gréczyzsolt 2012.04.25. 06:55

A blokád első napja

 

Miközben Orbán Viktor mégis gyarmattá tette Magyarországot, az adócsökkentés kormányából az adóemelés kormánya lett, Gyurcsány Ferenc fontos beszédet mondott az Alkotmánybíróság előtt. Ám mielőtt erre rátérünk, íme egy idézet 2010 márciusából:

"A kormány mást se tud csak adókat emelni! Nyolc éve az emberekkel fizetteti meg a hazugsága árát! Elég volt! Megmutatjuk lehet ezt másképp csinálni.Nem kérünk mást csak minél nagyobb felhatalmazást! Minél nagyobb a felhatalmazás kapunk, annál gyorsabban rendet teszünk és CSÖKKENTJÜK AZ ADÓKAT, az emberek terheit. A gazdaságot növekedő pályára állítjuk." 

 

Orbán Viktor, hazudtál, sőt, ha valaki, akkor Te kúrtad el. Mert mielőtt jöttél, jobban éltek az emberek. Gyurcsányék vigyáztak a szociális védőhálóra, a demokratikus rendszert sem verték szét. Őszöd igazsága kísérti Orbánt. Végre ki kéne mondania, hogy elrontotta, hogy elnézést kér a magyaroktól, de még ott a kétharmad, tudok és merek a helyes irányba változtatni. Gyurcsányék idején nem vittek ki milliárdokat a miniszterelnök szobatársai, miközben elvették a cukorbetegek gyógyszerét és az öregek utazási kedvezményét. A hiánycsökkentéshez pedig nem kellett ellopni 3 ezer milliárdot, azaz a zemberek megtakarításait. Gyurcsány megszerezte a hazájának az uniós forrásokat, Orbán pedig most azért köpi le a békemenetnek hazudott autodafé valamennyi, az EU-t gyalázó transzparensét, mert el akarják venni azt, amit Gyurcsány szerzett. Ráadásul az út, amelyet választott - és Barroso nyilván erre figyelmeztette - államcsődbe vezet. Hosszú a bűnök sora, és előbb-utóbb kormányváltás is lesz. Remélhetőleg az uniós bíróságok még azelőtt döntenek a rólunk szóló perekben.

 

Gyurcsány diktatúráról beszélt tegnap az AB épülete előtt. És igaza van. A cimborákkal feltöltött talányos testületnek napirendre kell vennie a hatalom kizárólagos birtoklásáról szóló Bokros-féle beadványt, mint ahogy a DK frakciójáról is heteken belül pozitívan kell dönteniük. Ahogy ezt már Sólyom korában megtették egy ugyanilyen esetben.

 

Egyenes és világos volt a beszéd, mert egyértelművé tette a frontvonalakat.Aki hibázó rendőröket és jámbor, arcukat eltakaró járókelőket lát 2006-ban, bizony hazudik. Aki nem érti,a rendőrök is belenyomorodtak Orbán puccskísérletébe, figyelmen kívül hagyja a fideszes politikusok október 23-ai telefonbeszélgetéseit: Az akkori bizottsági ülésen a rendes fegyverhasználat elmaradását vetette a kormányoldal szemére. Aki nem érti, miért ül Gaudi-Nagy Tamás, a csőcselék egyik ügyvédje a Jobbik padsoraiban. Egy másik ügyvédjük apja pedig alkotmánybíró lett.

 

Az a szocialista politikus, aki nyolcévezik, az muníciót ad a Fidesznek a 2014-es kampányra. Miniszterek, államtitkárok és frakcióbeli tisztségviselőktől rosszul hangzik a visszamenőleges bírálat, mi több, hiteltelen. Pedig ugyanezzel az erővel - főleg látva az elmúlt két év irdatlan, ezermilliárdos károkozását -, akár büszkék is lehetnének. Ha nem azok, majd a Demokratikus Koalíció az lesz. Dönteni kell mindenkinek, hogy lefekszik-e a Fidesz gazdaságtól, állami földeken és az iskolavezetői posztokon át a művelődési házi kinevezésig tartó korrupt és erkölcstelen rendszerének. Ahol nemzeti érdeknek nevezik, hogy minden mozdíthatót a maguk anyagi és politikai hasznára fordítsanak.

 

Gyurcsány Ferenc úgy beszélt, ahogy egy elvi ellenzéki politikusnak kell. Felsejlett 2014 fontos hangja, aki nélkül nem lesz kormányváltás. Ezt el kell fogadnia a két demokratikus ellenzéki pártnak is, akár tetszik nekik, akár nem. A többi a szavazók dolga lesz.

Most pedig várjuk az adóemeléseket törvényre emelő parlamenti javaslatokat. 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.04.25. 08:21 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr674472065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása