Vénusz és Mars .

Szeretet és Harc.

 

 

Minden embernek van véleménye,- ami nagyon sokszor különbözik másokétól. Még szerencse,- mert ha mindenki „elégedett lenne”,- akkor még ma is „ősemberként” élnénk az életünket. A „kiváncsiság éa a tudásszomj vezette el az emberiséget a mai szinvonalra.-Ami még semmi esetre nem a „végső állapot”-hiszen a VILÁGMINDENSÉG IS végtelen,- az emberi tusás is az. Mindössze az „Életünk véges”,- de a tudást,- amit Mi megszereztünk,- unokáink fogják a „hasznát látni”. De HARC NÉLKÜL,- előre menni soha nem lehetet! -Ma sem lehet.

 

Volt egy „alapvető nézeteltérés” közöttünk.

 

Panka63

 

Drága Szilárdbá!

Azért én - MI - inkább a
TÜZET VÍZZEL OLTJUK EL!
És tudjuk, hogy MI nem fogunk ebben a tűzben elégni.
De mindenkinek JOGA van a szabad választáshoz, és joga van ahhoz, hogy MÁSKÉPP LÁSSON, másképp gondolkodjon.
Bárhogy is lesz mindig Szeretni foglak, mint egy Igazi Barátot!
Szeretettel Ölellek, és Szép Álmokat!
Panka

 


 

Szép gondolatok. De nekem egészen más a véleményem. Meg is írtam,- hogy vélekedek erről a „kérdésről”. Szeretném a mások véleményét is hallani,-ezért vitát kezdeményezek: Helyesnek tartjátok-e azt az nézetet, hogy szeretettel MINDENT meg lehet oldani? Ha az én véleményemre is kíváncsiak vagytok, egyértelmű NEM a válaszom

-És azon gondolkodtál-e,- hogy akkor,- amikor a
"TÜZET VÍZZEL OLTJUK EL!",-mit teszünk?
Teszünk ellene,- hogy a TŰZ el ne eméssze az OTTHONUNKAT!

A TŰZOLTÓK amikor a munkájukat végzik, HARCOLNAK A TŰZ ELLEN!És alkalmanként az életüket is feláldozzák azért, hogy a TŰZ NE VESZÉLYEZTESSE az emberek,- a VILÁG békéjét!

Elolvastad a NÉVSORT,- hány ember /köztük hány "tűzoltó"/ vesztette el az életét az ikertornyok elleni TERRORTÁMADÁSNÁL?

Minden embernek "legalább két" arca van!A "másik" a saját LELKIISMERETE,- vagy ha úgy tetszik, csak a lelke.

Aki néha /-sokszor! / Rádszól, -visszaránt attól, amit éppen EL AKARTÁL KÖVETNI, -aki letörli a hulló könnyeidet, aki megvígasztal, - ha elkeseredtél, mert nem azt kaptad, amit megérdemeltél volna!

Ez mind Te vagy! Csak egyszer a TÜKÖR EGYIK, máskor pedig a MÁSIK OLDALÁN!

És ebbe a „képbe” az is BELETARTOZIK, amikor fel kell venni AZ ODADOBOTT KESZTYŰT, különben "eltaposnak- mint a férget".

Vagy talán az emberiség történelmében nem voltak PÉLDAKÉPEK, akik HARCOLTAK az igazságért?

Akkor hová "teszed" Spartakuszt, -Dózsát ,-Rákóczit, -Kossuthot és Petőfit, -vagy "csak 56 " névtelen hőseit? Nem aWittner Máriákra gondolok!

És Gyurcsány Ferencet? Neki se volt az elmúlt 7 év gondtalan szórakozás, és a szeretet hangoztatása mellett a kesztyűt is felvette, amikor azt kellett! Meg is mondta az IGAZAT, be is törték a "fejét"! És Te?- Ha kapsz EGY POFOT az egyik orcádra, odatartod a "másikat is", hogy IDE IS KÉREK EGYET? Ha így teszel,- ne feledd MEGKÖSZÖNNI SE! -Ez az Én véleményem.

Amit lehet "szeretni,- vagy nem", - elfogadni, - vagy nem, de az IGAZÁVAL VITATKOZNI -aligha!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2009.05.07. 09:32 Szólj hozzá!

Címkék: politika elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr461107611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása