Az értelmiség feladata

 

Nem tudom,-mi értelme van ezt a kérdést,- hogy mennyivel keres többet a német munkás a magyarnál,- ennyi ideig napirenden tartani. Ezzel senkit nem fogunk se "utolérni,-se lehagyni". Különben pedig már rég nem az "arányról" van szó:-azt mindenki tudja! Nem csak Mi,-magyarok,- de az összes többi "utólag csatlakozott" országnak ÉVTIZEDEKBE FOG KERÜLNI, hogy utolérje a fejlett Nyugatot! / Lehet, hogy valaha sikerülni fog,-én nem bízok benne!/

 

Voltak példák, KI,-MIVEL hagy le minket:-Ezek a dolgok összehasonlíthatatlanok! Minden országnak megvannak az adottságai,-és a lehetőségei:-aki jól gazdálkodik velük,-az HALAD,- aki rosszul,- AZ MARAD! -"nyakig a szarban"...

 

Ahol "haladnak valamire",- ott BESZÉLŐVISZONY VAN KORMÁNY,- ÉS ELLENZÉK KÖZÖTT! Minden "élenjáró országban"- volt ÖSSZEFOGÁS! Nálunk? KIVONULÁS ÉS ÁROKÁSÁS! És mindenki sütögeti a maga pecsenyéjét, csak éppen az ORSZÁG BOLDOGULÁSA -nem érdekel senkit!-Legkevésbé az ellenzéket. És lehet ugyan mellébeszélni:-zsidózni,-cigányozni,-buzizni,-és minden olyat megtenni,- amit máshol tilos -az nem változtat azon,- hogy nálunk EZ VAN!

 

Ez a helyzet, amíg az ellenzék Orbán vezetésével nem ül le tárgyalni a kormánnyal és Gyurcsánnyal az előrelépés érdekében! Addig nekünk marad a "marakodás": lehet -"tetvesnek,-zsidónak,-buzinak, -elmebetegnek nevezni a Miniszterelnököt, -akit az ország szavazópolgárainak TÖBBSÉGE VÁLASZTOTT MEG, -mert a "kisebbség" a mai napig NEM FOGADTA EL AZ "EREDMÉNYT"!

 

Minden "bajunknak"-ez az oka! Ezért "enged meg magának" az utca népe olyan dolgokat,- amiért a "civilizált Nyugaton"- börtönbüntetés jár! Nálunk "néhány év elteltével"-egy "ejnye-bejnyével" megússzák a randalírozók a több száz milliós károkozásokat. Azt hiszem,-értelmes jobb-és baloldali érzésű embereknek nem az lenne a fő feladatuk,- hogy "egymást basztassák",-hanem hogy a hibákra rámutatva,-segítsék a társadalmi béke kialakulását!

 

Mert nem mindenki tartozik az "értelmes kategóriába": Vezető politikusainknak FENT,- nekünk -LENT -kéne "kordában tartani" a szélsőségeseket:-nem OLAJAT ÖNTENI A TŰZRE! A "gyújtogatás"-bűncselekvés:-a "tűzoltás"-ettől sokkal fontosabb,- és szükségszerűbb!

 

Remélem,- egyszer nagyobb becsülete lesz a tűzoltóknak, mint a "gyújtogatóknak".

Szerző: Szilárd bácsi  2008.07.25. 06:27 Szólj hozzá!

Címkék: elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr62584693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása