2012 október 23. - a elé

Hogy „áll” az ellenzéki összefogás kérdése?

Nem vagyok sem politológus, sem elemző, de azt állítom: Bármelyikkel szemben megállna a véleményem a realitás talaján. Ugyanis véleményt mondani könnyű, reálisat viszont qrvanehéz. Ahhoz már kell némi „rálátás” és ismeret, megspékelve némi előrelátással. Ebben segíti az embert a logikus gondolkodás és a tényekhez való ragaszkodás szem előtt tartása. Erre nem sokan képesek a mai politikai elit palettáján szereplő számtalan „önjelölt” politikus közül.

Egyre azonban felhívnám a figyelmet: Gyurcsány Ferencre. Ő képes levonni a konzekvenciát épp úgy, mint helyes következtetésre jutni a dolgok „állásából”.

Persze tévedni emberi dolog: De micsoda különbség van a „szándékos tévedés”, /hazugság vagy csúsztatás/ és az egyszerű tévedés között!

Ma, amikor a „gondolkodó ember” azon töri a fejét, miként lehet(ne) leváltani az országot anyagi és erkölcsi csődbevivő Orbán-rezsimet, úton-útfélen belebotlik egyik másik civil szerveződés prominens képviselőjébe, akiről mindig kiderül: Nem akarja a „megoldást keresni”, mert sokkal inkább az egyéni boldogulás lehetőségeit keresi, mintsem az ország érdekeit nézné. A másik baj meg ott kezdődik, amikor hajlandó „egy tál lencséért” elárulni az ügyet és faképnél hagyni addigi társait.

Van egy nagy baj a magyar közélettel: Még gyermekcipőben jár a Demokrácia és sok időnek kell eltelnie, hogy megtanuljunk élni vele. Sajnos, a Fidesz már megtanult „visszaélni vele”. Volt rá nyolcévi ellenzékben eltöltött „tanulási ideje”, amikor minden aljasságot kitanult arra nézve, hogy lehet elhülyíteni a Népet, „akit” utána az orránál fogva oda vezet, ahová akar. Leginkább az árokba.

Érdemes meghallgatni az Embert, akit politikai ellenfelei Öszöd óta folyamatosan próbálnak lejáratni, de mindezideig nem sikerült. Az biztos, hogy 2014-ben nem lesz Miniszterelnök! Nem azért, mert nem választanák meg, hanem mert reálisan látva a helyzetet, nem is pályázik rá! De egy biztos: Lesz még az ország első Embere!

http://atv.hu/cikk/20121008_gyurcsany_a_milla_tobbet_art_mint_hasznal

Különös egybeesés, hogy egy politikától „távollevő” ember véleménye annyira egybeessen a mai politikát meghatározó Emberével. Ezt az utóbbi időben ide – oda írt véleményemmel próbálom alátámasztani. Ezzel „csak azt” akarom igazolni: A logikus gondolkodás útján el lehet jutni az Igazsághoz a nélkül, hogy mélyebben benne „élnénk” a politika sűrűjében. Ezt a „módszert” ajánlom mindenkinek.

Klubunkban mindent meg szoktunk beszélni.

A legutóbbi „spontán” megbeszélést itt bonyolítottuk le: Csákó Erzsike blogjában. Érdemes elolvasni az itt betett írásokat. Mindez azt bizonyítja, hogy ha SOK VÉLEMÉNY egy dolgot bizonyít, akkor annak Igaznak kell lennie. Én most „csak” az enyémekkel bizonyítom: Mennyire EGY VÉLEMÉNYEN VAGYUNK /sokan!/ Gyurcsány Ferenccel! Pedig egyikünk sem vallja magát „fan”-nak!

Van néhány „más” témához fűzött vélemény is, de a TÉMA azonos.

Erzsebet Csako
EGY LIKE a 99870-ből keresi a képviselőjét!

Miért a "kételkedés", kedves Vénasszony? Minél nagyobb a CIRKUSZ, annál többet ér a Fidesznek. És ha még a "titkos terve" /a megosztás politikája/ is teljesül, ENNYIT A BOLONDNAK IS MEGÉR! Na és mit gondoltok:

MIBŰL TELIK? Hát a "baltásért" kapott pézbül.. Amire /szerény vélemémyem szerint/ a VASUTI FELÚJITÁSOKRA is telik! Miből "telne" a MÁV-nak, /amelyik csődben van/ ECCERRE legalább húsz vonalon PÁLYAFELÚJÍTÁSRA, ha nem ebbül? Kutya legyek, ha TÉVEDNÉK. ..

Ica! Ha és amennyiben változik a leányzó fekvése, úgy változhat az ÁLLÁSPONTUNK. Természetesen a NÉP nyomására még Juhász Péter is változhat. Hogy a "Kónya" csak a bólogató János szerepét kapta, azt bizonyítja: A szolidaritás is MEGVEHETŐ. Csak elég suskát kell ígérni.”
Judit Péterváry
http://hvg.hu/itthon/20121008_Bajnai_visszater_Milla_oktober_23
Bár "Angyal szólna" belőled. Ez teljesen új helyzetet teremtene a baloldali összefogás területén. Amit MINDENKI elfogadhatna. Az kérdés, mit akar Bajnai? Ha van esze, EZT.”
László Vince Polgári
Október 23-án nem megyek el a Milla-Szolidaritás tüntetésre,mert diszkriminálja politikusokat. A képviseleti demokráciákban márpedig pártpolitikusok indulnak a parlamenti választásokon, ahol minden állampolgárt képviselnek. Elég "politikusokcigányozásábólzsidózásából".
Egyetértek! Tényleg elég a "paraszt-vakításból"..”

Erzsebet Csako

http://tilos.hu/index.php?form=artist&id=853

Belenéztem: amit "láttam-hallottam", éppen elég ahhoz, hogy levonjam a konzekvenciát: Ezek a "fijjuk" sem ma kezdték! És aki továbbra is bennük "látja a jövőt", az minimum VAK. De szerintem hülye..”



Ezeket a hozzászólásaimat a Tevékenységi Naplómból szedtem össze – még tegnap. A mai Összefoglalóm csak megerősíti mindazt, amit már fentebb leírtam: Mindenki eljuthat az Igazsághoz, csak meg kell tanulni a Demokrácia szellemében logikusan gondolkodni.



Átolvastam az egész Vita anyagát és arra a megállapításra jutottam,

mint Gyurcsány tegnap az Egyenes Beszédbem.

Ezt már Ottilia Marton betette, amit Én is helyeslek.

Tulajdonképpen megerősítette Feri mindazt, amit kifogásként felhoztunk

a Milla és a többi ma még képlékeny civil szerveződés ellen:

Nem SEGÍTI, hanem GÁTOLJA az Orbán-rezsim elleni ellenzéki összefogást!

Egy véleményen vagyok Gyurcsány Ferenccel:

NEM SZABAD "odamenni" és ezzel tovább rontani az összefogás esélyét!

Ez a készülő "naaaagy demonstráció" a

KÉSZ ÁTVERÉS SHOW kategóriába sorolandó,

ami egyenesen a Fideszt, érintőlegesen pedig az LMP-t,

leginkább Shiffer András "irányvonalát" támogatja.

Hogy ebben a szereposztásban KI SHIFFER,

azt minden józanul gondolkodónak illene tudni! ORBÁN BÁBJA.

Ha ebbe a "katyvaszba" mégis szerepet vállal Bajnai,

az nem fog jót tenni sem Neki, sem a Pártoknak,

akik kezében van /lehetne/ az összefogás kulcsa.

Hogy mi van ezzel szemben a "civilek" kezében?

Legfeljebb annak a döglött dakota lónak egy bizonyos "része",

amit arról a szintről, ahol ma állnak, elérhetnek.

Összefoglalva: Amit Gyurcsány mondott és ami egybeesik a véleményemmel is SEMMI KERESNIVALÓNK NINCS A MILLA DEMONSTRÁCIÓJÁN.

Ezt javaslom és kérem minden magát Demokratának érző embertől.

Ugyanezt kéri Feri is! Egy kivételt tudok elképzelni:

Ha addig gyökeres fordulat áll be.

De ezt meg fogjuk tudni a legilletékesebbtől időben:

GYURCSÁNY FERENCTŐL.

Szerző: Szilárd bácsi  2012.10.09. 08:36 5 komment

Címkék: politika gyurcsány elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr224828099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.10.09. 09:26:52

Gyurcsány 1 féleszű,aki azért kűzd a hatalomért,mert szeret beszélni.Utána meg elfelejt dolgokat.Kevesebb szószátyárkodás több cselekvés ami előrevisz.

Dán József 2012.10.09. 15:13:28

Ha a MILLA és a Szolidaritás együtt tüntett kérdem ÉN akkor mire jó ez a nagy felhajtás Miért nem közösen a Pártokkal mert igy van esély a le váltásra de külön-külön nincs mert a 2/3-dal szemben csak közös nevezővel érhetünk el eredményt.

Szilárd bácsi 2012.10.09. 15:31:56

@laci0011: Ha csak tizedannyi eszed lenne, akár a Milla-tüntetésán Te lehetnél az "alternatív Köztársasági elnök" - dopeman helyett. De mivel NINCS, maradsz annyi, amennyit ér a véleményed. "0". Esetleg 00.

laci0011 2012.10.09. 17:06:26

@Szilárd bácsi: Válaszod leginkább a válaszolót minősíti.Ovisnak tűnsz.
süti beállítások módosítása