Véleményem a kialakult helyzetről és a lehetőségekről

„Kis sértett járta be Európát”. Elérte, hogy Ma Európa boldogtalanabbik felén terjed az „orbanizmus”, mint a ragályos betegség. Igaznak látszik a mondás, miszerint „Egy bolond százat csinál”. Manapság ahol nem mennek zökkenőmentesen a dolgok, /hol „mennek”?/ Orbánt kezdik utánozni.

Erről beszélt az ATV-ben TGM. Szószaporítás helyett ajánlom meghallgatni.

Néztem Rónai Egon „Húzós” műsorában a magáról valló Vágó István véleményét a mai helyzetről, nem vagyok biztos, hogy a kialakolt kép megnyugtató lenne az átlagpolgár számára. Aki látta az ismétlést vagy az eredetit, emlékeznie kell Egon kérdésére: „Mi sodort Gyurcsány mellé”? Amire a válasz: „Őt tartom az egyetlen követendő Embernek, akit mindenki „bántott”, ennek ellenére ma is „látja” a helyes irányt, amit követve kilábalhatnánk a szakadékból, ahová a Fidesz és Orbán vezette az országot”.

Hogy erre a magyar lakosság legalább fele mégsem „vevő”, magyarázat az elmult 10 év agymosása és a nemkívánatos ellenfelek karakter-gyilkossága. Mindehhez ha hozzávesszük, mekkora hatalmat lelent a fülkeforradalomban elnyert kétharmad egydiktátor kezében, arra a következtetésre jutunk, MINDENRE. Viccesen fogalmazva még arra is, hogy a „Regisztrációs törvénnyel” csak a Fidesz-KDNP-s szavazók kapnak lehetőséget a SZAVAZÁSRA. Talán érdemes meghallgatni Lendvai Ildikó véleményét is erről a témáról. Annál is inkább, mert klubunk törekvése is arra irányul, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a politikai palettán szerepet vállaló ellenzéket a közös „nevező” megtalálásához.

Visszatérve Ágh Attila mondatára: „Meg kell tanítani szavazni a pártokat támogató szimpatizánsokat”.. Arra értette, ha létrejön(ne) az összefogás (egy ellenzéki jelölt minden választókörzetben), megbukhat az elv, ha a választók presztiz-veszteségre hivatkozva egy másik párt jelöttjére nem fognak szavazni.

Amit ma az ellenzéki pártok és civil szervezetek tesznek ez ügyben, ÖNGYILKOS POLITIZÁLÁS. Nincs idő a végsőkig várni! Ezt „tanuljuk” Mi is a közös beszélgetéseink alkalmából és ezt mondja a DK is /Gyurcsány vezetésével/ hogy nincs más alternatíva.

Ezt a véleményemet vagy inkább elemzésemet azért tartom fontosnak közreadni, hogy tagjainkat bíztassam arra: Jó úton járunk, amikor „hidat szeretnénk verni” a különböző értékeket képviselő, de demokratikus jogállamot akaró pártok és civil szervezetek közé, hogy könnyebb legyen az ÖSSZEFOGÁS. E nélkül ugyanis az erőfeszítése a baloldalnak annyit ér, mint halottnak a csók.

Ez nem számít „hivatalos vitaanyagnak”, mindössze „ajánlom olvasásra”..

Szerző: Szilárd bácsi  2012.08.17. 07:24 Szólj hozzá!

Címkék: orbán gyurcsány elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr644716842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása