Hogy érinti hazánkat a pénzügyi válság?

 

 

A "Világválság" minden országot elér. Azokat pláne,- akik "függő viszonyban " vannak,-akár politikai,- akár gazdasági viszonylatban.

 

A "piac" nagy szabályozó,- de a PÉNZPIAC az egészen más alapokon működik. Bármilyen NAGY BANK "összeomolhat,"- ha megrendül iránta a bizalom.

 

Ennek vagyunk tanui az "amerikai bankok csődjénél",-és ugyanezt tapasztalni itthon a "kishalalknál,"-amikor fizetésképtelenné válnak. -A "pénzvilág alapja" a BIZALOM,-ÉS A FIZETŐKÉPESSÉG! Már most tapasztalni a "begyűrűzést",-hiszen a Ft. gyengülése következtében rögtön DRÁGULT A HITEL.

 

Nem ritka jelenség,-ehhez a "piacgazdaságban" -hozzá kell szokni. Mint ahogy a "termékpiacon" sincs minden rendben,-amikor a meggy "piaci ára" 2-3 száz Ft,-a felvásárlási meg 20 - 30 Ft.

 

-Ugyanez "majdminden terméknél" ,-ami bizonytalanná teszi a termelők létbiztonságát.

 

-De egy biztos: -A világot,- és benne a "bankokat" sújtó csőd "árát" MI FOGJUK MEGFIZETNI, -a fogyasztók. Mert egyetlen "csődbe ment bankár" se fog koldulni: -De sok "szegény ember" -futhat a megtakarított PÉNZE UTÁN.

 

Mert bármi történik a Világban,- annak a levét mindig a "szegény réteg" itta meg, -Így lesz ez után is,-bármilyen legyen a "társadalmi berendezkedés".

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.10.08. 12:19 Szólj hozzá!

Címkék: elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr47702690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása