Véleményem a Robin Hood adóról

 

Alig több,-mint 2 millió ember adójából nem lehet minden ígényt kielégíteni.

Az energiát előállító és szolgáltató cégek se mondanak le "önként és dalolva" EXTRAPROFITJUKRÓL. A bankok se mentek el,- mert 1-x a kormány elvett tőlük kb. 30 milliárdot. Annál igazságosabb módszer jelen pillanatban nincs senkinek a birtokában,hogy akinek NAGY NYERESÉGE van az „üzleten”, adjon vissza belőle egy kicsit, és ezt ADJÁK ODA,- akik nem bírják a rezsijüket kifizetni!Ezt hívhatjuk a közterhek igazságosabb elosztásának is. Olyan rendszer még nem született, ami mindenkinek jó! Szegények és gazdagok mindig voltak,-vannak,- és LESZNEK!

 

Utópia azt gondolni,- hogy 1-x majd egyenlő lesz minden ember. De az járható út, hogy az segítsen,- akinek "van miből". -És azokat,- akik "rászorulnak". Ezt még MAGÁNSZEMÉLYEK IS MEGTEHETIK:- Jótékony célra való "felajánlásaikat" az ADÓJUKBÓL IS LEÍRHATJÁK! Ráadásúl semmibe se kerül NEKIK.

 

Jól jönne a rászorulóknak! Hová teszik azt a rengeteg pénzt milliárdosaink, amivel akár segíthetnének is? Amire most "használják",- az nem előnyére,- hanem kárára van az országnak! A média-tulajdonosokra gondolok,akik pozíciójukkal visszaélve kilóra veszik meg az ujságírókat, ezzel félretájékoztatva az országot, irányítják,vagy csak akarják a közvéleményt politikai és gazdasági céljaik elérésére! Az Ő általuk "politikába bepumpált pénz" sokkal jobb helyen lenne a rászorultaknak utalható "számlán". -Még talán az "elfogadottságuk" is jobb lenne.

 

Magyarország-egyelőre nem Európa "példaképe". Nálunk másképp működnek az árak,- de a "bérek is". -Az árak lassan már ott vannak,- ahol nyugaton: -"Határ a csillagos ég"! Különösen vonatkozik ez a megállapítás az ENERGIA-szektorra. Viszont ebben,-és a "banki szférában" van a SZOLGÁLTATÓKNAK a legnagyobb "extraprofitjuk",-amit megtartanak MAGUKNAK! -Nyereségük sokszor túllépi a megengedett határt. Ezért kell(ene) BEVEZETNI A ROBIN HOOD -adót. Jelenleg ugyanis a "fogyasztók-állják a számlát",-a szolgáltatók meg EXTRAPROFITOT -termelnek,-amiből nem akarnak "visszaadni" -önként semmit.

 

Az a 8 % viszont elég lenne a kompenzációra a nélkül,- hogy "csődbe jutnának" a milliárdos nyereségeket termelő szolgáltatók. Ehhez még a név is találó! Ugyanis az említett volt az a rabló, aki nem azért lett az,-ami, hanem Őt is KIRABOLTÁK. Vagyonát eltulajdonították a trónbitorlók. Próbált igazságot szolgáltatni:-elvette a gazdagoktól,- és odaadta a szegényeknek. Az elv dicséretes,és működött!Itt is lenne eredménye.Ha más nem, a szegény ember jól járna, a gazdag szolgáltatók kevesebb profitot tennének zsebre.Nekem tetszik és megvalósíthatónak látszik a terv. Valóság akkor lesz belőle, ha segíteni, nem elgáncsolni akarja mindenki.

 

Az ellenzékre gondolok. Van lehetőségük: Tegyenek le jobb megoldást az asztalra! Amíg ilyen "megoldást" nem látni,-az elutasítás nem más,- mint SÜKET DUMA.

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.11.03. 14:58 2 komment

Címkék: elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr62747487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deres 2008.11.06. 18:28:42

De szép is lenne... egyébként az utolsó mondat a lényeg. És az a baj, hogy az ellenzéknek mindenre ez a válasza. Hataloméhes mocskok, nem hajlandók a csapatmunkára, csak mindent bírálni, bár nem tudom mire fel? McCain első dolga a gratuláció volt Obamanak, a második az hogy biztosítsa együttműködéséről, ill. híveit felszólitotta ugyanerre. Talán ő már rájött, hogy egy országot előre kell vinni, nem jobbra- balra rángatni? hm..
süti beállítások módosítása