Beszámoló  a  december  9.- én a  Gulliverben tartott  ünnepi  találkozónkról

 

Ez a nap ünnep volt a számunkra. Miért? Ebből  az  előzetes  felvezetőből le  lehet  szűrni.

 

December 9.-én lezárjuk az évet: Ünnepelni fogunk! Együtt maradtunk és  eredményeket értünk el. Megismerjük, akiket eddig nem. Megünnepeljük  a  DK-t és Szabó Zoltánnal koccintunk az új párt és Feri egészségére! Ne  várjunk  csodára: Több vendégre ne számítsunk, a tagtoborzás fontosabb.  Szeretném, ha minél többen részt vennétek, Nektek  köszönhető,  hogy  működőképesek  vagyunk. 

 
FORGATÓKÖNYV:
13:45-től  kötetlen beszélgetés, ismerkedés. 14 :15-kor  Megnyitó  -  és  pohárköszöntő. 
15: Vacsora közben beszélgetés... 16:  Szabó Zoltán  beszél  a  DK  eredményeiről  és  terveiről
16:30   Kérdés – felelet..  Ismerkedés...  17:30.  asztalbontás: 

 

Minden a terv szerint történt. Akik ígérték, ott voltak, akik nem,  lélekben  (és  a  neten)  nyomon  követhették  az  eseményeket,  hála  Sárkánykának,  aki  lelkesen  tudósított, mi  történik  éppen. Hálásan  köszönjük  a  közreműködését, tudósítását  változatlan  formában  teszem  közzé...

 

Sárkányszekér: Már csaknem mindenki itt van. Szabó Zoli is. Szilárd köszönti Zolit és Magunkat.

Kétévesek vagyunk, barátságok szövődtek. Volt egy szavazás, hogy egy olyan pártba, amely nekünk megfelelő belépnénk-e, 100 %-ban "igen" szavazatok jöttek. Gyurcsány is otthagyta az MSZP-t, itt van a párt.  A DK nyitott, összefogás kell a Fidesz leváltásához. Megszerezte  a  demokrácia  hívei  közül  Bauer  Tamás, Debreceni József, Kerék-Bárczi  Szabolcs  és  sokak támogatását.  Azért van itt Zoli, mert a DK vezetőségéből más nem ért rá.  Járják  az  országot, „teszik a dolgukat”..
- Megtisztelő! - szúrja közbe Zoli.

Bevezetője  utáni  pohárköszöntőben  iszunk  a  Magunk,  a  DK  és  Feri egészségére.

Ebéd  előtt  van  néhány  perc  kérdés  feltevésre.

Oxenos: Elegünk van, hogy a nagy pártok hitbizományként kezelik tagságunkat. Ez nem elég, hogy országos támogatottságú pártot hozzunk létre. Olyan emberek között élek, akik nem olvasnak 3000 oldalt. Nem tudják, mit jelent a "nyugatos párt". Jövőképet kell adni. Nincsenek súlyponti kérdések: '56, Trianon, a rendszerváltás, a privatizáció. Tisztázni kéne, hogy a párt mit gondol ezekről.

 

Szabó Zoli: A parlamentben jelenleg 4 olyan párt van, ami kapitalizmusellenes. Szavakban mindegyik így is tesz. Viszont nagyobbra nyújtózkodna, mint amekkora takarónk van. Gyurcsány Öszödön éppen ezt tolta félre. Ingyen ebéd nincs. Ha az ebéd ingyen van, akkor a vacsoráért háromszoros árat kell fizetni. A kapitalizmust nem kell szeretni, a kapitalizmus köszöni szépen, jól van. Ezért aztán a privatizációhoz is pozitívan kell viszonyulni.
Közben  meghozzák  az  ebédet...Ebéd után Zolié a szó: Beszédet  mondjon, vagy beszélgessünk? A  többség  a  beszélgene.. Kérdés van,  Zoli  válaszolgat.  A  lényeg  néhány  mondatban:

 

Ha megnézzük Magyarországot és Ausztriát a 30-as évek közepén, körülbelül egy szinten vannak. Ma nézzetek körül. Ezt tette az a 40 év, amit külön utakon töltöttünk. Igen, a privatizációban nagyon sokan loptak, de a kapitalizmus eleve tisztességtelen. Ha valaki céget alapít, az kizsákmányolja a munkásait. Voltak tehetséges emberek, akik mára milliárdosak lettek. Hogy a gazdaság működjön, tőkére volt szükségünk. A tőkét behozták a külföldiek, akik megvásárolták az üzemeket, amik eladhatatlan termékeket gyártottak. Zoli részletesen elmondta, hogy milyen gazdaságpolitikával áll fel a DK a választásokra, majd otthonról elmesélem, miként hangzott, most mennünk kell.

Lassan véget ér az összejövetel.                                                                                                                A  többit  majd  otthonról  hozzáfűzöm.

Sárkányszekér már  otthonról:  A részletekről: Előlegbe elmesélem, Zoli nem festett rózsás képet a jövőről. Elmondta: a következő 10 év nagyon nehéz lesz mindannyiunknak, az országnak.  A választásokon  kell feltenni kérdésként a választóknak: Jogállamot szeretnének-e, kifizethető egészségüggyel és kifizethető tandíjjal, vagy boldogok inkább Orbán vilgával?  Azt mondta, ha az önkényuralomra akarnak szavazni, szavazzanak Orbánra, "önkényuralomban Ő a jobb!"

 

Összegzésem: Megköszönöm mindazoknak, akik résztvevői voltak az Ünnepnek. Többszörösen volt az! Majd két éve együtt vagyunk, és "elviselitek"egy Vén Csataló rigolyáit. Azért is, hogy egy eszme  és egy  Párt  mellett gondoljuk elérni egy élhetőbb Magyarország új alapokon történő felépítését. Olyan  Ember  mellé  sorakoztunk  fel,  aki  ezeket  a célkitűzéseket  valóra is tudja  váltani.

Mindezt pohárköszöntőben foglaltuk össze: Sok sikert a jövőben a  DK-nak, a  klubnak  és  minden  Embernek, aki ezért "teszi a dolgát!"Isten  éltessen  mindannyiunkat! Isten  éltessen,  Feri!
Külön köszönjük Szabó Zoltánnak, hogy ezen az Ünnepen  megtisztelt  jelenlétével  Minket.

Amíg ünnepeltünk, a DK dolgozott azon, hogy  a  "küszöböt"  sikeresen  át  tudjuk  lépni.. 
Kívánok további jó munkát,  egy  boldogabb  Új  Évet, Békés  Karácsonyt,  ahol  a  politika  által ásott árkokat legalább családi összefogással megpróbáljuk betemetni. A képeslap és a gyertya lángja azt vetíti előre, hogy kis klubunk élni akar, élni fog. Ha nem i s örökké,  de  a lángot megőrizzük. Ha tövig ég a mécses és kialszik a lángja, lesz  Másik,  aki  továbviszi...

Köszönöm ezt a szép és felejthetetlen délutánt. Terveim szerint az új évet  fehér asztal mellet kezdjük.  Örömteli, hogy a  MAG  már  el  van  vetve: Az is, mennyien  akarják komolyan a  folytatást, megtekinthetitek "Névsorban"...Ez  volt  eddig  a  legnagyobb  létszámú  Klubösszejövetelünk. Jól  éreztük  magunkat.   Remélem,  a  jövőben   megismerkedünk  újabb  tagjainkkal  is.. KÖSZÖNÖM!

 

Egy rövid értékelést a Facebookon  működő  közösségünkbe is feltettem  abban  a  reményben, hogy „anyaklubunk” innen szerezzen  utánpótlást  a biztonságos működéshez..

 

Pénteken tartottuk évzáró bulinkat, Szabó Zoltánnal együtt  jól éreztük magunkat.  Anyaklubunkból 25 fő volt, Vendég innen is jött. Nagyon örültünk neki.  Aki a műhelymunkában szeretne részt venni, be kell lépni oda. Ott folyik  az érdemi  munka. Hadsereg nélkül nem érdemes csatába menni.

A hétvége más örömmel is szolgált: A Karácsony Kupán II. helyezett lettem, amivel némi pénzre is sikerült szert tennem.Továbbá több MAG-tag megragadva az alkalmat, a kezembe nyomta az első félévi önkéntes hozzájárulást. Ez  2012  I. félévre a klub  működőképességét  lehetővé  teszi. Várom  fészbukos barátaim csatlakozását. A blogot nem saját szórakozásomra terveztem Sajnos, a  modinak  nem teccett, „eredetiben” nem volt módotok elolvasni..Szeretném, ha  mégis!  Előre is köszönöm!

Volt reagálás a helyszíni  tudósításra, ebből is teszek be néhány hangulat-tükröző  véleményt.

 

SzendreiméIca:  Nagyon jól éreztem Magam,gondolom a többiek is. Zoli sem volt unalmas, Jó volt a két vicc,amit  elmondott példaként. A kaja és hangulat is jó volt.. Egy baj volt, nem tudtunk tovább maradni egy kis csevegésre. Ahogy magunkat ismerem, a második mondatnál visszakanyarodtunk volna a politika mezejére. Ha másképp nem,Orbánról "zengedeztünk" volna. Nem dicsérő szavakat, az biztos! Soha rosszabb hangulatu találkozónk ne legyen.

 

Vénasszony: Ezen a találkozón én is nagyon jól éreztem magam. Vágyódunk az őszinte beszédre, miből mostanában nagyon kevés van. Ami viszont az optimizmusodat illet, azt sajnos nem osztom. Mert bizony kis hazánkban még mindig sok a ZEMBER, aki csak azt várja, hogy valaki megígérje neki az ingyen ebédet.  Az igaz, hogy azt sokan látják már, hogy Orbántól nem kaphatják meg. Hát akkor várják a többi parlamenti párttól. Bizony, a Jobbiktól, az LMP-től, és - legyünk őszinték, az MSZP is úgy politizál, hogy sorsuk megjobbítását várják tőlük a Zemberek. Pedig igaz, hogy 10 évig nem lesz sokkal jobb gazdaságilag. Ami jobb lesz, az a jogállam, amit vissza kell építeni legelőször. Azt vettem ki Zoli szavaiból: Tudomásul kell venni, hogy ahol nincs jogállam, ott előbb utóbb a szociális helyzetnek is törvényszerűen romlania kell. Mert, még, ha javulna is a gazdaság,  jogállam híján az elosztás lesz igazságtalan. Ahogy most látjuk, akinek már sok van, annak lesz még több. Hogy jobb legyen gazdaságilag, legelőször a jogállamot kell visszaépíteni, mert ebben a romhalmazban, amit másfél év alatt csinált a Fidesz  az országban, nem lehet igazságosan vezetni az országot. Ezt kell megértetni a Zemberekkel, mert bizony, még nagyon sokan nem értik.

 

Napsugár: Ismét Ferinkkel készült riport. Adta az őszinte, tiszta , nyílt gondolatokat. Nagyszerű volt hallanom: A DK nem mások mocskolódásából akar élni, mert az bemocskol!! Ez nagyon fontos, mocskolódni a legkönnyebb. Tisztán, érthetően artikulálta Orbán kormányzását, tényeket közölt és nem sárbatiporni akart. Elég, ha a tények önmagukért  szólnak: Örülök a jó hangulatú találkozásnak, meg Szilárd győzelmének, gratula Neki, de a mi drukkolásunk nélkül semmire sem ment volna!

A kapitalizmusnak meg kell halnia, rövidesen be is következik. Svájc is bejelentette az unalmast. Igen sok érdemi közgazdász jósolja 2012-re az óriási gazdasági válságot. Figyelni kell,az emberek is érzik a bajt, hiszen ez világméretű, nem csakMagyarországot sújtja! Idegesek, flusztrálak, gorombák egymáshoz a villamoson, a buszokon, a boltban és bárhol. Nehéz az emberlányának harmóniában maradnia saját magával. A magam részéről nem vagyok hajlandó balhézni senkivel! Természetesen a véleményem elmondom, leírom! Nagyon sokat kell dolgoznunk, rengeteg adomány gyűjtünk, visszük a szegényeknek, hajléktalanoknak, Iványiéknak a Dankó utcába, csak győzze az ember energiával és pénzzel. Párommal úgy döntöttünk, hogy idén csak a szegények kapnak, mi egymásnak se és másnak sem veszünk semmit. Mosolyt kapnak és Őszinte ölelést!

 

Vénasszony:  Sokmindenben egyetértünk, de felhívnám a figyelmedet: Gyurcsány szerint nincs még itt az ideje a kapitalizmus temetésének. A  gazdaság szerelemből nem működik, ha diktatúra hajtja, az nem jó. Hogy a szeretet hajtsa, még odébb van. Persze, eljön az az idő, hiszen éppen ádventben vagyunk, az is figyelmeztet, hogy közeledi az Új Világ. Csak addig még ezen mocskos kapitalizmuson belül kell élnünk, és méghozzá úgy, hogy mi ne mocskolódjunk be. Ahogy a riportban is hallhattad. Örülök, hogy az egészséged megjavult, és ismét köztünk vagy. Szeretetteljes ünnepet kívánok neked , pároddal együtt, és sok erőt, hogy a munkátokat folytatni tudjátok!

 

Erika:  Szilárdbá!  körüziben kérted, tegyük hozzá a véleményünket a találkozóról, lehet nem fogsz örülni. A köszöntődben nem álltál a helyzet magaslatán, szerencsére a vendég  jól kezelte a dolgot, átsiklott első mondataidon. Véleményem szerint a kaja nagyon rossz volt,  amit mi választottunk. A tavalyit meg se közelítette. Mégis nagyon jól éreztem magam köztetek, a hangulat és a beszélgetés is szuper volt. Szívesen maradtam volna, Kár hogy nem maradhattunk tovább,mert így, a magunk közti baráti beszélgetésekre nem volt idő. Sokatoktól el se tudtam köszönni, olyan gyorsan távozni kellett. A tartalomról:Sz.Z.jól összefoglalta mit tud tenni a következő kormány, Orbán után. Az alkotmányos  jogainkat hamar vissza lehet állítani, de a gazdaság rendbehozatalához min.10-15 év kell majd.Ami nagyon kemény megszorításokkal jár. Egészségügy, nyugdíjrendszer, oktatás stb.átalakítása,mindenért fizetnünk kell majd, jóval többet.A gazdaság fellendíítéséhez a piacok bizalma kell, amit szintén nem lesz könnyű visszaszerezni. A DK-ról elmondta, hogy nem az a cél, hogy az mszp tagjait elcsábítsák, hanem, a sehova sem szavazókat, illetve a fityisztől elpártolókat kell megszólítani.És semmi betarthatalant nem ígérni.Nem könnyű , (szerintem nem is lehet ) úgy szavazókat szerezni, hogy azt mondjuk nekik, ha ránk szavaztok, az unokáitoknak esetleg majd jobb világ jön. A kapitalizmus lehet hogy egyszer majd megbukik, de nem a mi életünkben.SZ.Z.szerint.

 

Rideg Katica: Szilárdbá! A kérésedre, hogy mondjunk véleményt a találkozoról, Erika megelőzött, teljes mértékben egyetértek vele.Nekem ez volt az első veletek töltött évvégi buli, remélem, sok lesz még.Viszont nekem minden ilyen alkalom után nagyon hiányzik, hogy egymás megismerésére nincs lehetőség. Erre mindenképpen időt kell szánni. Értem én, hogy a vendéglő nem mondhat le más vendégekről. Szerintem  lehet megoldás. Már körvonalazódik egy ötletem, lehet, hogy még az idén elmondom. De az is lehet, hogy csak újévkor. Majd kiderül.

 

Alízka: Üdvözlök mindenkit! Örülök,hogy személyesen találkoztunk veletek a párommal. Nagyon jól éreztük magunkat, tüneményesek vagytok, mint ahogy elképzeltem. Tetszettek SZ.Z. válaszai felvetéseinkre. Az idő nagyon repült, szivesen maradtunk volna még, ha mód lett volna rá.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Összegezve: A találkozó eddigi legnagyobb létszámmal sikeres volt. Igyekszem olyan időben és feltételek mellett a „fehérasztal  mellettit” megszervezni, legyen  időnk a személyes  dolgaink  megbeszéléseire. Örülök, hogy a felhívás, amit a cseh sörözőben  tett  közzé  egy  idős  hölgy,  miszerint  a  messziről  jövőket  a  pestiek  hívják  meg  szállásra,  Nálunk  is  meghallgatásra  talált.  Így nem kellett annak,  aki  „élt  a  lehetőséggel”  vonathoz  szaladnia..

 

Megköszönöm a szeretetet,  amit  kaptam  Tőletek  ez  alatt  a  majdnem  két  év  alatt.

A  kifogásokat  igyekszek  orvosolni..Azt  viszont  be  kell  látnunk,  hogy  karácsony  előtt   nehéz helyet kapnunk, hiszen ilyenkor nagy az igény  különböző találkozókra.

 

A  legközelebbit  február  végén  szintén  itt  tartjuk.  Remélhetően sikerül jobb kaját rendelni annak is, akinek a mostani nem volt ínyére való. Ezt az időt csak  baráti beszélgetéssel  fogjuk eltölteni addig, amíg kedvünk tartja.  Ha lesz vendég, nem fogjuk eéőadással terhelni.

Köszönöm minden résztvevőnek, hogy jelenlétével megtisztelte közösségünket.

Minden kedves Tagunknak és olvasóinknak Békés, Boldog Karácsonyt, 

eredményes, boldogabb Új Évet Kívánok...

Szerző: Szilárd bácsi  2011.12.12. 15:21 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika gyurcsány barátság elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr153457999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása