A pénz szerepe az ember életében

A pénz nem boldogít” - mondja a közmondás – és igaza van. De a hiánya megakadályozza az Embert abban, hogy „emberhez mértó életet éljen”.

Conrád barátom blogjában e körül „forog a világ”: milyen szerepe van a pénznek és a hozzá kapcsolódó műintézményeknek az Ember életében? Ehhez a témához szeretném a gondolataimat hozzáfűzni, de nem ott: ebben a külön blogban.

Az egy külön kérdés, hogy a különböző ott elhangzott vélemények közül kiét t

artom hitelesnek. Ezt mindenki maga döntse el. Szerintem senkiét – és mindenkiét. Ugyanis „abszolut Igazság nem létezik.

Ami meg a PÉNZT ILLETI, kedves vitázó feleim, az "csak egy darab papír", -ami arra sem elég, hogy szükség esetén kitöröld vele a segged..))

Emlékezzetek (már aki megélte) a PENGŐ "végnapjaira." TONNASZÁMRA "nyomták", a „dolgozó” alig bírta hazavinni, mire eljutott vele a boltba, kapott érte egy doboz gyufát.

-Biztosan sokan vannak, akik olvasták ezt a versem,- de annyira idekívánkozik, mert a „történelmi helyzet” Ma kísértetiesen hasonló az akkorira – habár (még) nincs háború

Miért is? Nem volt "mögötte" arany-tartalék, elvitték a németek az "Aranyvonattal” meg az összes értékkel /beleértve a Magyar Koronát/ sem egy erős ákkam, egy segítőkész baráti ország vagy egy bank, "aki" garantálta volna az ÉRTÉKÉT.

Így a Pengőnk, ami a háború előtt erős devizának számított, annyit „ért”, mint manapság Orbán inzultációs levelei. /amennyit a súlya nyomott / Ezért kellenek a Bankok, hogy legyen értéke a pénznek. De nem mindegy, hogy adott országban bíznak-e a befektetők. Ki ad annak hitelt, akiről tudja, nem lesz képes visszafizetni? Csak a spekuláns, de „háromszoros kamatra”! Ha csak a töredékét kapja vissza, de sokáig fizetik, már megvan a haszna! Ha egy országról bebizonyosodik, hogy megbízhatatlan, attól kezdve a Jóisten sem fog pénzt adni. Államcsőd esetén pedig a Forint járhat úgy, mint anno a Pengő.

Történelmi helyzetben vagyunk. Először a magyar nép történelme során beletartozunk abba a Közösségbe, ahová mindig szerettünk volna. Tagja vagyunk az Európai Uniónak, aminek számtalan előnyét „élvezzük”:

  1. Szuverénitásunk megtartása mellett védelmet kapunk NÁTO-tagságunk révén.

  2. Gatdasági lemaradásunkat az uniós pályázati pénzekből finanszírozhatjuk.

  3. Válság-kezelésünket 3 %-os kamatra, hosszú lejárat mellett segítik az Unió pénzügyi szervei. /IMF, Valutaalap, Világbank/

-És Mi mégis 9 %-os piaci kamattal bocsátunk ki állampapírokat és veszünk fel rövidlejáratú kölcsönöket csak azért, hogy szabadságharcot folytathassunk az Unió ellen.

Magyarország kormánya Orbán vezetésével mérhetetlen károkat okozott már eddig is a megegyezés elmaradása miatt. Nem csak az Unió, de saját népe ellen is eredményt ért el szabadságharca során: Az Unióval szemben sikerült többezer milliárd forintos kárt okozni az országnak, népével szemben pedig sikerült négymillió koldusra kibővíteni a létminimum alatt élők számát.

Ma az a legfőbb kérdés: sikerül-e és hogyan leváltani ezt a kormányt? Erre egyetlen reális esély van: Az összefogás. Minél előbb következik be, annál több az esély. A döntés elvileg a Nép kezében van. (a szabad választásokon – a fülke magányában) Gyakorlatikag viszont most készül a Fidesz lebontani a jogállamiság megmaradásának utolsó lehetőségét a regisztrációs törvénnyel.

Visszatérve a pénz szerepére: A „Pénz beszél, kutya ugat” közmondás míg a világ marad, érvényben lesz. Az a nem mindegy, kinek a kezében lesz a Hatalom. Utunkat „keresztutak” keresztezik lépten-nyomon, és ha csak eccer nem a jó utat választjuk, soha nem érünk el a célig: amely egy élhető ország, nem Kánaán. Mert az „csak illúzió, álom” amit elérni képtelenség.

Hogy mivé alakul a Földön az Élet? Az attól függ, Mi, Emberek mivé alakítjuk. Lehet a „Majmok bolygója”, lehet, hogy a „robotok” veszik át a hatalmat az „emberek felett”, de lehet egy fejlett, civilizált társadalom is, amiben minden Ember megtalálja helyét és boldogulását a Világmindenségben.

Szerző: Szilárd bácsi  2012.08.23. 09:46 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika gazdaság orbán elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr944727301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása