Mit tehet az M SZ P és a baloldali Ember

Orbán teljhatalmával szemben?

A választás után meghallgattam minden parlamentbe bejutott Párt első sajtótájékoztatóját. Nem lettem BOLDOG egyiktől sem.

A Fidesznél érthető volt az öröm: „Tettek érte” éppen ELEGET,- hogy ez az eredmény szülessen. A vártnál nagyobb arányúra sikeredett,- ami még Őket is meglepte. Ennek tudható be a visszafogottabb ünneplés, - és a FELELŐSSÉG érzete: Mit fognak kezdeni vele?

Mától ugyanis már nem mondhatják: Nem tudtuk,- nem „készültünk” fel ,- és RÁÉRÜNK majd programot adni a Nép kezébe.

Egy dolgot „hiányoltam” Orbán beszédéből. A Győztes gesztusát a legyőzöttel szemben. Sorsfordító választások alkalmával még AMNESZTIÁT is szoktak hírdetni a politikai bűnösöknek. Tegnap ilyenről szó nem volt. A „számonkérések” folytatásáról - annál több. Pedig ha Úri Emberként akarja viselni a Felelősséget is az Ország sorsáért,- megtehetné ezt a gesztust a legyőzött M SZ P-vel szemben.

Az M SZ P megtette azt a lépést,- ami a „legyőzött” sorsa: Gratulált a győztesnek. Konstruktív ellenzéki szereplést ígért,- és be is fogja tartani,- mert a Baloldali Emberek az ígéreteiket be szokták tartani. Lendvai ildikó továbbment:A konzekvenciát is levonta a vereségből. Lemondott.

Pedig Ő nem „egyedül” volt oka. Igaz,- az „elnökség” is,- de az még messze van.

A Jobbiktól mást nem is várhattunk,- mint amit mondtak. De már „enyhült” a győlölet tüze,- már Ők is készülnek az ellenzéki szerepre. Ahol már színt kell vallani,- nem elég az EGYENRUHA viselése.

Az L M P-nek ebben a Parlamentben nagy szerepe nem lesz. BEJUTOTTAK, de hogy a szavuk jelentsen is valamit,- meg kell tanulniuk a Demokrácia „játákszabályait”,- amiből egyelőre megbuktak.

Ma,- amikor tájékozódtam,- elsőnek Föld S. Péter írása került a szemem elé. Vele csak egyet tudtam érteni.

Most & itt 2010-04-25 Tizenkettedik évfolyam, harmincharmadik (Négyszázhatvankettedik) csapás Szeressétek Orbán Viktort!


 

Először Bitó Lászlótól hallottam egy társaságban, hogy szeretni kell Orbán Viktort.

A neves professzor, a kiváló közíró később több cikkében is írt erről. Nem ma, hanem vagy fél évvel ezelőtt. Akkor, amikor még csak sejteni lehetett, ami mára biztossá vált.
 

Bitó László azt fejtegette a vendégszeretetét élvező társaságnak, és azt írta az újságokban,

hogy nincs más választásunk, mint hogy szeressük Orbán Viktort.

Nem azért, mintha egy magyar demokrata számára bármi szeretetre méltó lenne abban, amit mond . Világlátásunk, a demokráciáról vallott felfogásunk fényévnyi távolságra van a Fidesz vezérének gondolkodásától. De nincs más választásunk: szeretnünk kell, mert szeretetre vágyik.
 

Akik a társaságban ültünk, nem értettük, mert nem akartuk érteni Bitó szavait.

Pedig, tudtuk, nem véletlenül mondta, amit mondott. Okos ember, egy a tisztán és tisztességesen gondolkodók közül. Most, hogy meglett Orbán vágyott kétharmada, és megtörtént minden,

ami megtörténhetett, én is úgy gondolom, hogy nincs más választásunk:

meg kell próbálnunk szeretni Orbán Viktort.

 

Föld S. Péter
 
A cikk eredetije a Klubhálón – www.klubhalo.hu –, valamint a Nolblogon olvasható.
 

A cikkre a tegnapi nap során írt blogomban reagáltam.

Se  "elásni" Magunkat,  se  sorbanállni  nem  kell  már:  MEGSZÜLETETT,

amire  oly  sokat  várt  Orbán  Viktor.

ORBANISZTÁN.
Most  az  a  "kérdés",-  mit  KEZD    a  teljhatalmával.

Megtehetné, hogy Úriemberként viselkedjen az Ország Népével. amibe beletartoznak a  "baloldaliak  is",-  hiszen  az  Ország  nem  "osztható"    kétfelé!
Csak    EGYÜTT    érhetünk  el  bárhová.
Első megnyilvánulása nem volt  túl  bíztató.  A  számonkérés  időszaka  következik.  De  ha    KIJÓZANODIK    a  nagy  győzelem  mámorából 

és  a  realitás  talajáról  próbál  az  Ország  Első  Embere  lenni,-  rájön:
Nem    CSAK    a  jobboldal    MINISZTERELNÖKE   

címet  nyerte  el,-  hanem  "minden  magyarokét"!

Mától  ÚGY  KELL   megnyilvánulnia,  hogy  ezt  a  nehéz  feladatot  el  tudja  látni. Ha  nem  így  tesz  majd, hamarabb  BEBIZONYOSODIK:  Alkalmatlant  választott  az  Ország.  Ezt  Ő  is  kell,-  hogy  tudja.  Ezért  nincs    MÁS    választása:    EMBERKÉNT, inkább  "Úri-Emberként"  viselkedni.

Csak azzal a  GESZTUSSAL  érheti el a célját, ha felhagy a "boszorkány-üldözéssel,  és  elkezdi  végre  az    ÜRES    FÜZETBE  ÍRNI: Hogyan  akarja    ÁTVINNI   

ezt  a  sokat  szenvedett    ORSZÁGOT    teljes  népességével  a  "tulsó  partra".

Ha  ezt    MEGTESZI,-  meg  tudja  tenni,-  akkor  hosszú  időre  az  Övé  az  Ország, a  Hatalom  és  a  Dicsőség.  Akkor  elindul  a  Demokrácia  fejlődésén  az  Ország. Akkor  nem  baj, hogy  Most  Ő  a  "soros".

Ha  mindezt  nem  képes  keresztülvinni,-  és  csahos  kutyái  továbbra  is    ELLENSÉGET    keresnek  (-és  sajnos - találnak) 

akkor  még  nem  vagyunk    ÉRETTEK    a  Demokráciára. 

Akkor  még  sok  víznek  kell  lefolyni  a  Dunán  ahhoz,

hogy  az  Ország    ELINDULJON    a  demokratikus  fejlődés  útján.

Ami  a  "baloldalt"  illeti.  Le  kell  vonni  a    BUKÁS    okainak  konzekvenciáját.
Ezt  eddig  Lendvai  Ildikó  tette  meg, habár  az  Ő  számlájára  ez  nem  írható  fel. Annál  több  a   TÖBBIEKÉRE,   mert  ez  a  kampány  mindennek  volt  nevezhető, csak    SIKERESNEK    nem.

Hogy az eredmény nem lett siralmasabb, az Gyurcsány Ferenc  MAGÁN-akciójának, és  híveinek   KITARTÁSÁNAK    köszönhető.

Meg  van  annak  a    LEHETŐSÉGE,-    hogy  a  baloldal  az  elkövetkező  években  "felépítse  Önmagát".  Ez  az  utolsó    LEHETŐSÉG,-  amit  ha  nem  használ  ki,

a  "süllyesztőben"  végzi,-  mint  sok  más  történelmi  Párt,

akik    EGYMÁST    emésztették  fel  a  helyett,

hogy    EGYMÁST    támogatva  erősítették  volna  táborukat.

Kiderült, hogy Gyurcsány nélkül az M SZ P "fej  nélküli  lovashoz"  inkább hasonlít, mint    EGYSÉGES    párthoz.

Sokan vagyunk ezen a véleményen. Hogy mennyien, az  majd  elválik. Egy  biztos:   NEM  VOLT  VÉLETLEN,-   hogy  a  szavazás  végén  tartot  sajtóbeszámolón    NEM  ÁLLT  OTT    Gyurcsány  Ferenc  az  Őt  megillető  helyen.

Ez    JELENT    valamit.  Vagy  azt,-  hogy  a   PÁRT    nem  akarja  Gyurcsányt, vagy  azt,-  hogy  Feri  nem  akarja  a   PÁRTOT.

Szerintem  nemsokára    OKOSABBAK    leszünk.
Az  nem  lehet, hogy    ERRŐL    ne  lenne  véleménye  az  ÉRINTETTNEK.
Meg  fogjuk  hallani  időben.

És  ha  Gyurcsány  "zászlót  bont",-  lesznek,-  akik    BEÁLLNAK    mögéje.
Ezzel  a    BALOLDAL    nem  gyengülni,-  hanem   ERŐSÖDNI  FOG!

Mert  így    MINDEN  BALOLDALI  EMBER    megtalálja  azt  a  "zászlót", amelyik  mögé    BÁTRAN    fel  tud  sorakozni !

 

Szerző: Szilárd bácsi  2010.04.26. 13:09 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr571952568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása