NAPLÓ

 

Külön fejezet az ultinak szentelve

 

Akik nyomon követték a "történéseket",- a névjegyemet már a születésemkor "magammal hoztam"- a Stüszi Vadász személyében. Akkor még fogalmam se volt arról,- hogy ez milyen fontos "szereplő" lesz az életemben!

Nem az ULTIVAL KEZDŐDIK a kártya tanulása:-De ezzel "fejeződik be", amikor a HARMADIK PARTNER - a Halál lesz,- és elfogja a terített durchmarsomat!


 

Az első játékaim "eszköze" a kártya volt. Sok mindent játszottunk anyámmal! "Csapd le csacsit",- Piroskát,-de ha egyedül voltam kénytelen,-Várat építettem!

 Sajnos,- mindig összedőlt,- nem tudtam akkor még,- hogy  a  KÁRTYÁBÓL ÉS LEVEGŐBŐL épített várak "múlandóak,- mint a "régi dicsőségek".

 Később már olyanokat is játszottunk,- amiből meg lehetett tanulni  SZÁMOLNI! -Zsírnak számított a 10-es,- meg az  ÁSZ!  -Az Ász azért volt "nagyobb zsír,"- mert úgy "leütötte a 10-est",- mint a pinty!

Aztán a következő lépésben megtanultam,- hogy a  HÚSZ - az több,- mint a  TÍZ! -CSAK AZT VOLT NEHÉZ "MEGÉRTENEM" -  mitől lesz a Király,- meg a Filkó  HÚSZ!  -Máskor meg  NEGYVEN!  -És hogy mennyi az a  HATVANHAT!

-Aztán jött a "máriás-korszak"-amikor "csak húzgáltuk" a lapot és csak a végén volt  TROMF, (én szerettem volna "elütni" Anyám ászait  ADUVAL,- DE SOKSZOR "RAJTAKAPOTT"-  hogy nem tettem "színre -színt"- így hamar megtanultam a  RENONSZ!-  kifejezést...

 Csak azt nem szerettem,- amikor ezért azt mondta:  -Már megint "csaltál"! Pedig "csak elnéztem",- legalábbis szerintem...

 A következő állomás a Naagy,  Családi  Kártyacsata volt! Már 7-8 évesen kibicként beleszóltam,- mikor Walaki nem tett "szinre-színt"! -Csaltál!- szóltam bele "boldogan,- hogy hol Anyámnak,- hol "másnak" visszaadjam a  KÖLCSÖNT.

 

Ilyenkor nem dicséretet, csak  letolást kaptam,- és elzavartak az asztaltól,- mondván: -Kibicnek  KUSSS!  

 Nem mentem ám messzire, figyeltem,- hogy játszanak!  -És visszasomfordáltam". -Legközelebb pedig abba "szóltam bele,-" hogy Walaki rosszul játszott, - mert "ha így,- akkor elbukta volna"!

 Na,- ebből is nagy ribillió lett!-Végül Walaki megunta,- és azt mondta: -Ha ilyen Naaagy Okoss  vagy,- ülj be,- és mutasd meg,- mit  tudsz!

 

Nem kérettem magam.. Beültem,-igaz,- az asztalt alig értem el,- de  JÁTSZOTTAM! -Nem is olyan "hüle ez a kölök", - mint amilyennek látszik!-mondta mosolyogva a Nagyapám...

 Ettől kezdve,- ha nem volt ki a "parti"- bevettek engem is... -Hát így kezdődött a "kártyás pályafutásom"!

 -Hogy mi lesz a vége? -Majd meglátjuk!- Mint a "vak koldus" szokta mondani... Minden esetre "folytatása is" lesz! Nem időrendben! -Csak úgy "spontán" , - ahogy jön..

VATTI  kupa,-Tihany .Kattints ide

Porcelán Kupa,-Herend Kattints ide   

Március 15. Nemzeti Ünnepünk Kattints ide

Hosszú ultis hétvége   Kattints ide

Nagy Nyári Csúcstalálkozó Kattints ide

Zemplén Maraton Kupa Kattints ide

Tiszaparti ultiparti Kattints ide

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2009.07.12. 13:12 Szólj hozzá!

Címkék: napló ulti

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr771241651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása