Kedves  Klubtagok,  Barátaim!

 

A  naptár  365  napjából  maximum  60  a  „pirosbetűs ünnep”,  a  többi  szürke  hétköznap.  Ebből  is  csak  az  úgynevezett  sátoros  ünnepek  alkalmával  érezzük  a  békét  és  szeretetet, ami szűk  baráti  vagy családi körben akkor lengi körül  asztalunkat, ha  a  politikát  száműzzük  erre  a  néhány napra.

„Több nap, mint kobász”! mondja a közmondás és mennyire igaza van. Alig  állunk fel  az  asztaltól,  szembesülünk a valósággal. Elég, ha a TV-t vagy rádiót bekapcsoljuk: Süt a gyűlölet és az egymással  rivalizáló pártok „gyilkossági  kísérlete” egymás  iránt, még  ha  csak  „karakter  szintjén”  folyik  is.

Csoda, ha ebben a légkörben az Ember nem érzi jól magát, legszívesebben elmenekülne.  Számtalan jele mutatkozik: Ki csak az országból, ki az Életből. Az állandó stressz kihat a társadalomra,  amit  szeretnénk  túlélni.. Ehhez  viszont  nem  elég  a  sültgalambot  várni,  tenni  kéne.. A  dolgunkat.

 

Kinek mi a dolga? Nagy kérdés. Megvan mindenkinek a feladata, csak nem tudja.  Kimaradt  egy  korszak, a polgárosodás kora,  ami  megtanította  volna  az  embereket  az  öngondoskodásra. Mindig  megmondta az uralkodó elit, mi  a  „dolga”  a  Népnek. Mindössze  22  éve  tanuljuk  a  demokráciát,  ellentétben a  ejlett Nyugattal szemben,  ahol  már 200 éve tanulják, de még ott sem  tökéletes.. A  Mi  „kiscsoportos” óvodai szinten lévő demokráciánk hatalmat gyakorló elitje a homokozóban tart és nem  szándékozik kjönni. Jól érzi magát, mint disznó a dagonyában. Ha mindenki „sáros”, nem látszik úgy  a  jellemhiba. Ami van bőven. Vannak  azért  helyzetek, amik  rámutatnak:  Mennyire  aljas  az  egyik  tábor  és  mennyire képtelen  ezt  kihasználni  a  másik..  Ez  az  elképzelt  videó-vágás  remek  pálda  lehetne  arra,  hogy  mi  lenne  a  célszerű  hozzáállása  a  ma  összefogni képtelen  ellenzéknek.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kgl5XqVSkMc&feature=g-logo&context=G285381bFOAAAAAAABAA

 

Ha az összefogás létrejött volna mindazok között, akik látják, hová  vezet  az  út, amelyiken  a Fidesz  eindult, hajónk  rég  ott  ringana  Euróba  csendes, békés  kikötőjében. Ennek  hiánya  miatt  fennáll  a  veszély,  hogy  e  helyett  1944-ben  kötünk  ki  a  fasizmus  eszméje  mellett. Van  rá  „recept”,  hogy  ne  az  orbáni  elképzelés  vigye  hazánkat  vissza  a  multba,  hanem  a  XXI.  század  Európájához  csatlakozzunk. Volt egy Irámytű, talán még meg is van  és  van  egy  Alapvetés,  amit  ha  segítünk  végigvinni,  eljuthatunk  a  célig.  De  ehhez  minden  hazaszerető  embernek  tenni  kell  a  „dolgát”

 

Egy kis csoport vagyunk, nem a Mi feladatunk eldönteni,  merre  van  az  „arra”. Erre  ott  vannak  a  vezetőink, ezért szervezünk Velük Találkozókat, hogy megtudjuk:  Mi a feladatunk? Egyszerű:  Amit  megtanulunk, amit tudunk, segítségével meg  kell  győzni  a  tudatlanokat  az  Igazságról – a tények  ismertetésével. Ehhez viszont tanulnunk kell a meggyőzés eszközét, a  „nyelvet” - és  tudnunk  kell  a  tényeket. Ezt szolgálják a Vitaestek, ahol  egymástól  tanulva  felkészülhetünk a munkára,  amit  más  nem fog elvégezni  helyettünk:  A  felvilágosításta. Idő  van  2014-ig. Ha  minden  Ember,  aki  tudja,  mi  lenne  a  jó  az  országnak – és  megszerezte  a  hozzá  szükséges  tudást,  csak    KÉT  EMBERT    kell meggyőzni  arról,  hogy  Orbán  helyett  „mást”  támogasson, az  eredmény  nem  maradhat  el.  Ehhez  természetesen  az  kell,  hogy  „az  a  kettő”  is  folytassa  a  meggyőzést.  Ugye  ismerjük  a  példát  a  sakktábla  64  kockájáról?  Annyi  Ember  Európában  nincs,  mint  amennyit  meg  lehet  győzni,  ha  csak  mindenki  komolyan  veszi  (és  hiszi)  hogyez  a  módszer  eredményre  vezet!

 

Minden héten tartunk vitát. Volt a mult héten is. Volt egy szomorú apropója, de az Élet nem  áll  meg. Ha  azt  akarjuk, hogy  ez  a  föld  nekünk  is  Hazánk  maradjon,  ne  agyjuk  elveszni  számunkra.  „A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely”. Talán  lesznek,  akik  az  ünnep  unalmas  órájában  elolvassák  írásomat. Ezért  bátorkodom  betenni  multheti  vitánkról  szóló  összefoglalásom, amit  hozzászólásként  tettem, és  amit  sokan  nem  láttak - pedig  (talán) „Megér  egy misét”.

 

 

Kedves Tagság!

Elolvastam a 351 hozzászólást, ami a két napja tartó beszélgetésen elhangzott. Köszönöm minden résztvevőnek az aktívitását. Azt kell mondjam, ez a beszélgetés már inkább hasonlított egy baráti közösséghez, mint az előző héten történtek.

Ennek több okát látom: 

1.A téma, amit az Élet írt, ezt hozta magával.
2.A jelenlevők megértették, hogy a beszélgetésben résztvevőket nem szabad ellenfélnek, pusztán vitapartnernek tekinteni.
3.Habár sokan voltunk – sokféle véleménnyel – egyetértettünk abban, hogy a cél érdekében kompromisszumot kell kötnünk, elsősorban magunkkal, hogy el tudjuk fogadni mások igazát is.

Minden pozitív témában folytatott vitának van hozadéka. A beszédkészség fejlődése, másodsorban  a tudásanyag, ami a vita közben megragad bennünk. E nélkül nem tudjuk egyenrangúként megvívni a vitákat, amivel a bizonytalan választókat jó útra tudnánk téríteni. A Tudást tanulással szerezzük meg. A beszédkészséget is. A vita alkalmat ad egymás tudásának átvételére  és egymás megismerésére. Amit a virtuális világban megismerünk, a helyi közösségekben hasznosíthatjuk. De ne felejtsük el az alkalmi lehetőségeket:  Ha mindenütt „hallatjuk a hangunk”, előbb – utóbb lesz eredménye.

A hülyítéshez rövid idő elég. A felvilágosítás türelmet igényel. Kell hozzá tudás és a tények ismerete. Szükséges részt venni közös beszélgetéseken, ahol megtanuljuk, hogy lehet a meggyőzés eszközével hatni a tudatlanokra.Hogy mi a következő lépés? Az nagyban függ attól, mit lép Orbán és kormánya. Smidt Pált leírhatjuk. Ő megtette a magáét. A mellett, hogy „bábuként” szolgálta a kormányt és Orbánt, elkövette azt a szívességet, hogy nem vette észre (vagy nem mondták meg) mikor kell lemondania. Így az időhúzási taktika visszafelé sült el. Akkora lukat ütött a bukása a Fidesz hajóján, hogy ha ezt a lukat „támadjuk”, eljuthatunk az értelmi szerzőig, ORBÁNIG. Ma már a „smittügy” NEM ÜGY. A Fidesz és Orbán van nagy szarban. Nemhiába tapsolták meg állva a lemondását.

Csak azzal nem számoltak, hogy ezzel beismerték, hogy mindenért Ők a felelősek! Hiába fognak még ma is mindent Gyurcsányra, ha semmit nem tudnak rábizonyítani. Sukoró is vissza fog hullni a fejükre. Hiányoznak a bátor emberek a baloldalról. Az oknyomozó újságíróktól a politikusokon át a kisemberig. A félelem nagy úr. Félve még nem csináltak forradalmat, se szabadságharcot, de még csak rendszerváltást sem. Vezetőket le lehet váltani, a NÉPET nem. Mihelyt ezt a tényt megértik az Emberek, Orbán rendszere összedül. Erre van ugyanis az egész felépítve.

Valljuk be, működik is! Elég, ha a rég bevált módszert alkalmazza a Fidesz: OSZD MEG ÉS URALKODJ RAJTA! -És képes a baloldal szétverni magát. Láttuk a példákat, akármelyik párt esetében: A legmarkánsabban az MSZP mutatta meg. Nincs szükség ellenségekre, ha az embernek „olyan” barátai vannak... /Gyurcsány – Pártkongresszus – öszödi beszéd/

Mit kéne tenni az eredményességért? ÖSSZEFOGNI. Mindenkivel, aki nem akar Orbanisztánt, aki tenni képes a dilettáns Fidesz-vezetés ellen, aki Európához akar tartozni, aki elfogadja, hogy a történelem kerekét nem lehet visszaforgatni a mult század legsötétebb évtizedébe! Ehhez félre kell tenni a kicsinyes nézeteltéréseket, az egymás elleni rivalizálást és együtt mondani: ORBÁN TAKAROGGGY! És nemes versengésben kiválasztani azt az EGYET, akiben a Nép megbízik, aki kivezeti az országot abból a kátyúból, amibe a sokévi töketlenkedés után a vezetés belevitte.

Ezt szűrtem le a tegnapi beszélgetésből. Lehet, hogy nem „szószerinti fordítás”, de a lényeg. Nem csak a tegnapiból, a multbeliekből is kiolvasható. Csak a sorok között imeg kell találni a mondanivalót. Ehhez pedig tanulni, tanulni, TANULNI KELL.

Szerző: Szilárd bácsi  2012.04.07. 12:21 Szólj hozzá!

Címkék: politika család orbán barátság elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr854369427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása