BUÉK  2015

Egy  jólsikerült  Klubtalálkozó  margójára

A  találkozó  gondolatát  még  a  Kongresszuson  vetette  fel  Lajos, amit  Andrea  és  én  megszerveztünk.  Több  résztvevőre  számítottunk,  tudtuk.  hogy  sokan  nem lesznek  ott  a  jelentkezettek  közül. Csak  a  „törzsgárda”  elkötelezettjei  voltak  jelen, ami  azt  bizonyítja:  Még  ma  sincs  meg az  igény  a  társadalom  széles  rétegeiben  arra,  hogy  bármit  is  tegyen  a  saját  sorsa  javításáért.

Ettől  függetlenül  a  jelenlevő  két  elnökségi  tag  és  a  klubtagság  jelenlevő  része  izgalmas  és  alkotó  vitát  gerjesztett, amibe  az  álláspontok  ütköztetése  is  belefért. Ilyen és ehhez hasonló beszélgetésekre szükség  van  ahhoz, hogy  a  széles néprétegek  és a pártvezetés  között  kialakuljon a szükséges  párbeszéd, amiben  a  Vezetés  és  a  Tagság  egymásra  találhat.

Varju László  és Németh Zsóka  jó  „tanítómesternek”  bizonyultak. Eljuttatták  a  pártvezetés  célkitűzéseit a tagsághoz, esetünkben a résztvevők  szűk  köréhez. Ha  a  párbeszédet  sikerül  széles  körben  megvalósítani,  az  Orbán  rezsim  végnapjai  meg  lesznek  számlálva. Ha  nem,  adtunk  a  szarnak  egy pofot.

Klubunk  egy  célt  szolgál:  Hidat  verünk  a  pártok  különböző  elképzelésein  alapuló  Demokráciaépítés  számára, hogy  ezeket  az  ország  számára  fontos  elveket  egységbe  kovácsolhassák  az  Összefogás  zászlója  alatt.

Valamennyien  demokraták, mindannyian  az  alapítók közül egy  személy  miatt  tettük  voksunkat a  baloldali  politizálás,  a baloldali  értékek  védelme  mellett.  Gyurcsány Ferenc  Tisztelői  Köre  címmel  szerveződtünk  Közösséggé  még  a  Kapcsolaton,  majd  később  felvettük  a  Baloldali  Értékvédők  Klubja  nevet. Van múltunk,  amit  nem  kell  szégyellnünk  és van  jövőnk  is, ami  vállalható.

A  Találkozó  elérte  célját: Ápolta  a  Barátság  eszméjét  és  közelebb  kerültünk  a  megoldáshoz  a  jövőt  illetve. A  nézetek  ütköztetése  arra  is  jó  volt, hogy  szembesüljünk  lehetőségeinkkel  és  hibáinkkal  mindkét  oldalon.

Sokan, köztük  én  is  kifogásoltam a DK  Vezetőivel  kapcsolatban  a  széleskörű  összefogás  kapcsán:  Kihagytak  néhány  arra  alkalmas  pártot  vagy  személyt,  viszont  bevettek együttműködésre  alkalmatlan  embert  a  Pártszövetségbe, aminek  kárát  a  tavaszi  országgyűlési  választás  eredménye  visszaigazolta: Fodor  Gábor  személye  miatt  nem lett  frakciója  a DK-nak.

Nem lenne szabad  régi  sérelmek  miatt  elítélni embereket, akik  sokat  tettek  Orbán maffiaállamának  eltakarításáért.  Tevékenységük  közrejátszott, hogy  a  Fidesz  elvesztette támogatónak  felét Tárgyalni  kellett  a  Munkáspárt 2006  párttal  és  nem  élből  elutasítani  Szabó  Gábor  OGYM  mozgalmát.

A  kialakult vita meggyőzte a jelenlevőket: Szükség  van  párbeszédre  mindkét  fél  számára  a tanulságok  miatt.  Alulról  is,  felülről  is  szükséges  a  nézetek egyeztetése  az  egységes  álláspont kialakítása  céljából.

2015  vízválasztó  lehet  az  eddigi  tehetetlenkedő  ellenzék  kibontakozása  számára.  De  csak  akkor,  ha  a  civilek  és  a pártok  demokráciát,  jogállamot,  szabadságjogokat  visszaállítani  akarók  tábora  találkozik  egy közös  pontban:   MI  LEGYEN  AZ  ELSŐ  LÉPÉS,  és  aztán    HOGYAN  TOVÁBB.

A  Baloldali  Értékvédők  Klubja  megtette  az  első  lépést a  sikeres  jövő  felé.  Kívánom,   minden  alkotó  Közösség  a  maga  lehetőségein  belül  induljon  el  az  Orbán – rezsim  bukása  felé  vezető  úton. Ehhez  a  kitartó  munkához  kívánok  egy  boldogabb Új  Évet,  toleranciát  egymás  megértéséhez, /Tolerancia  csoport  nélkülit/ hogy  megteremthessük  egy  élhető  orbánmentes  Magyarország  kialakulásának  lehetőségeit.

Minden  további  helyett  olvassátok  el  a  Találkozó  kezdeményezőjének  e    témában  írt  gondolatait  és  nézzétek  meg  a  Találkozó  képeit.

BUÉK  DK,  BUÉK   Magyarorsazág!

Gotthard  Lajos  Csaba:

(Bocsánat, hogy a csapos közbeszól!)
Szerintem jó volt ez a találkozó, néha egészen izgalmasak voltak a viták. A kongresszuson Andreával és Szilárddal beszélgetve azzal a céllal kezdeményeztem a klubtalálkozó összehívását, hogy tisztázzuk, hogy esetünkben mit is jelent a klubunknak névadó fogalom, mit jelent az, hogy baloldalinak aposztrofáljuk magunkat? Ez most éppen csak érintőleges volt, de nem adom fel e téma újbóli felvetését és közösségünkön belüli alapos elemzését. Annál is inkább, mert most is tapasztaltam, hogy nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal. Szerintem ma, amikor milliók nyomorognak nulla, vagy a létminimum alatti jövedelemmel, amikor gyermekek éheznek, miközben számukra előre kódolva van, hogy ha megélik, hogy szülők legyenek, akkor az Ő utódaik is nyomorogni fognak xedik nemzedékre tervezhetően. Ha igényesek vagyunk magunkra, ha komolyan vesszük, hogy a Mi Klubunk a Baloldali Értékvédők Klubja, akkor meg kell ezt tárgyalnunk. Tisztáznunk kell, hogy mit értünk vállalt nevünk alatt és hogyan tudunk ennek megfelelni.
A szervezéssel kapcsolatban: Andrea! Nagyon bátor vagy. Igen nagy kockázatot vállalsz ezzel a pénzbegyűjtési technikával. Tudom, hogy nem volt a jelenlévők között olyan, aki ne akarta volna fizetni a fogyasztása költségeit. Viszont abban is biztos vagyok, hogy nem mindenki értette, hogyan történik ez. Az újratalálkozások öröme esetenként elterelte a figyelmet arról, hogy mit is mondtál ezzel kapcsolatban, hogyan működik a fizetés. Javaslom, hogy legközelebb a rendezvény megnyitásakor, a vendégek üdvözlése és a program ismertetése után, még amikor csendben vagyunk (relatíve), akkor kell elmondani a fizetési rendet. A másik: mindannyiunkban rengeteg dolog, bú és bánat van, amit el akarunk mondani egymásnak. De azért igyekezzünk jobban odafigyelni egymásra, egymás gondolatait akarjuk jobban megismerni, ezért az éppen beszélőt nagyobb fegyelemmel és kisebb háttérzajjal tiszteljük meg! Vonatkozik ez az egymással való pusmogásra éppen úgy, mint a kéretlenül megszólaló telefonokra. Ezekre a magam részéről is sokkal jobban kívánok figyelni. Ezekkel együtt is jól éreztem magam és örülök, hogy ennek a klubnak tagja lehetek. Büszke vagyok arra, hogy ez a klub volt az, amely először le tudta ültetni vitára a DK és az MSZP prominens képviselőit. További klubbéli sikereket kívánok mindannyiunknak. Andreának, Szilárdnak köszönet a szervezésért!

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.911435305533668&type=1

Szerző: Szilárd bácsi  2015.01.12. 12:21 5 komment

Címkék: politika barátság elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr217064395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benkő Marika Anikó 2015.01.12. 14:25:41

Nagyon sajnálom, hogy közbejött betegség miatt nem mehettem. Örülök, hogy jól sikerült a találkozó. Remélem, nem sokat várat magára a következő, hiszen van még mit megvitatnunk. G.L. csaba hozzászólásának külön örülök, egyetértek vele.

vénasszony 2015.01.12. 17:18:02

Köszönöm Szilárdnak és Lajosnak az összefoglalót. Sajnálom, de szervezésben az életem folyamán nem sok gyakorlatot szereztem. Végül is köszönet mindkettőtöknek, és Oxenosnak is, sikerült tisztességesen rendezni a számlát.
Amit a Baloldali Értékek-ről írsz, Lajos, valóban most különösen is aktuális a kérdés, és mindazoknak, akiktöbbféle értéket tartanak fontosnak,most, hogy az országot gazdaságilag kiüresítette a Fidesz Orbán vezetésével, egyre több a szegény ember. A DK-ban mindenki szociálisan érzékeny, a demokrácia bármely ágában érzi is leginkább otthon magát. A szegényeknek való karácsonyi adakozáson kívül azonban igazán csak úgy lehetne megmenteni az ország népének egyre növekvő hányadát, ha eltakarítjuk az ország éléról a rablógyilkosokat. Nem túloztam. Emberek a lakásukban kihülnek, megfagynak, éhenhalnak. Vagy kint az utcán. És akkor a Harrach azt mondja, hogy a gyerekek azért nem reggeliznek, mert nem éhesek.
Ezt bizony mindnyájan látjuk, és tudjuk, nem maradhat így.
Hogy mely csoportok azok, akikkel össze lehet fogni? Mindenkivel, aki DEMOKRATA!!! Ez nagyon fontos! Mert ha a társunk a saját hatalmát akarja a mi vállunkon megalapozni, az nem demokrata. Akkor ki az? Hát, aki elviseli, hogy van, aki másképp gondolja, mint én.

Noszticzius Judit 2015.01.13. 05:22:22

Kedves Szilárd és Andi!

valójában nagyon jól éreztem a magamat a rendezvénynél!!! :)

Persze,elsöpröljünk az Orbán-kormányt !!!!
Orbán nagyon önzően elveszi a hatalmat !!! :/ Most több (4 millió)szegényemberek van az egész Magyarországon !!! :( :( Hajléktalanok megfagynak,éheznek !!!! :( :( Bizony,kell azonnal segítenei a mélyszegényembereknek!!!! Persze, Szilárd nagyon jól egyezte Lajossal!!! :)Andi és Szilárd nagyon jól együtt ügyeskedik politizálta!!! :)

Szilárd bácsi 2015.01.13. 08:39:46

Nem bánnám, ha a jelenlevők a különböző álláspontokat részletesen megvitatnák ITT. "Szóból ért az ember" Aztán ha MEGOSZTANÁTOK baráti társaságokban, annak már VONZÓKÉPESSÉGE is lenne.

Mert ezt az "anyagot" így EGYBEN /képekkel együtt/ érdemes lenne az Emberek /meg a "zemberek" / között terjeszteni.

Valami ilyesmiről is szó esett, hogy a FELVILÁGOSÍTÓ MUNKA Ránk vár! Akkor tegyétek!

És vigyétek szét, hogy mások is lássák. ÉLÜNK ÉS TESSZÜK A DOLGUNK.

fogas54 2015.01.13. 11:44:15

Kedves Küzdőtársaim!
Megható volt számomra,hogy a társasság egy része, már 2009 óta aktívan dolgozik egy élhetőbb országért és nem töri meg az időnkénti kudarc. Vitáinkra nagy szükség van,mert ez visz a megoldás felé.Már látom,hogy nem dolgozunk hiába.
Fontos volna,hogy elképzeléseink,nem csak az interneten,hanem papiros formában is megjelennének.
süti beállítások módosítása