Peking 2008

 

 

Gondolom,-velem együtt az egész ország örül annak,-hogy mi is részt veszünk az olimpián Pekingben. Annak szintén,- hogy sportolóink szép számmal vívták ki az indulás jogát....-Mégis fáj a szívünk:- 1 sportolóval kevesebben fogják képviselni országunkat olimpikonjaink:-Kolonics György kiváló sportolónk már nem lesz ott. Felkészülés közben ragadta el a kegyetlen halál. Egy ország gyászolja:-De az élet megy tovább. Akik lehetőséget kapnak a "megmérettetésre",-remélem,-helyette is küzdeni fognak a magyar sikerekért. Mindnyájuknak sok sikert,-és eredményes szereplést kívánok,- minden honfitársam nevében! Mi mellettetek leszünk!

 

A sport legnagyobb ünnepe az OLIMPIA: -ma már egyetlen "biztos esélyes" sincs egyetlen sportágban !Ezért túlzott elvárásokat nem szabad állítani sportolóink elé. Lehet,- hogy a "maximum" -is kevés a győzelemhez: De ha minden sportoló tudása legjavát nyújtva mégse lesz első,- DÍCSÉRETET ÉRDEMEL!

 

A magyar sportolók hagyományosan jól szerepeltek az olimpiákon. Egyre TÖBB SPORTOLÓ,- felkészültebben vesz részt,-és egy "érem" már SIKER,- akármilyen színű is! Én személy szerint mégis várok "aranyakat is"-már csak a hagyományok ápolása miatt is. Nehéz lesz az előző eredményeket még megközelíteni is,-nemhogy túlszárnyalni. Az én "elvárásom"-vagy inkább a reális esély- 5 aranyérem,-amivel már elégedettek lehetünk.

 

Ha nem sikerül,- nem fog a világ összedőlni:-ha mindent megtettek. Nem lenne jó, ha Athén megismétlődne: -mert az nem dicsőséget,- hanem szégyent hoz hazánkra. Ha meg túlteljesítik,-örömmel fogjuk hallgatni a magyar Himnuszt: még ha "éjjel,- vagy hajnalban" fog is felcsendülni akármelyik magyar sportoló tiszteletére.

 

Kívánom, hogy jóslatom, az 5 arany,-ne teljesüljön!- Legyenek meglepetések is! A sportban minden megtörténhet. Sportolóinknak SOK SIKERT, -magunknak jó szurkolást,-és minél többször hallgassuk elérzékenyülve a MAGYAR HIMNUSZT! Mert ebben az egy kérdésben talán egységesek vagyunk! ..-Jó lenne másban is.

Szerző: Szilárd bácsi  2008.07.25. 06:47 Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr16584707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása