Aesopus: A holló és a róka...

 

-Ami akár a Magyar Népmesék között is megállná a helyét-

 

 

Szereposztás:

A HOLLÓ az Európai Unió, akinél a SAJT VAN.

 

A RÓKA Orbán Viktor, aki qrvára szeretné kiénekelni a SAJTOT a HOLÓ

szájából. Csak egy a baj: AZ ÉNEK „érthetetlen” a HOLLÓ számára,

mivel három szólamot nek tud eccerre MEGÉRTENI, így a SAJT

elérhetetlen marad a RÓKA számára.

 

Történik mindez az Úr 2012. esztendejében a keresztényi ALAPTÖRVÉNY alapján átkersztelt Magyarországon, amikor éppen el akarunk süllyedni az adósságok tengerében, és az a qrva HOLLÓ sem akarja „elejteni” a sajtot, amivel Orbán és bandája talán kihúzhatná 2014 – ig a hatalom gyakorlását..

 

Mindez mikor jutott eszembe? Vasárnap, amikor az Ujságíróklub gondolkodni is tudó résztvevői úgy emlegették Orbánt, aki mesteri módon tudja csűrni-csavarni a szót, nehogy érthető legyen bárki számára. Már nem elég a KETTŐS BESZÉD, már legalább három szólamra „énekel”..Amiből egy akár őszintének is tűnhet: amit Brüsszelnek énekel. Mármint hogy naagy szarban van az ország (ami igaz) mert ezek a mocskos komcsik mindent elqrtak (ami nem igaz) de ha adnátok egy kis „manit,” a Nemzeti Együttműködés Kormánya (ami szintén nem igaz – mert csak a „harmada” országot képviseli) mindent megtesz, amit az Unió feltételül szab.

 

De akkor mire jó a „Másik két szólam”? Egyik a Népnek, akinek Forradalmat ígért a fülkében, de csak a leszámolásig és számomkérésig jutott, a másik a Nemzetnek, akit Szabadságharcba hív az Unió ellen! Nem mondom, elég faramuci a helyzet: azt támadja, akitől kérni szeretne, és azt hülyíti, akit már nem egyszer úgy vert át, mint a szart a palánkon szokták. Ennek ellenére még mindig hisznek neki az elvakult hívek.

 

Külföldön a kutyase hiszi el, hogy a „róka” egyenes úton járna..Jobban megismerték már, hogy egy szavát elhinnék. Itt most már a tények és számok „beszélnek”.. A számok egyelőre bizakodnak abban, hogy a magyar kormánynak nincs más választása, mint elfogadni Brüsszel feltételeit, és letenni a fegyvert: Úgy a Forradalom, mint a Szabadságharc hadszinterein. Ha mégsem ez következik be, jön a legrosszabb: Elrepül a Holló a sajttal együtt,- mi meg maradunk ott, ahol most épp vagyunk: Nyakig a szarban. -És nincs több „madár” a láthatáron, aki segítséget hozna!

 

Ha mindezt még keresztényi köntösbe öltöztetjük, még ennél is kilátástalanabb a kép!

Mit akar Orbán? Átszabni az egész európai értékrendet ahhoz a tákolmányhoz, amit sebtiben, az ellenzék nélkül hoztak össze Európa nemtetszése közepette.

Mert mit is mond az Egyház legfőbb „alaprörvénye”- a Tízparancsolat?

 

http://www.slideshare.net/BLaci989/tzparancsolat-6888410

 

Ezt ma épp a Papok szegik meg, amikor beengedik a templomokba a politikát. Ha ma élne Jézus, korbáccsal verné ki a politikát politikusaival együtt a templomokból.

 

Ahhoz képest, milyen hátrányai származnak Magyarországnak abból, ha kudarcba fulladnak a tárgyalások, a kormány, de a hozzá hű szimpatizánsok is úgy tesznek, mint a strucc: Homokba dugott fejjel várják a csodát. Csodák pedig nincsenek! Csak valóság létezik, ami azt vetíti előre, ha a kormány és Orbán megmakacsolja magát, „elqrták” a megállapodás lehetőségét. A visszamutogatás időszaka lejárt. Hibát minden kormány követett el, de volt, aki szembe mert nézni magával és változtatni akart. Más kérdés, miért nem sikerült? Talán a történelem utólag igazolja majd Öszöd igazságát. Mert ott kimondásra került, merre vezet a jövő útja. Csakhofyí az akkor ellenzékben levő Fidesz keresztényi jóindulattól vezérelve elhelyezett az útban áthághatatlan akadályokat, de a kormánypárt egy része + a koalíciós partner is bőven belejátszott, hogy a szükséges reformok nem kapták meg a megfelelő támogatást.

 

Így bukott meg a vizitdíj néven elhíresült Népszavazással az egészségügyi és oktatásügyi reform, és lett örökös téma a „Kettős állampolgárság”, aminek jelenlegi formájában a Fidesz 15 millió Magyar szavazatával óhajtja hatalmát bebetonozni.Szerencsére az EU, a Valutaalap és az IMF vezető pozicióban ülő emberei kiismerték a magyar kormány két évi tevékebységét és szavahihetőségét. Így természetesen nem lepett meg az a hír, hogy az EU nem fogadta el a kormány 95 oldalas VÁLASZÁT a feltett kifogások orvoslása tekintetében. Hogy erre mit lép Orbán és kormánya, az rejtély. De hogy nem az együttműködés, hanem az időhúzás a célja, erről már minden gondolkodni tudó ember megbizonyosodott határon innen és túl.

 

Csak remélni tudom, hogy az ellenzék erői végre összefognak, mert a diktatúra ellen az egységes fellépéseel lehet eredményt elérni. Az idő itt van. Március 15.-e a szabadság ünnepe. Éppen ideje lenne a szabadságharcot befejezni az ellen az Unió ellen, aki éppen a kezét nyújtja, hogy kihúzza az országot a csávából. De ha a Kormány és Orbán nem hajlandó ezt a kezet elfogadni, tenni kell azért, hogy mégis legyen, aki elfogadja. Még azon az áron is, ha ehhez az együttműködésre képteleneket elzavarjuk...

 

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.03.07. 13:34 1 komment

Címkék: blogok orbán elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr44295340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Objektív007 2012.03.07. 17:53:58

Egy magyar egyfelé húz,néha kétfelé.
Két magyar biztosan kétfelé, de lehet, hogy három-négyfelé.
A többi hatványozottan növekszik...
süti beállítások módosítása