Kortes-beszéd – EP választások 2009’

 

Drága Barátaim. Drága Szíveim!

 

Emlékeztek Szendrő Józsi bácsira?A túlsúlyos, nagy-hasú, a szinte már levegőt is alig kapó, ezért már beszélni is alig tudó színészre, a debreceni színi-direktorra? Az idősebbek talán, a fiatalabbak, biztosan nem!Pedig, NEKI köszönhetjük HOFI-t! HOFI GÉZÁT. Ő „fedezte” fel.

 

Sőt! Ő volt a „keresztapja”. Ö „nevezte ki”HOFI-nak.-Hogy híják magát? -Hoffmann Géza. -Hosszú, egy színésznek, nagyon hosszú. No, mondjon egy verset! Anyám tyúkja. Írta: Petőfi Sándor, ej, mi a kő, tyúkanyó, kend, a szobában lakik itt bent -ÖLÉG! Táncoljon!- ( Géza Táncol.) ÖLÉG! Énekeljen!- ( Géza…Énekel. ) ÖLÉG! -Hát, idefigyeljen. Valami „mocorog” magában.Ez most vagy tehetség, vagy valami más…!Majd az idő eldönti.De legyen a neve, inkább HOFI! (Nagy H-val!) HOFI GÉZA. ÍGY TÖRTÉNT! Ő MONDTA!
 

Hogy jön ez ide? Kortes-beszéd? Ne nagyképűsködj, te „kis köcsög!” Mit akarsz itt, és most te ezzel? Hofi Géza nevét, a szádra ne vedd! MI tiszteljük ŐT.Én is! És éppen EZÉRT!

 

Mert TISZTELEM, és talán sokkal jobban, mint bárki más.De én belegondoltam abba, hogy mit tenne Ő, ha itt lenne közöttünk.Mit tenne, és főleg mit mondana, ha 2009-ben, Magyarországon, ebben a gyönyörű, de politikailag a végtelenségig megosztott, és szinte már abnormálisnak nevezhető helyzetben lévő hazában élne (élhetne)?
 

ÉN TUDOM!Ezért elhatároztam, hogy „megidézem” HOFI szellemét!Tisztelettel adózva szellemi nagyságának, éleslátásának, és utánozhatatlan improvizatív képességeinek. Ettől volt Ő, HOFI! (Nagy H-val!) És ezért utánozhatatlan.Én nem ŐT akarom utánozni! Távol álljon tőlem.

Én a SZELLEMÉT, a MENTALITÁSÁT akarom „visszacsempészni”. A mába! IDE! 2009-be!
 

A szellemét!
AKI „álruhás Mátyás királyként”, szárnyalva, bejárja az országot.
AKI FIGYEL, (jegyzetel!?), közben fanyalkásan mosolyog, dünnyög magában.
AKI időnként ízesen káromkodik egy jót, (hogy a jó kurv……anyátokat!), és

AKI ostorozza azt, és azokat, amit, és akiket kell! ( van/lesz bőven!)MERT MEGÉRDEMLIK!


De Ő lesz az IS,
AKI segíteni fog nekünk EGYMÁST MEGTALÁLNUNK!

AKI segít nekünk megfogni egymás kezét!
AKI segít nekünk, abban, hogy együtt, közösen ki tudjunk jönni a „gödörből”!
Azért, mert Ő tudja, hogyan kell! Azért, mert Ő azt is tudja, HOVÁ AKARUNK ELJUTNI!
EGYÜTT, KÖZÖSEN, ÖSSZEFOGVA, és EGYÜTTMŰKÖDVE!


UGYE, GÉZA EGYETÉRTESZ? UGYE, TE IS EZT TENNÉD? ÁMEN!
(Látom, hogy rábólintott. Ott, fent! Köszönöm, GÉZA bácsi! Nagyon szépen köszönöm!
Ígérem, méltó leszek, HOZZÁD!)

 

DRÁGA BARÁTAIM! DRÁGA SZÍVEIM!

 

Én a HITET akarom visszaadni NEKTEK! NEKTEK!
Csalódott, becsapott, magárahagyott, kiégett, kiábrándult, a rendszerváltástól csodát remélő,
DEMOKRATIKUSAN gondolkodó embereknek! Érezzétek a „finomságot”! Ez MÁR HOFI!

Nem baloldalt, nem MSZP-t mondtam!Demokratikusan, intelligensen, és kreatívan gondolkodó, magyar emberekre gondoltam!Érezzétek!EZ TÖBB! Lényegesen több! Ettől „hofis”!
Kapirgáljátok már hapsikáim? Ferstehen sie, bitte?REMÉLEM! (Vagy mégsem!?)


NO! Akkor katonásan!(ILYET IS TUDOK ÁM. ÉN, tudok! Mert, ÉN voltam katona! IS. Bíz ám!)

„Agymosottak”… SORAKOZÓ! A „belgák” is! ( Kisz-Halász: Neked! KUSS!) Így is lehet!

 

Meg így is: ELÉG! (ÜL! ÁLL! FEKSZIK!) SZAVAZ(Z)! Tudjátok! Úgy lemenni, „kutyába”,

ahogy az a hogyishíják?, az a „kis-mérges”, az a kis üvöltöző,az a magából kikelő,
az a kivonulgató (hogy miért nem fárad el?), az a kerítés-rongáló gondolja! Gondolja? Feltéve, ha tud még gondolkodni? Magától!De el van szállva magától!Csak le ne essen!ÉN, nem bánnám.

 

NO!Már megint elkalandoztam. Csúnya GÉZA! Rácsapok a szádra! (Mondaná, anyósom, a kis drága! Egyem a szivit!ISTEN nyugosztalja! És marasztalja! Ott, ahol van! MOST!)

 

A lényeg:Holnaptól kampány-csend. Így mondjátok,ugye? Nekem még szokatlan. Hogy befogjam a pofámat!DE! Ma, még ma van! Nemde? Ma még lehet pofázniNekem, holnap is lehet, meg holnap-után is! NEKED NEM! NEKED, KUSS VAN! Holnaptól! Megsúgom: neked, már régóta kuss van!

Csak nem vetted észre. De majd én segítek.)

 

VASÁRNAP, az EP választáson arról döntünk, (illetve TI, mert én már nem szavazok), hogy KIK, mely SZAKÉRTŐK képviselik hazánkat, az E U döntéshozó szervében az Európa Parlament-ben!Erről, nem másról! Csak erről! Hogy ezek a szakértők „pártszínekben” indulnak, az politikusaink, ELŐRE-NEM-LÁTÁSÁT „dicséri”! (Biztos aludtak, amikor nyomták a gombot! He-He!)

 

Ott viszont NEM MAGYARUL kell ám beszélni.Tudjátok: taljánul, meg gallul, meg ánglisul, meg rasenül! (Jól mondom?)Úgy, ahogy az ÁDER Jani, meg a DEUTSCH(fűr(j)) Tomi,meg a többi „fideszes-szakértő” NEM TUD! (Csak tolmáccsal. Még az „ágyban” is… He-he!)


Milyen akkor A Fidesz lista? A FIDESZ, SZAKÉRTŐI LISTA?Képzelhetitek! Drága Szíveim!
Hát olyan! Amilyen. Amilyenre sikerült…A „kis-mérges” fogott egy papírt. Aszondja: „no nézzük, kik azok, akik (nekem) jobb, ha nincsenek itthon?”És írta a neveket, szépen, sorban. Időnként radírozott, sorrendet váltott, és lőn, lett lista.FIDESZ-lista… „Jutalom-üdülés”- lista!

 

Barátaim!Ezeket akarjátok TI kiküldeni? A kegyenceket, vagy kegyvesztetteket? HÁT NE!Rajtunk röhögne egész EURÓPA. Hozzáteszem, már így is röhög! Sajna, még nem RAJTAM! DE MAJD FOG!Én megmondtam. Én szóltam. Előre!

 

BARÁTAIM!Arra kérlek BENNETEKET, még ma, minél több helyre, juttassátok el ezt az írást!

TERÍTSÜK BE VELE MAGYARORSZÁGOT!Még ma!Holnap, már késő lesz!

BÁR! Az internet korában, és terepén a „kampány-csend” ismeretlen fogalom!Gondoljátok, hogy a „fijúkat” érdekli? Sz@rnak rá! Nagyívben! Mint általában mindenre! Ahogy az Ő érdekük kívánja!

 

Éreztessük, tudassuk minél több emberrel, hogy HOFI szelleme velünk van!NEM velük, hanem VELÜNK! (Nem mindegy!)Velünk, racionálisan gondolkodó, intelligens magyar emberekkel!
Egymást segítve, bátorítva, adjuk vissza, szerezzük vissza a HITET, a békés, boldog, nem megosztott, élhető MAGYARORSZÁG-ban! A demokratikus MAGYARORSZÁG-ban!


Ezért, vasárnap, MINDENKI MENJEN EL SZAVAZNI (legalább), és vigyen magával még két (vagy egy) embert! És SZAVAZZON AZ MSZP jelöltjeire! Az MSZP szakértőire!

Azért, mert ŐK, SZAKÉRTŐK.

 

ÉN, HOFI GÉZA, lélekben mellettetek vagyok, és leszek! (ÉN, megvárom!)

Lejegyezte:

PACIS Lovas László
 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2009.06.07. 13:23 Szólj hozzá!

Címkék: politika humor hofi

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr591169100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása