Pártszavazás után, értékelés előtt

A találkozó jelentősége megnőtt: Egyszerre mond véleményt a

DK vezetése és a „mezei talpasok” serege a PÁRTSZAVAZÁSRÓL.

 

Klubunk, a Baloldali Értékvédők Klubja július 15. ére tette nyári találkozóját, hogy a Pártszavazás utén kialakult helyzetet értékeljük. Úgy látszik, ez fontos kérdés, mert a DK vezetése is napirendre tűzte – pont erre a napra. Dilemma előtt álltunk: Mi legyen? -Napoljuk el? -Vagy tartsuk meg?

Az előadónk Molnár Katalin, így Őt is megkérdeztem.

Az utóbbi mellett döntöttünk.Ugyanis ez egy ragyogó alkalom arra, hogy megtudjuk: Miként vélekednek „lent és fent” ugyanarról a kérdésről?

 

Konzultáltam Molnár Katival: Nem változtatunk! Aki TUD, péntelen legyen ott. A körüziben minden lényeges megtalálható. Kati hoz könyveket, amik már nem kaphatók könyvesboltokban (pl az Acmás Debreczenitől ) Akit érdekel, hozzon magával pénzt erre is  (meg  amire  kell...) Kedden itt  találkozunk...

 

Azótavolt virtuális találkozónk. Nem csoda, ebben a hőségben az érdeklődés nem volt nagy. Mivel klubunk a „modellezés” úttörője, nem hagyhattuk ki a lehetőséget. Így lesz módunk kifejteni véleményünket a pártszavazásról egy időben a DK vezérkarával. Ennek a jelentősége: Ha Mi és Ők közös nevezőre jutunk, van esény a szavazás eredményéből kiindulva erős és hatékony csapatot létrehozni. A „csapatnak” széles támogatottsága lesz a tagok és a szimpatizánsok táborában egyaránt.

Megkaptam  közben  két  levelet  is...
Gyurcsány  Ferenctől  és  Bokros  Lajostól...

Kedves Várszegi Szilárd!

Visszafogottan kívánok fogalmazni, jelzők nélkül: pártunk tagjai győztek a pártszavazáson. A szavazók nagy többsége azt üzente, elégedetlen a jelenlegi helyzettel és változást akar. Az igenek száma túlmutat a konkrét kérdéseken, egy sokkal általánosabb üzenetet olvasunk ki azokból: mozduljon meg az MSZP, legyen erős, hiteles ellenzéke Orbán világának. Köszönjük, hogy részt vettetek a szavazáson. Tudjuk, hogy sokan hitetlenkedtek.Tapasztaltuk, hogy hatalmas ellenszél volt. Pártvezetők sokasága buzdított a távolmaradásra, protestált saját inaktivitásával. Mi ezt szégyenteljesnek gondoljuk. Nem hisszük, hogy akik így beszéltek, így érveltek, azok a baloldal valódi érdekeit szolgálták. Úgy látjuk, hogy a pártvezetés beismerte a vereséget, amikor azt ígérte, hogy a szavazáson feltett kérdések vissza fognak köszönni az új alapszabályban. Reméljük, hogy így lesz, majd meglátjuk. Tudatában vagyunk annak, sok követőnk most arra vár, mondjuk meg,  mire használjuk azt a hatalmas támogatást. Ez feladat és felelősség is. A napokban összeül a Demokratikus Koalíció vezetése, hogy elemezze a helyzetet,és ajánlásokat, javaslatokat fogalmazzon meg.  A végső cél nem változott: új pártot szeretnénk az MSZP-ből formálni. Emellett érvelünk. Ezért fogunk tenni. Azt ígérjük, hogy hamarosan újra jelentkezünk. Elmondjuk, mire jutottunk, mit kérünk, mit tanácsolunk. A Demokratikus Koalíció az MSZP legbefolyásosabb belső erejévé vált. Okosan kell használni ezt az erőt. Egy sor dologban biztosan nekünk is kell változtatni. Mi készen állunk erre. 

 

Köszönjük még egyszer a sok munkát, segítséget, támogatást. Budapest, 2011. július 7.

Gyurcsány Ferenc

Kedves Hölgyem, Uram!

A jelenlegi kormány terve a korkedvezményes nyugdíjak visszamenőleges hatályú megszüntetésére beleillik abba a sorozatba, ami a visszamenőleges hatályú, 98%-os különadóval kezdődött és a magánnyugdíj-pénztárak  államosításával folytatódott. A sorozatnak bizonyosan nincs vége. Ahogy romlik az ország gazdasági állapota, úgy vetemedik a kormány egyre durvább és méginkább jogtipró lépésekre.

 

Ma volt az új magyar alkotmány vitája az Európai Parlamentben. Felszólalásomban jeleztem, hogy az új alkotmány egyebek mellett szűkíti az állampolgári alapjogokat, meggyengíti ezek védelmének lehetőségét, lehetetlenné teszi a szociális jogok érvényesülését, eltörli az alkotmányos jogorvoslat lehetőségét. Mindezek és egyéb súlyos hiányosságok sértenek alapvető európai értékeket, ezért korántsem Magyarország belügye, hogy mi van az új alkotmányban, ami az egész majdani hazai jogrendet és jogalkalmazást megalapozza. Éppen az alkotmányban találhatók meg azok a jogszűkítő lépések, amelyek a korkedvezményes nyugdíj visszamenőleges hatályú megvonását is lehetővé teszik bármiféle jövőbeni változtatás lehetőségét eleve kizárva.

 

Ezzel a levelemmel szeretném biztosítani Önt és sorstárait, hogy a magam részéről mindent megteszek annak érdekében, hogy a kormány jogszűkítő magatartása nemzetközileg széles körben ismertté váljon. Hangsúlyozom: Ennek a kormánynak a leváltása, egy valóban demokratikus magyar alkotmány majdani kidolgozásának lehetősége és a jogállam visszaállítása  mindannyiunkon, a magyar társadalom cselekvő részvételén múlik. 

 

Kérem ne habozzon levelemet sorstársai között terjeszteni.

szívélyes üdvözlettel:

Bokros Lajos

 

A két levél szinte egyidejű figyelmeztetése arra utal, hogy a Demokrácia támogatói (bárhonnan nézzük) egy következtetésre jutottak: széleskörű összefigásra van szükség annak érdekében, hogy legalább 2014 – ben le lehessen váltani az Orbán – kormányt.

 

De e két levélen kívül is találtam egy kitűnő elemzést, amelyik a számok tükrében mutatja meg: MENNYI az annyi? Ajánlom figyelmetekbe ezt a két elemző blogot. Lehet, hogy van ennél szakszerűbb elemzés a Pártszavazás számairól, de nekem ez nyerte el a tetszésemet...

 

http://kapcsolat.hu/blog/a_hatorszag_sza va

http://kapcsolat.hu/blog/fontossagi_sorr end_a_hatorszag_szava_2

 

A két blogban csakabal hű képet ad a jelenlegi helyzetről

a számok tükrében.. Ezért ajánlom elolvasásra..

Aki kedvet érez ellátogatni a Találkozónkra,

megteheti előzetes bejelentkezés után...

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2011.07.13. 08:56 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr183062589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása