ha csak a rossz tulajdonságaid mutatod meg magadból,-a világnak:-maradsz „csak” ÁLLAT.

 

Ezek a gondolatok jutottak eszembe egy „esős,vasárnap délelőtt”,-amikor azon gondolkodtam el,

eljön-e valamikor az a kor,amikor az embereknek a JÓ TULAJDONSÁGAI fogják életünket a jó útra terelni..Bízom benne, hogy eljön..-de addig sokaknak kell „elgondolkodniuk” azon, hogy vajon jó úton járnak-e? Még nem késő, addig kéne rátalálni az útra,-mert később már nem lesz min gondolkodni se.-Mert addigra a ma még járható utat benövik a „gyűlölet vadhajtásai”,és maradunk,-ahol most vagyunk: „nyakig a szarban”...

Szerző: Szilárd bácsi  2008.04.16. 19:47 Szólj hozzá!

Címkék: politika művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr2428843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása