KLUBÉPÍTÉS = Országépítés

 

Már Petőfi megmondta:

„Ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez,

Nagy munkát válla az magára, ki most kezébe lantot vesz”!

 

Pedig EZT még a IXX. századi „költőknek” mondta. Mondása annyira „időtálló”.

Hogy akár a mai politikai élet szereplőire is ráillik. FENT, és lent egyaránt.

 

Valamikor a „művelt emberfők sokasága” vezette a népet, nem mindig a Kánaán felé.

Ma viszont az „agymosottbirkák” sokasága emelt maga fölé egy diktátort – akarom mondani VIKTÁTORT, aki (a jelek szerint) a szakadékba vezeti a népet, és a Nép, (az istenadta) béééééégetve megy utána.

 

Nem csoda, ha megítélésünket „kívülről nézve” a béka segge alattira „minősítik” a magukra valamit is adó civilizált világ demokráciában élő népei.

 

Erre jó példa volt az EU-s Elnökség átadásakor tartot sajtótájékoztató.

A pulpitusnál két személy állt: Barroso, - és Orbán. Azt nem mondanám, hogy két Ember, mert „csak” az egyik látszott annak. Hogy mellik? Azt az olvasó fantáziájára bízom.

 

Az „egyik” azt magyarázta, milyen tökéletes a Médiatörvény, de ha még nem is az, MAJD AZ LESZ! Megmutatjuk a Világnak, hogy mi az a Magyar Virtus! Az úgy JÓ, ahogy van, csak nem tudják OLVASNI! (na ná, hiszen le se fordították, mert akkor nem ÁLLHATOTT volna ott, a „pulpitusnál”. De ha bármit kifogásolnak rajta, MI MEGOLDJUK! Kijavítjuk!

(miközben már „kőbe van vésve”, legalább annyira, mint ama TÍZPARANCSOLAT, amit anno még Mózes kapott az Úrtól)

 

-És a „Másik”? Akitől KÉRDEZTÉK: Sajnáltam azt az Embert, akinek úgy kellett nyilatkoznia, hogy NEM TUDTA, miről is „nyilatkozik”. De becsületére legyen mondva: NEM IS MONDOTT semmit. Arról nem. (hiszen nem ismeri) Orbánt annál inkább, de ha már ODAADTÁK NEKI a „fele királyságot”, nem nevethetik már az első nap HAZUGNAK, mert azzal a saját hülyeségüket „igazolnák”! Ezért hát BESZÉLT. (mellé)

hogy „majd megvizsgáljuk,” hogy ILLESZKEDIK a jogrendbe, megbeszéljük, mit lehet tenni, ha az Ember nem veszi észre, kivel áll szemben.

 

Pedig DEHOGYNEM TUDTA! Már akkor. De MÁR késő volt „visszacsinálni.”

 

Így hát mi leszünk Európa Élcsapata. Fél évig! Abban reménykednek a „vezető államok” hogy addig CSAK NEM FOGJÁK elQRNI. Szerintem nem ismerik (még) eléggé azt a „másikat”. De ha MEGISMERIK, az a sanda gyanum: Mi is meg fogjuk KAPNI a magunkét! Mert a „feketeleves” már a török időkben is a VÉGÉN JÖTT, és soha nem jelentett jót. Megérdemeljük! Azért, mert nem volt SENKI, aki annak a sok „agymosottbirkának” elmagyarázta volna úgy, hogy MEG IS ÉRTSE, mi LESZ a fülkeforradalom eredménye! EZ! Orbanisztán kialakulása.

 

Hogy mind ennek mi kőze van eme két közéleti politikushoz? (mármint anit a bevezetőben írtam) Nagyon sok! Vagy inkább SOKKKK! Hiszen a „levét” máris isszuk. De meddig még? EZ ITT A KÉRDÉS!

 

Ezért kell(ene) kis közösségekben ki és megbeszélni, mit lehet(ne) tenni annak érdekében, hogy MINDAZ, ami várható, ne következzen be. Erre „találták ki” vezetőink a klobokat.

Charta, DK, és még ki tudja HÁNY klub alakult országszerte. De mit ÉR, ha nincs meg a közös HANG, a közös CÉL, és a megfelelő kiművet EMBERFŐK „SOKASÁGA”?

Egy frászt! A „sokaság” a TÚLOLDALON VAN! Eme fajtából pedig alig van néhány, azokról is KIDERÜL, hogy mindent TUDNAK, csak egyet nem: EGYÜTT működni.

 

Azt már az Ókori demokráciákban is tudták, hogy a VEZETÉSHEZ mi kell:

Kell némi „ész”, ami vagy van, vagy nincs.

Kell némi „tapasztalat”, amit csak az Élet gyakorlása során lehet megszerezni.

Kell némi „tudat”, hogy amit tud, azt annak is át tudja adni, aki semmit se tud.

Kell némi „szervezőkészség”, hogy vezetni tudja azokat, akik nem tudják mit is akarnak.

 

Akkor azokat, akik ezen ismérveknek „megfeleltek” kinevezték BÖLCSEKNEK, és ők alkották azt a Tanácsot, amelyik az Államot vezette. Abban az időben az „Isten, Haza, Szabadság” még jelentett valamit és az Igazság és Becsület is. A bölcsesség viszont nem korfüggő. Nem azt jelenti, minél vénebb, annál bölcsebb. Mert az okost a hülyétől csak egy hajszál választja el: Ha azt „kihúzzuk”, könnyen áteshet a ló másik oldalára.

 

Egészen mást jelent a „hülyeség”. A született hülye nem tud ilyet produálni, mert nála az a „normális”. Hülyeséget csak az „okos” tud mondani, azért, hogy a hülyéket még inkább elhülyítse. De az okosnak jól áll a „hülyéskedés”. Míg a hülyének az OKOSKODÁS baromira nem áll jól.

 

Nem szabad összetéveszteni a hülyét a bolonddal. Anno mátyás király udvarában a legokosabb ember Mujkó volt. Ha valaki nem ismerné: Ő volt Mátyás udvari bolondja. Tőle kért – és kapott tanácsot, ha „megakadt” valamilyen ügy megoldásánál. Sőt! Egy napra „szerepet cseréltek” és ha JÓ TÖRVÉNYT hozott Mujkó, Mátyás meghagyta. A Cirkuszban is a legokosabb a BOLOND. Ő szokta a „legokosabbakat” mondani, amin jót röhögünk, de tanulunk is belőle!

 

Ma mintha a feje tetejére állt volna a világ. Legalábbis „magyar vonatkozásban”. Ma a „bölcsek hallgatnak”, a hülyéknek áll a világ. Ők az uralkodók meg a „szolgalelkűek” is.

Ma Justicia szeme be van kötve, és a Becsületrendet sem osszák ki évente. Viszont a „Ki tud nagyobbat hazudni” társasjáték győztesei NÉGY ÉVIG biztosan ott lesznek a „húsosfazekek” közelében. Erre ma minden reményük megvan, hiszen azt is megtehetik, amiről álmodni se mertek húsz éve.

 

Bevenni „preangulumként” az alkotmányba a szentkoronatant, vagy „átkersztelni” a Magyar Köztársaságot Királysággá. Ehhez már a tervek is elkészültek: van új ZÁSZLÓ, és új CÍMER: Koronás. Ha köztársaság maradnánk, a címeren a korona legalább olyan jól állna, mint a tehénen a gatya. Ha eddig még nem röhögtek rajtunk eleget, ezut majd ezért is megkapjuk.

 

Visszatérve a kiindulóponthoz: Mi kell egy klubhoz, hogy működőképes legyen?

Kellenek „elhivatott Emberek”, akinek szívügyük a Haza sorsa és ezért képesek időt, energiát és olykor pénzt is áldozni. De ki legyen a VEZETŐ? Akinek e mellett még IDEJE is van mindezek végrehajtásához. Aki a Nap 24 órájából (néha – soxor) hoszonötöt is feláldoz a köz oltárán. Ennek az embernek elég „Vénnek” kell lennie ahhoz, hogy ideje legyen és elég „hülyének is”, mert általában ezt a „munkát” nem szokták DÍJAZNI.

Legfeljebb a „Vénhülye” jelzővel. Amit meg is érdemel! (és amit meg is kap)

 

Ami kicsiben működőképes, az nagyban is az lenne, ha BELÁTNÁK „nagyjaink”, hogy a VEZETŐNEK mindazokkal az ismérvekkel rendelkezni kell, amivel az EMBERT minősíteni szokták. Előnyt jelent ebben az esetben a KOR. Nem az „idős kor”, hanem az ereje teljében levő, cselekedni képes Ember kora. Mert a bölcsesség nem korfüggő.

A legvénebb ember lehet már akár a „leghülyébb” is, hiszen a korral együtt „hülyül az ember” (már aki.) De mint ahogy a jó bor nem „romlik” hanem ÉRIK, a bölcsesség is lehet kiteljesedő, ha megmarad az értelem, nem veszett el az ítélőképesség és a gondolkodás képessége.

 

-Ha engem megkérdezne „Walaky”? Kit tartok Ma alkalmasnak az Ország vezetőjének?

-Nem kéne rajta sokat gondolkodnom: GYURCSÁNY FERENCET.

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2011.01.12. 09:58 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr472578278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása