A kábítószer és cigaretta kapcsolatáról

 

 

Valahol hallottam: 10-x annyi halálos áldozata van a cigarettának,-mint a kábítószernek!

Kábítószer nagyon régen van:-az "indiánok Békepipája" -elutasíthatatlan volt a fehér ember számára. Indiában,-és a "keleti kultúrákban" is sértésnek számított visszautasítani a "házigazda ajánlatát"-egy kis "bódulatra.

Mégse szokott rá senki,- aki nem akart. De amióta cigaretta a "felnőtt kor" szimbóluma lett,-nálunk ez már "tizenéves korban" bekövetkezik,-azóta megugrott a kábítószer iránti kereslet is.

Mert a kettő-egy tőről fakad:-"Élvezeti cikk" mind a kettő. Az egyik "kis élvezet",-a másik Nagy.-Hogy halálos? -Ki figyel oda?-Senki.

Pedig a "kábítószer" se halálosabb,-mint bármi más. Csak a "mértéktelen fogyasztás”,-és a TÚLADAGOLÁS -szedi az áldozatokat.

A megállapításod igaz:-Mindenki maga dönti el,-"miben" akar meghalni: Mindenki mellé nem jut "életmentő angyal".

Amúgy a társadalomra értéktelen emberek szoknak rá,-unalomból:-Ha mindenki dolgozna azért,- hogy élhessen,- nem lenne ideje a kábítószerre.

Úgy vélem, a szülők felelőssége a legnagyobb: -Minden "ellenőrzés nélkül, - számolatlanul adják a pénzt "léhűtő" csemetéiknek. Csak akkor döbbennek rá,- milyen helytelen a magatartásuk,- mikor a "gyerek"-(aki már lehet,- hogy 30-on is túl jár) idegbeteg roncsként állít haza,-vagy Aids-betegséggel, -vagy csak "épp melegként",- mert unalmában ezzel ütötte agyon az időt.

Én sem a "gyereket" sajnálom ilyenkor, inkább a szülőt. De ha figyelt volna "munka nélküli" gyermekére,-kevesebb fiatal "élet" érne idő előtt véget.

Szerző: Szilárd bácsi  2008.08.13. 09:21 Szólj hozzá!

Címkék: sport elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr23613750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása