EB- magyarok nélkül

 

Ki nevet a végén?

 

Emlékezzetek az 1954-es Világbajnokságra:Selejtező: 9 : 3 ide,- döntő: 3 : 2 oda. Van, amikor a történelem megismétli önmagát:-csak más szereplőkkel.

 

Az EB "meglepetés-csapatának" már az oroszokat tippeltem. Másik tippem, -ami a sorsolás miatt nem jöhetett be, OROSZ-SPANYOL DÖNTŐ volt. Most azt mondom, aki nyer,- EB-győztes is lesz! A "tippem": OROSZORSZÁG.

 

Már csak a hagyományok miatt is. Mert a mostani helyzet "kísértetiesen hasonlít" az 1954-eshez. Akkor MI VOLTUNK A FAVORITOK!- mégse győztünk. Most is volt 4-5 "esélyesnek kikiáltott csapat",a többség kihullott már a csoportmérkőzések során. Ezért mondom: Az a csapat nyer,-aki "felfelé ívelő tendenciát" mutat,- és FEL TUD NŐNI A FELADATHOZ!

 

Ez pedig az orosz csapat.-Ugyanis "nincs vesztenivalója"!-és ez nagy erőt tud adni bármelyik csapatnak. A spanyoloknak van!-Mert Ők a "megmaradt esélyesei az EB-nek", -tőlük várják a VÉGSŐ GYŐZELMET,- és ez "nagy teher"!

 

Ha ehhez még NAGY MELLÉNY is fog társulni,-elbuknak. A németek pedig nem fogják tudni megállítani az oroszokat. De még a "spanyolokat se",-ha Ők jutnának a döntőbe. Mert Ők a jelenlegi csapatukkal "csak iparosai a futballnak",-míg az ellenfelei, akár orosz,akár spanyol lesz, mesterei annak!- Véleményem szerint.

 

Van egy örök érvényű közmondás, ami még megkavarhatja a végső sorrendet ! "A labda gömbölyű"! Ezért kiszámíthatatlan oly sokszor az EREDMÉNY! Ezért szeretik még ma is oly sokan a "szép focit",amiben sokan élen járnak Európában!

 

Sajnos, Mi nem tartozunk ebbe a körbe! Nem is fogunk,- ha nem az alapoknál kezdjük el az építkezést! És erről nem a játékosok tehetnek, legalábbis a legtöbbet.

 

És ha már közmondást említettem,-ide is "kívánkozik egy": FEJÉTŐL BÜDÖSÖDIK A HAL! És ez, nem csak a focira igaz!

 

Mert ha a rendszerváltás után a "politikai elit" az ország érdekét nézte volna egyéni -és hatalmi törekvései helyett,- ma a magyarokért is szurkolhatnánk!

Pedig vezéreink között van futballt szerető politikus-és „futbalista”,-csak ezt az erényét nem Felcsúton kéne gyakorolni!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.06.26. 19:38 Szólj hozzá!

Címkék: politika sport

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr44541084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása