Tesszük a dolgunk az Országért.

De Kivel?

Gyurcsánnyal,- vagy Nélküle?


 

Szombaton közzétettem egy felhívást. Alakítsunk olyan KÖZÖSSÉGET, akik fel merik vállalni hovatartozásukat, még a "gyurcsányista" jelzőt is beleértve.Nyilvánvaló, hogy kis társaságunk Benne látja a JÖVŐ Új Magyarországának megvalósítását.A megszólítottak fele jelzett vissza:
Az arány ebből 90 % IGEN, 10 % nem volt.A létszám megvolt ahhoz, hogy BELEVÁGJAK! Csakhogy ehhez béna vagyok. Lett volna segítségem, - Kistigris: Csakhogy Zita, /atiz/ megelőzte. Így született meg a "legújabb  összefogás"  közösség, akik  Gyurcsány  Ferencben  látják  a  jövőt.

 

VELE, - vagy  nélküle?

Ez itt a KÉRDÉS, ami nem is kicsi!Valakiért dolgozni, Walakiben bízni, érte TENNI   csak úgy lehet, ha Ő is AKARJA!Na de akarja-e? Vagy elege van  abból,- amit HÉT  ÉV ALATT kapott?Hiszen kapott hideget,meleget mindenhonnan.Onnan is, ahonnan  nem várta.De megkapta, és az fájhatott a legjobban! Mert azt a "barátaitól"? kapta, hátulról, ahonnan  nem  várta.  És  akiktől  nem  érdemelte  meg.

Hogy hibázott-e Gyurcsány Ferenc? Minden bizonnyal. Mint ahogy EMBER nincs hiba nélkül. Ő legalább AKART VALAMIT! -Elindulni azon az úton, ami  "felfelé  vezetett volna  a  lejtőn", amin  már  elég    MÉLYRE SÜLLYEDT    ez  az  ország.Nem  Ő  volt  az,-  aki  "elkezdte":  a    TÖRTÉNELEM.

A vesztes Világháborúk, az utánuk jövő újjáépítés, a "vele járó" DIKTATÚRÁK . Ezt kellett fedezni az ŰRES KASZÁBÓL! "Üres kamrának" bolond a a háziasszonya". Régi mondás, de IGAZ! Ugyanúgy igaz az ÁLLAMKASSZÁRA. Sőt! Arra igazán!


 

-Egy kis történelmi "visszatekintés"- a pénzünkre.

Horthy Miklós Pengője se lett "acélos" fizetőeszköz a II.  világháború  végére! Örültünk az Új Forintnak, aminek az értékét a MUNKA adta: -aranyfedezet nélkül.  Romlott is "rendületlenül", de  mindig  akadt    KÖLCSÖN:  -Jó  "fizetők"  voltunk.

Meg majmok is, hiszen volt példa előttünk:A Szovjet Kolhoz, a KOMMUNIZMUS! Lett TSZ, "erőszakkal", fel is oszlott ERŐSZAKKAL! 1956  ma  se  "tisztázott"  a  magyar történelemben: Mi történt VALÓJÁBAN! De  hogy  "forradlom  nem  volt", az TÉNY: Ugyanis  a  Forradalom  "következményeként"  Új  államforma  szokott  létrejönni. Ami  nem  mindig  "sikerül",-  de  legalább    AKARJÁK!

1956-ban a Nép nem akart rendszert váltani! Rákosiól mega Szovjet megszállásból lett "elege"! Ezért  a    VÉGE  -  az  már  lehetett  "akár"   SZABADSÁGHARC  is.

De maradjunk a PÉNZNÉL!Mindenre KELLETT, semmire NEM  VOLT: -Ezért KÖLCSÖNÖKBŐL éltünk. Elég jól! Jobban, mint a szomszédaink, de közel se úgy, mint  a  "mocskos  kapitalisták!" -Ennek  is  "vége  lett", -új  korszak  következett!RENDSZERT  VÁLTOTTUNK,-  elméletben. Gyakorlatban  minden  maradt  a  régi.Továbbra  is    KÉRTÜK,-    és    KAPTUK    a  kölcsönöket!

És eljött 2006. Öszöd. Beszéd. "Őszinte". -És KIFORGATOTT! Mindenki érti, mire gondolok. Egy EMBER el akart indulni végre ELŐRE, azt tenni, amit KELL AZÉRT, hogy előre is haladjunk.REFORMOKAT AKART. Ki volt dolgozva,-tervbe volt véve, azon "melegében"  el  is  lett   ÁRULVA.Talán  ismerős  a  név: JÚDÁS. 

Azóta is "születnek új júdások", akik 30 ezüstpénzért a LELKÜKET  IS   eladnák, csakhogy Nekik JÓ  LEGYEN és Annak ÁRTSANAK.Most  "válaszút"  előtt    ÁLL AZ ORSZÁG! Három "út" áll előtte: -Melyiken Induljon  el  a  XXII.  szd  felé?

Ha rosszul választ, a LEGROSSZABBUL, nem a XXII.-be, hanem  a  XX.-ba  jut    vissza, a FASIZMUSBA!Amit ismer a Világ "holocaust néven" de nem ismer, vagy csak "nem akarja ismerni" a mélyMagyar, mert nem ismeri, és  az  Ősei  elfelejtették  Neki  megmondani  a  Dunábalövést  -és  a  Koncentrációs  táborok  "történetét". Kertész  Imrét  pedig    NEM  OLVASTAK,-  inkább  csak  "szózatokat  hallgattak"  Morvai,  Vona, Budaházitól,- "szájtátva"!

Maradt  "két  út":  Egyik  "jobbra",-  másik  balra  vezet.  Orbán,-  vagy  Gyurcsány?Ez  a  kérdés  már  annyiszor  elhangzott,- hogy  az    EMBEREK    ettől  másznak  a  "falra", vagy  csak  strucc  módjára  a  fejüket  dugják  a  homokba!  És  nem  lesznek  Tőle   OKOSABBAK!  -Ha  nincs,-  aki  "felhomályosítsa"  Őket!

Ezért vetettem fel az új közösség letrejöttét.Amelynek célja lenne   BEMUTATNI: Mit tett, vagy nem tett egyik  és    MÁSIK    az  Országért!  Tényekkel,-  számokkal:

A szaámok nem az "érzelmekre hatnak", inkább a ZSEBEKRE! és  nem  hazudnak!  Nem  úgy,-  mint  egyes  "igazmondó  politikusok",- akik    FENNEN  HÍRDETIK!  Tejjel-mézzel folyó KÁNAÁN lesz ez az Ország az Ő irányításuk alatt!  Az  "üres  kosárból"    KENYERET, az  "üres  korsóból"    BORT  TUD  ADNI  A  NÉPNEK! 

Ezt szerény bibliai tudásom szerint egy EMBER tudta megtenni:  Jézusnak  hívták.  Ő az "Isten Fia" volt, mégis jótettei elismeréséül KERESZTRE    feszítették!  Mindenki  tudja:    KIK  TETTÉK!  -A  "saját  vérei"!

Már csak egy kérdés maradt. Lesz-e  baloldali  megújulás? -És  ha  lesz,-    KIVEL? Mi szeretnénk TENNI A DOLGUNKAT, hogy legyen. Zsákbamacskát  se  árulunk:  Gyurcsánnyal  legyen! Hogy  mi  lesz  a  "szerepe",-  az  az  Ő  dolga  eldönteni!  De  ezt  Mi  nem  tudjuk  megvalósítani.  Legalábbis  addig  nem,-  amíg  Gyurcsány  Ferenc    NINCS  A FEDÉLZETEN!

Mert  ha  a    HÍR  IGAZ,-  itt  van!  -De  hol?- ha  nem  "mutatja  Magát?"  A  baloldali  "rejtőzködő  szavazók"  nagy  tábora  várja  azt  a  pillanatot,-  amikor  Oda  tudnak    ÁLLNI.  Mellé.  Mert  nem  felejtették  el.  -És  bíznak  Benne. 

Még    BÍZNAK!    De  ha  soká  marad  "távol",  addigra  "széthullik  a  Párt", ahová  visszajöhetne: Kormányozni  a  Ma  tehetetlenül  hánykódó    HAJÓT,  aminek  a  "kormányánál"  Ma  nem  áll  seni  olyan,-  aki  tudná  is?   

MERRE  KELL  MENNI    ahhoz,-  hogy  révbe  érjünk:  -A  DEMOKRÁCIA  KIKÖTŐJÉBE!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2009.09.02. 12:36 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr561355136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása