Összehasonlítás.

 

Szerző: Imréné Szendrei és Szilárd Várszegi   Baloldali Értékvédők Klubja

 

Kedves Tagság!

 

Ez az írás egy értékes dokumentum, amit a szokásos heti vitanap alkalmával megtárgyalt Kérdésekből egyik lelkes segítőm szerkesztett kiválóan. Néhány kiegészítés a végére maradt. A gondolataimmal kiegészítve talán érthetőbbé váénak a különbségek

 

Két emberről szól a XXI. századi Magyarország történelme: Orbánról és Gyurcsányról. Szegény családból indulva lettek milliárdosok. De az út, ami odáig vezetett, nagyon eltérő!

Gyurcsány szorgalma és tehetsége, míg Orbán hivatali befolyása következtében lett azzá.

 

Orbánról számtalan forrásmunka úgy vélekedik, hogy a hatalom érdekében semmise drága, képes minden aljasságra,hogy azt megtartsa. A Fidesz egy baráti társaság érdekszövetsége (maffiája) amely már iskolai éveik alatt megalakult. (Bíbó-kollégium) Ami azóta tart és működik. Orbán kézben tartja minden képviselőjét az előre aláírt lemondó nyilatkozatával, amit Felcsuton iratott velük alá. Ezért olyan nagy a „függés” Tőle, és ezért tud egy személyben dönteni minden fontos kérdésben.

Az alábbi „tanulmány” Starski blogjának rövidített változata, amiből mindössze ennyi fért bele..

 

http://szilardba.blog.hu/2011/09/11/cezaromania_1

 

Ahhoz képest, hogy '89-ben „Csuhások, térdre!” volt a jelszó, eljutott oda, hogy a katolikus Egyház legfőbb védelmezője még azon az áron is, hogy akár saját Énjét tagadja meg. Milyen „keresztény” az, aki azt az egyházat „kitagadja”, amelyiknél örök hűséget esküdött és két gyermekét keresztelte meg? Mire tanítja az apa a gyermekeit, akinek másik három gyermeke más-más vallást vall? Milyen elvek mentén politizál a kormány és vezetője,ha a Tízparancsolat minden pontját megsérti, de a legenyhébb a „Ne paráználkodj”!? Az egész világ ÉRTI, mit kívánnak tőlünk az EU, az IMF, a Valutaalap, csak a magyar kormány tesz úgy, mintha nem értené. Szándékosan csődbe vinni az országot nem politikai tévedés, hanem az ország népével szemben elkövetett bűn, amiről számot kell majd adni!

 

Gyurcsányról néhány szót: Előbb lett milliárdos, utána politikus. Miniszterelnöki fizetését jótékony célra fordította. Épült az ország, jött a tőke Reformokat készült bevezetni, nem az Ő bűne, hogy megtorpedózta a Fidesz népszavazásokkal. (Kettős állampolgárság, vizitdíj) A szocialista érában is voltak nehézségek (2008 világválság) de hajónk úszott és jó irányba. Tévedett, de képes volt a hibák bevallására, szembenézni a nehézségekkel és korrigálásra is. (konvergencia-program) Kért (és kapott) IMF-hitelt (3 %-ra) amelyiknek az egyik felét fel sem használta, a nélkül is stabil, tarttható gazdaságot adott át bajnai. A fel nem használt hitelt Orbánék „tapsolták el” a MOL-részvények visszavásárlásával

 

http://szilardba.blog.hu/2009/07/08/kis_kotelezo_olvasmany_gyurcsany_ferencrol

 

Összegezve: Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai a Fidesz ellenszelében előrevitték az ország hajóját, míg Orbánék a reformtörekvéseket csirájában fojtották el. A megtakaritásokat hazug módon a klientúrájukat támogatva kilencmillió ember kárára egymilliót juttattak nagy jövedelemhez az egykulcsos személyi jövedelem-adóval. Ígéreteikből egyet próbálnak meg beváltani: a számonkérést. Nem nagy sikerrel. Pedig őszintén bevallotta Orbán: Gyurcsányt inkább halva, mint sebesülten szeretné látni. A szocialista kormányzás pozitívan hatott a lakosságra. 50 %-os béremelés, szociális védőháló, út a munkához program, míg a Fidesz idején a klientúra kiszolgálása érdekében a szegéyeket sarcolták meg. E közben a szövetséges „Egyházaknak” jogosulatlan előnyöket biztosítanak a többi egyház kárára.

 

Az egyházi befolyást messziről sokkal jobban látni, mint hazánkból: Itt ugyanis a ködösítés és mellébeszélés okán lehet még hülyíteni a népet. Bartus Lászlót már nem...

 

http://szilardba.blog.hu/2012/03/21/bartus_laszlo_cikke

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Megköszönöm Szendreiné Icának az értékes munkát és mindazoknak, akik segítettek összeszedni a pozitívumokat és negatívumokat. Ezzel az anyaggal felvértezve sikeresen végezhetjük el a felvilágosító munkát, ami szükséges ahhoz, hogy a bizonytalanoknak felnyissuk a szemét.

 

Ez az írás csak részben összehasonlítás 2002-2010.között a szoclib.és 2010-től az Orbán kormányok tevékenységét illetően pozítiv és nagatív értelemben.A teljesség igénye nélkül, de hozzá fűzve az Én véleményemet is,ahogyan Én látom/láttam/ a dolgok állását. Az írás nem dokumentum alapján,hanem az emlékezetemre hagyatkozva készült,igy arra kérek mindenkit,hogy egészítse ki,írja le véleményét. Azért tettem dokumentumként közzé az írásomat,mert így kevesebb helyet foglal el kint a nyílt térben.

 

Azzal kezdeném, 2002-ben a Meggyessy kormány 320.milliárd tartalékkal vette át az írányitást,de azt kevesen tudják,hogy ehhez mintegy 1500-1600.milliárd kötelezettség vállalás is társult,ami olyan igérvényeket tartalmazott,ami mind a fidesz baráti köréhez tartozók pénzügyi kielégítése volt./ Stadion építés egy 400 fős településen,Welnesz szállodáknak nevezett akármik.stb./ Hagyatékként évi több száz milliárdos építési hitel kamatkedvezmény,melyet 2003.decemberében csökkentettek,még ma isnyögjük. kb.évi 270.milliárd összegben. Egy biztos,hogy a szocialista kormányok elsősorban jóléti /Meggyesi/, és gazdasági/Gyurcsány /intézkedéseket hoztak,ellentétben az első Orbán kormánnyal szemben.

 

De nézzük,hogy mik is voltak ezek az intézkedések.

-Megemelték a családi pótlék összegét/Orbánék 4.évig nem emelték/

-Bevezették a 13-ik havi családi pótlékot

-Fokozatosan bevezették a 13-ik havi nyugdijat,1-2-3-4.heti 2005.végén el is értük az egy havit,amit 2008-ig teljes egészében,2009 első félévit 40.000.FT-összegben adtak,majd a válság miatt teljes mértékben visszavonásra került. Hozzáteszem jogosan.

-Bevezették a 13-ik havi járandóságot a közszférában

-Rendezték a GYED-ta GYEST-t.

-visszaadták a nyugdíjasoknak azt az 59.milliárdot,amit Oránék elvettek.

-A közalkalmazottaknak átlagosan 50%-os béremelést adtak/Bár sokan megkérdőjelezik ezt a lépést, de hol tartanának ma a fizetésükben ezek az emberek/Ugyanezek az emberek az emelést követően két héttel az utcán tüntettek. Orbánnál nem tették,pedig egy fillér béremelést nem ,vagy csak 3%-ot kaptak.

-2004-ben beléptünk az UNIO-ba,és ezzel beindulhattak,olyan fejlesztések,beruházások,amelyekhez támogatást kaphattunk.Ennak kapcsán létesültek az ipari parkok,Épültek irodák,lakások,áruház-láncok,autópályák,autó utak/mintegy 1200km hosszú az autopályaés auto út/

-3 híd épült,több száz iskola épült és újult meg. Ovodák,bölcsődék bővültek,városok ,falvak szépültek,korszerűsödtek./ csatorna és ivóvíz hálózat kiépítése./

-Egyetem épűlt ,megújúlt

-Beindult a panel-program,melynek keretében több tízezer lakás lett szigetelve,ablakcserék történtek.

-Beindult a közmunka program,a munkanélküliek átképzésének programmja.

-bevezették a nyugdíj korrekciót,igy lehetőség adódott a nyugdíj megállapítások különbözősége miatti eltérések korrigálására. Volt olyan év/pl.aki 1994-ben ment nyugdíjba kétszer is kapott kiegészítést./

-Rendezték az özvegyi nyugdíjakat is. A Bajnai által vezetett szakértői kormánynak köszönhetően stabilizálódott az ország pénzügyi helyzete,nem volt szükség az IMF kölcsön utolsó részének a lehívására,magas deviza tartalékkal és stabil ft.al,piaci finanszirozhatósággal és ha lassu is, de /0.9%/ növekedésnek induló gazdasággal ,187.milliárdos költségvetélsi tartalékkal és 3.8%.os államháztartási hiánnyal ,stabil és finanszirozható nyugdíj rendszerrel adták át az országot Orbánéknak.

 

Közben Orbánéknak olyan média és gazdasági hátteret sikerült kiépíteniük, hiába látták az emberek milyen fejlődésen ment át az ország,a fülüknek hittek.Ha máshoz nem,de a hazugságot igazságként feltüntetni és azt állandóan sulykolni, nagyon értettek/értenek/ Orbánék. Sajnos az emberek mentek a fülük után,mint a birkanyáj a kolomp szó után.Talán ha nem jön közbe a 2008-as gazdasági válság, akkor 2010-ben nem Orbán lett volna a kormányfő.De sajnos jött a válság és vele együtt egy fülkeforradalomba nyert 2/3-os többség,akinek a vezére a már egyszer bukott miniszter elnök Orbán Viktor lett.A médián keresztül egyebet nem lehetett hallani csak,azt,hogy mindenért Gyurcsány és az elmult nyolc év a hibás.Pedig csak egy kicsit gondolkodniuk kellett volna és rájönnek,hogy egy fecske nem csinál nyarat.Egy ország sorsa ebben az időben még nem egy emberen mulott,mint jelenleg.

 

Orbánt már nem kell bemutatni,hiszen első regnálásakor már meglévő arroganciáját, akarnokságát, vezéelvűségét volt szerencsénk megismerni. Akkor sem volt az életünk virágos,de amit kormányra kerülésük óta művelnek,az égbe kiáltó. Nem elég,hogy program nélkül kaparintották meg a hatalmat amit ígértek és ellenzékben elleneztek, az ellenkezőjét valósították és valósítják meg. Mindenen és mindenkin átgázolva nem tisztelve sem Istent sem Embert,eszközökben nem válogatva mennek előre,mint egy úthenger.Aki,ami az útjukba kerül,azt eltapossák.

 

Mit ígért a nagy Vezir az embereknek,hoigy ennyien bedőltek a szavának? Megvédjük a magánnyugdíj pénztárakat,megtartjuk a nyugdíjak értékét,Nincs szükség a nyugdíjrendszer átalakítására 2030-ig. -mondotta Orbán az ATV-ben megválasztása előtt egy-két nappal.Nem beszélt alkotmányozásról,mint ahogy más terveiről sem .Ígért elszámoltatást,a bűnösöknek börtönt. Megválasztása után cselekedett! Alkotmánymódosításával megvont jogokat az Alkotmány Bíróságtól. Leváltott mindenkit, aki útjába állt. Kinevezte a hűséges mamelukokat a jól fizető állásokba.Bólogató jánost nevezett ki köztársasági elnöknek/Aki azóta lemondott,na nem önként,csak a látszat ez.Ki volt ez előre tervelve Orbán részéről./

Szétverte a demokratikus intézményrendszert.Ma már Orbántól egyetlen intézmény sem független.Szét verte a társadalom biztosítást,ma csak szolidarítási adó és nyugdíjjárulék van.A szolidarítási adót oda használhatja fel a kormány ahova akarja,éppen úgy mint más adókat.Ma már nincsenek szerzett jogok,hiszen ellophatta a magán nyugdíj pénztárak vagyonát,akik maradtak azoknak a befizetései is az állam kasszába folyik be.Mindent államosít.Tönkre tette reform cimén 200 ezer rokkant nyugdíjas életét,átminősítette ,adóztatja a szolgálati nyugdíjakat,korengedményes,korkedvezményes nyugdíjakat járadékká mínősitette,a szociális hálón akkora lyukakat ütött,hogy azon az emberek 3-4-vel potyognak kifelé,átalakította a közmunka programot. A nemcsak a segélyek összegét csökkentette,de egy családban csak egy felnőtt kaphatja,mintahogy a közmunkába is egy vehet részt.Olyan tandíjakat vezetett be a felsőfoku képzésben,hogy azt a szegényebb ember tehetséges gyereke után képtelen megfizetni.Ha nem akar eladósodni a gyerek kénytelen lemondani a tanulásról.Azzal,hogy a tankötelezettséget 18-ról 16-ra szállitotta,csak azt éri el és ez a célja is,hogy minél több olcsó munkaerő álljon rendelkezésre.Ezekből a gyerekekből lehetnek majd a számára megfelelő,cselédsorba taszítható,megalázható ,a félelemtől reszkető felnőttek.Már nemcsak 3.millió,hanem 6.millió koldus és tanulatlan ember országát akar Orbán a nagy kereszténydemokratákkal karöltve hazánkból csinálni. Hány embernek kell majd megélnie 47.000 Ft-ból és egy kecskével? Ennek a célnak az eléréséhez,ha kell még az UNIO-ból is kilépteti hazánkat,mert tudja,hogy Brüsszel nem engedné, meg mindezt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az egykulcsos adó bevezetése, a szuper bruttó kivezetése miatti kiskeresetűek nettó bércsökkenése,a bank és pénügyi szféra különadó bevezetése,a multik és a telekommunikációs cégek külön adója,az áfa 2%-os emelése,a jövedéki adók emelése.Az üzemanyag árak az egekben és nincs mégcsak tiltakozás sem,nemhogy taxis blokád. Jön a tranzakciós adó. Már a folyószámláinkra is kinyújtotta a csápjait Orbán. Ja. És a Baba-kötvények. Ez mind a MaNyup sorsára kerül. 2004 nyarától létrejött a kistérségi rendszer, az egymás szomszédságában működő önkormányzatok társulásával hoztak létre. Lényege az esélyegyenlőség megteremtése volt. A cél az volt, hogy a kistelepülésen élők „helyben” intézhessék ügyeiket. A védőhálóval pályázhattak iskola, óvoda építésre, középületek felújítására. A járások kialakítása ezt dönti romba. Közös körjegyzőséghez tartozó településeket szakítanak külön járásokba. Arra nincs válasz, miből finanszírozzák az új közigazgatási rendszer kialakítását és működtetését.

 

Kedves Klubtagok, Barátaim!

Ha ezt a „tanulmányt” csak egyszer végigolvassátok, /és értelmét magatokévá teszitek/ nincs az az „ingadozó”, bizonytalan ember, akit ne lehetne a jó útra téríteni.. Ehhez türelemre van szükség. A hazugságot elhinni nem kell sok idő: Elég elismételni százszor. Az igazság megismeréséhez több idő kell. De a szög mindig kibújik a zsákból. Csak ki kell várni..

 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.04.13. 15:02 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr914409506

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1354. Telefonadó – a szlovák megoldás 2012.05.14. 17:37:54

Véreim, magyarok! A cégbejegyzés, a rendszám, és a számlanyitás után a telefonadóra is van szlovák megoldás. Hátránya, hogy csak lakosság egy része élhet vele, az viszont olcsón és jutányosan teheti ezt. És főként: adómentesen. A megoldás: O2 Paušál.&n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása