MIÉRT BETEG A MAGYAR FOCI?

 

Magyarországon mindenki „ért a focihoz”, /-csak Dávid Ibolya nem/-csak az a baj,-hogy ezt nem a sportág érdekeiért teszik az edzők,-hanem a SAJÁTJUKÉRT!Egyébként 1950-56 között volt „csak” olyan csapatunk,-amelyik a VILÁG ÉLVONALÁBA TARTOZOTT!-Mindenki tudja,-kikről beszélek: ARANYCSAPAT! A „név”,-ahogy őket nevezték,-mindent elárul: EGY ORSZÁG SZERETTE ŐKET, -akik közül már csak ketten élnek: Buzánszki Jenő és Grosics Gyula..-De emlékük örökké fog élni!Pedig „aranyat” soha nem nyertek!De van olyan focirajongó,-aki ha elég idős,-ne emlékezne 1953-ra,a Wembly stadionban elért 6 : 3-ra? 100 éves veretlenségétől fosztotta meg a magyar válogatott az angolokat!Az egész VILÁG MINKET ÜNNEPELT!És az 54-es Világbajnokság favoritjai voltunk!

 

Selejtezők?-LELÉPTÜK AZ ELLENFELEKET! /még két számjegyű győzelem is volt, 11:0-ha jól emlékszem,Norvégia ellen. De a nyugatnémeteket 8 : 3-ra vertük! /ki gondolta akkor, -hogy a végén nekünk kell majd SÍRNI!/-Pedig ez következett be! Mert míg „szétrúgták” az egész csapatot a „tartalékjaik”, MI BRAZILIÁT ÉS URUGUAYT „fogtuk ki”és győztük le HOSSZABBITÁSBAN!,-addig a németek besétáltak a döntőbe! Ott pedig „az erőtől duzzadó” németek álltak szemben-AZ EZER SEBBŐL VÉRZŐ ,-nagy csaták után fáradt magyarokkal,-és NEM A TUDÁS,-hanem az erő döntött!-na meg kulcsjátékosaink szándékos „lerugása”.

 

Mi a különbség az aranycsapat -és a mai futballisták között? A SZÍV,-ÉS A LÉLEK!

Meg az edző,aki „barátja,segítője,apja” volt a csapatnak: -mert kapott rá 10 évet!

BARÓTI LAJOS...-AZÓTA SE VOLT 1 edző se olyan hosszú ideig,-ÉS OLYAN KEVÉS PÉNZÉRT! - a válogatott élén.De míg az „aranycsapat”-tudott küzdeni,-és ÚJAT HOZOTT A JÁTÉKSTÍLUSBAN!-nem beszélve arról, hogy azok az idők még az „amatőr „sportról szóltak!-ami azt jelenti,-NEM VOLT FIZETÉS! Csak jutalom, -az eredmény után!/ egy „Puskás-idézet”: KIS PÉNZ,-KIS FOCI, NAGY PÉNZ, -NAGY FOCI! És minden meccsükön beleadtak mindent!-De még nekik is voltak „rossz napjaik”! /ha jól emlékszem,-Marokkó 0 : 3 !!!/Ez a csapat sokra lett volna képes,-ha nincs 56, ami után szétszéledt a csapat, a maradékot meg „elfújta a szél”,-mert a régi dicsőség emlegetéséből nem lehet megélni, -még a sportban se!

 

A MA FOTBALLISTÁI MÁR PROFIK! profi szerződés, profi fizetés, profinak járó külön juttatások. MIÉRT? A SEMMIÉRT! Mert ezt akkor is megkapja a játékos és edző is, HA EREDMÉNYT NEM TUD FELMUTATNI! -Mert amit ma teljesítenek, -a „régi időkben” már a GRUNDON IS!-kevés lett volna!Miért tud egy-két magyar focista külföldön teljesíteni?MERT OTT TELJESÍTENI KELL ELŐBB! -csak az után van pénz. És nálunk? Ha már „felvette a mezt”,-megkapja a PROFI FIZETÉST, PROFI JUTTATÁSOKAT akkor is, ha pályára se lépett,-vagy „bűn-rosszul” játszott. Külföldön ezért a teljesítményért büntetést kap, nem pénzt! Ami a legnagyobb baj: Már az alsóbb osztályokban is felütötte a fejét a profizmus! Mi szükség van rá, hogy közeli falukból ÁTJÁRJANAK A MÁSIKBA FOCIZNI a játékosok azért, mert nem ötezret adnak 1 győzelemért,hanem hatot? EZ ÖLTE MEG A MAGYAR FOCIT!

 

Mert míg Braziliában szórakozásból fociznak a „jelöltek” napokig a tengerparton, homokban,-közben megtanulnak mindent,-amit tudni kell,-és ha FELFEDEZIK, AKKOR LESZ CSAK PROFI! Mindent megtesz azért,-hogy AZ IS MARADJON!Kiteszi a „szívét-lelkét”a DICSŐSÉGÉRT,-hogy válogatott lehessen! Nálunk? Könyörögni kell, hogy jöjjön haza,szükség lenne rá. De ha nem „ígérnek „ eleget,” inkább nem kér a válogatottságból. Ha meg jön, szívét -lelkét is otthagyja klubjánál, és egykedvűen veszi tudomásul: MEGINT A PAPÍRFORMA! döntetlent csináltunk MÁLTÁVAL! Minket már a sorsolásnál EGY KALAPBA TESZNEK a hasonlókkal. Aki pedig itthonról kerül a válogatottba,a magyar bajnokság pocsolyájában nem terem NEMES HAL, csak keszeg. Az is olyan „vézna,”-ha találkozik egy „atlétikus” profival,-ELFÚJJA A SZÉL!

 

MÍG TELJESÍTMÉNY NÉLKÜL KAP PÉNZT JÁTÉKOS ÉS EDZŐ, NEM LESZ MEGÚJULÁS! ”nem magyarosított”,MAGYAR JÁTÉKOSOKKAL és magyar edzővel kell az ALAPOKTÓL INDULNI! Mert vannak tehetséges gyerekek, -csak a PÉNZZEL ELRONTJUK ŐKET! Előbb bizonyítani, aztán szerződést kötni! Az edzőnek meg IDŐT ADNI, hogy össze tudja őket szoktatni. Meg kell adni a bizalmat!-DE UTÁNA KÖVETELNI KELL A TELJESÍTMÉNYT! -és csak utána fizetni,ÚGY,-MINT A VALÓDI PROFIKNÁL TESZIK! Mert náluk 1 klub még nyereséges is lehet /már 40000 nézőnél minden klub az/ De 400-nál? Nincs az a pénz,amit fel ne élne az a csapat, amelyikre nem kíváncsi senki .DE A NÉZŐT KI KELL SZOLGÁLNI! És a nézőtéren többet ér 1 család, mint 5 balhéra vágyakozó futballhuligán! De amíg a klubok se látják be,hogy nem a 400 „bajkeverőt” kell szurkolónak tekinteni,-hanem az előbb 4000,-később akár 40000 SZURKOLÓT, a játék is beindul egyszer: Más játszani az üres lelátó,vagy a tömött nézőtér előtt!

 

Csak 1 valami nem fog menni:Amíg a TULAJDONOSOKCSAK KIVENNI AKARNAK, nem fog működni az „üzlet”! Mert előbb be kell tenni,-csak utána lehet kivenni, ha jól gazdálkodnak! És ez nem igen fog menni,amíg egy olyan klub élén nincs olyan tulajdonos,-aki ÁLDOZNI IS TUD,-A JÖVŐÉRT!-és nem lopják szét a KLUBOT,-MINT A FRADI -vezetői tették!Szégyen,hogy ezt ma Magyarországon MEG LEHET TENNI,-BŰNTETLENÜL! A megújulás nem fog menni a Kisteleki és Bozóki kaliberü MLSZ elnökökkel és külföldi harmadosztályú edzőcskékkel, akik még sikert CSAK A MOZIBAN LÁTTAK! Ha az emlékezetem nem csal, Matheust is Kistelekinek köszönhetjük:Eredmény? NAGY HŰHÓ SEMMIÉRT, SOK PÉNZÉRT!

 

MOST KÉNE OLYAN PÁROST TALÁLNI,mint volt Baróti Lajos és Barcs Sándor!

Hagyni kéne 10 évet EGYÜTT DOLGOZNI! Mert mibe kerül nekünk? SEMMIBE! Ettől rosszabb nem lehet már,csak jobb! LEHETNE ÚJRA ARANYCSAPATUNK! Reménykedem benne,de ehhez bizalom, összefogás kéne, nem széthúzás! E nélkül nem fog menni, de azért érdemes volna megpróbálni,- hiszen nem kerül semmibe!

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.05.01. 19:38 Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr10450226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása