Árok is van, - gödör is van.

 

De szükségünk van rá?

 

 

Valamikor rég, amikor még Magyarország egységes volt, a NÉP esténként kiült falun a KISPADRA, és arról szólt a pletyka, ami éppen érdekelte Őket! A nóta szerint le is ragadt néhány vénasszony a padra! Városban kávéházban, Vendéglőben, cigányzene mellett beszélgettek, mulattak és amikor a prímás a fülükbe húzta a nótát, még az asztalon is TÁNCOLTAK, és úgy húzta LÉLEKBŐL, hogy tényleg SZAKADT MÉG A HÚR is!

 

És ebben részt vettek az asztal jobb-oldalán ülők is, meg a bal-oldaliak. Aztán úgy összekeveredtek, az Isten se tudta volna megmondani: Melik lakik a Város jobb, melik a bal-oldalán. Egyformák voltak, jól érezték magukat, és mind MAGYAROK VOLTAK!

 

Mióta felszántotta Walaki az Országot, jó mély ÁRKOT ásott,- még azt se nézte meg, HUN A MEZSGYE! Ezért sikerült ÚGY meghúzni az árkot, hogy a HÁZ egyik fele a "jobbszélre", a MÁSIK a balra esett! Így, aki épp akkor OTT tartózkodott, egyik oldalra

került. Aki meg máshol, másik szobában, vagy csak a Másik ágyon, - az a MÁSIKRA!

 

Így lett az addigi EGY Magyarországból KETTŐ! Akik ITT MARADTAK, az árok egyik oldalán, lettek a MAGUNKFAJTÁK! a "másik fele"- meg a MAGUK-fajta.

Azóta NEM JÁRNAK "közösen " ÜNNEPELNI, -mulatni, -"jáccani",

vagy csak BESZÉLGETNI egymással a nem egy oldalon ÁLLÓK!

 

 

Pedig csak egy híd hiányzik, amin ÁT LEHETNE JUTNI egyikről, a MÁSIKRA!

 

A Konszenzus Hídja!

 

Akkor Megint ÖRÜLHETNÉNK EGYÜTT, egymásnak, Mi, MIND-magyarok és nem-MAGYAROK, hovatartozástól függetlenül! De a HÍDÉPITÉS drága!

 

Pláne válságban! Voltunk Mi már ennél "nagyobb x&rban" is! 1945-ben, -amikor az ORSZÁG ROMOKBAN HEVERT! Akkor MINDNYÁJAN LAPÁTOT FOGTUK, eltakarítottuk a ROMOKAT, - majd újjáépítettük az ORSZÁGOT!

 

Ma csak ezt a 'qrva ÁRKOT'! kéne betemetni! És TALÁLKOZHATNÁNK EGYMÁSSAL, örülhetnénk Egymásnak, SZERETHETNÉNK embertársainkat, megbeszélhetnénk, MEG IS OLDHATNÁNK gondjainkat!

 

Ne várjunk a CSODÁRA! Ezt vagy MI, vagy SENKI nem fogja helyettünk megoldani!

 

A megoldás KULCSA A KEZÜNKBEN VAN! A "lapát". Csak be kell TEMETNI azt az "Árkot", ami SZÉTVÁLASZT bennünket Egymástól!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2009.09.02. 12:32 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika humor

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr781355122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása