Ünnep után – a dolgos hétköznapok elé

Kedves Klubtagok, Barátaink!

Túl vagyunk a ciklus felén és minden értelmes ember látja, hogy az az út, amelyen a kétharmaddal bíró Hatalom elindult, nem viszi át Népünket a „tulsó partra”. A Világ válaszút előtt ál: a gazdasági válságok, az ideológiák harca közepette meg kéne találni azt az utat, amelyik Kánaánba vagy Rómába visz. Kánaán csak az idealisták álmában létezik, de Róma elérhető távolságban van. Csak HIT, BIZALOM és VEZETŐ kell hozzá.

Hogy ma ezt az eszmefuttatásom megírtam, egyetlen „oka van”: egy „poszt”, amiben értelmes emberek „értelmetlen vitákat” vívtak, de ami úgy látszik, mára nyugvópontra került. /aki keresi, megtalálja/ Egyik barátom véleményéhez kapcsolódtam.

Osztom Laci véleményét, ami Orbánra vonatkozik. Látja Ő is! (Conrád) Csak nem "érzi" a bőrén. És ez nagy különbség! Ami az "eszméket illeti" - ez már nem annyira biztos. Ha az Emberiség gondolkodó részét egy kalap alá vesszük", kiderül: Sokféleképpen gondolkodnak. Tőbb alternatívát állítanak fel a "szebb jövő" elérése felé vezető ÚT TEKINTETÉBEN. A "Minden út Rómába vezet" mondás igaz volt a Római birodalom idején! Szállóigévé vált, ami AKKOR IGAZ, ha a kitűzött célt az ÚTON JÁRÓK el akarják érni!

Ma kishazánkban - /Orbanisztánban/ a regnáló hatalom nem akar "Rómába" eljutni: Széllel szembe megy - Ázsiába. Elvégre "félázsiai származékok vagyunk" - ott a helyünk!

Visszatérve az alaphelyzethez: Mindegy milyen utat választunk, ha a CÉL vezérli tetteinket és a Nép "javát" akarják választott vezetőink, eljutunk a CÉLIG!              Egy mindenki által elfogadható, élhető, Szabad Magyarországba!                           (Nem aRRa gondoltam, amire Orbánék: - hogy "lenyúlják" a javainkat.)

Ha elindulunk a cél felé, az úton végig kell menni! Tökmindegy, milyen államforma lesz, ha az „igazságosság elvét” a Nép választott vezetői végig szem előtt tartják.

Tegnap este végignéztem a Honfoglalás című filmet. Felemelő érzés volt LÁTNI

azt a céltudatos, de nehéz utat, ami idáig vezette Őseinket.

Ezer veszélyen áttörve jöttek, követve azt az EGYET, akit megválasztottak:

Árpád fejedelmet. Ők mutattak példát Nekünk hitból és kitartásból.

A hit és a választott vezető hiányzik ma, hogy az áhított célt elérhessük.

Ehhez KELL a gondolkodni képes Embereknek összefogni és kitűzni a CÉLT.

Ma csakis ez az ÚT VEZET RÓMÁBA! A többi mind tévút vagy zsákutca.

Vagy maradunk ott, ahol vagyunk: Nyakig a sz@rban – Orbanisztánban.

Ajánlom a jóakaratú és tenniakaró Embereknek Váczi mihály szavait.

Szerző: Szilárd bácsi  2012.08.21. 08:54 Szólj hozzá!

Címkék: politika barátság hit elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr664722626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása