A „kutya” nem ugat, de a „karaván” változatlanul halad...

Lélekben Én is ott voltam. Felemelő érzés volt "látni" azt a sok Embert, aki nem hagyta otthon a lelkét jelentő párt-logóját, hanem bátran vallotta hovatatrozását.

Örömömre szolgált "hallani" az időnként felharsanó "Orbán takaroggy" rigmust az egyébként méltóságteljesen álló, elveik mellett kiálló Emberek sokaságából. A DK akciói sorra megmutatták a világnak, mi folyik itt, az Ország Házában: A "kutya" kinn nem ugat, de a "karaván" benn halad! Bele a szakadékba.

Míg benn a hatalmat bitorló kétharmad képviselője, Rogán Antal éppen Bajnai karaktergyilkolásával volt elfoglalva, jövendőbeli szövetségese, Gaudi NagyTamás a Jobbik képviseletében Gyurcsányt szerette volna rács mögött látni. Díszletként Polt Péter asszisztált, megerősítve: A "kutyaugatás" nem talált süket fülekre, annak rendje és módja szerint a terrorcselekvés vádját Gyurcsányra fogják rábizonyítani.

Ez alatt a "harmadik szövetséges", az LMP kongresszusán elutasította az Együtt 2014-ért mozgalom felkérését az együttműködésre. Kibújni látszik a szög a zsákból, hogy honnan is nőtte ki a magát baloldalinak valló párt? Orbán bal zsebéből.

Amíg az egyedül "Tiszta kezek" politikáját valló DK-t az ellenzékiséget hírdetők nem fogadják el egyenrangú félnek, addig nem lesz összefogás! Marad Orbán rém-uralma. Ugyanez a helyzet az MSZP "egyedül is megy" gondolkodásmódjával. Már Hofik is megmondta: "Egyedül nem megy". És ha "eröltetjük", beszarás a vége..

Remélem, mire kell, az Élőlánc olyan erős lesz a diktatúra körül, mint amikor az anakonda rátekeredik áldozata testére és egyetlen roppantással kiszorítja belőle az életet. De ehhez előbb fel kell ébredni, be kell állni a sorba "egymás mellé" és egy akarattal kell kiállni az ország érdekeinek védelme mellett. Aminek első "lépése" Orbán rendszerének eltakarítása kell, hogy legyen.

Hogy utána mi legyen? Már szervezni kell, de a megoldás csak „utána" következhet. Azzal a Vezetővel, akiben az akkori erőviszonyok mellet a Nép meg fog bízni. Addig oda kell "állni", aki felvállalta az egyesítés "dolgát". Bajnai Gordon mellé.

http://greczy.blog.hu/2012/11/20/az_elolanc_uzenetei#comment-form

Mindezt Gréczy blogjának elolvasása után „oda” írtam. Azért, mert minden szavával egyetértettem és saját gondolataimmal akartam kiegészíteni olyan szemmel, ami „belülről” nem látható, de kívülről nagyonis! Az erőt sugározta a „lánc”, aki kétszer is körbeérte volna a Parlamentet. Meggyőződésem, akik kilátogattak az „élőlánchoz” és jelenlétükkel erősítették a hitet, hogy „Lesz még Magyar Köztársaság!” ha kell, maguk is részesei lesznek a „láncnak”, ami szükséges a ma még féldiktatúrának számító kormány megbuktatásához. Öröm volt „látni” a más logóval kijövő jövendőbeli szövetségeseket, - még ha a „logójukat” nem is hozták magukkal, de jelenlétükkel azt sugallták, hogy egyetértenek az összefogás elvével.

Külön örülök, hogy Klubunkból olyan sok ismerős arcot „láttam” felbukkanni. Köszönöm Nektek, kedves Barátaim, hogy engem is képviseltetek a helyszínen.

Szerző: Szilárd bácsi  2012.11.20. 08:40 2 komment · 1 trackback

Címkék: blogok politika gyurcsány koalíció demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr294915970

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.20. 11:06:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stumbek 2012.11.20. 10:33:04

Nagyon felemelő érzés volt,ahogy erőt mutattunk fel a Parlamentet körülvéve!A vártnál többen voltunk,de még mindig nem elegen.Itt Budapesten elvárható lett volna,ha mégtöbben eljönnek és kifejezik véleményüket az országtiprók iránt! Mert minden embernek meg kell érteni,hogy itt hatalom bebetonozásáról van szó! Ezt a hatalmat a nép márpedig nem aakarja,elutasitja.Bármit próbálnak taktikázni,az visszaüt rájuk! Gyurcsányt nem tudják sem kiköpni,sem lenyelni!!! Amig Orbán lesz a jobboldal első embere,addig mindig a szájára veszi,mert a legnagyobb szellemi és ideológiai ellenfele egyedül Feri! De most össze kell fogni! És ha az összefogás tétje az,hogy a DK beálljon a sorba,áldozatot hozzon,akkor meg kell tenni.Nem lehet úgy viselkedni mint az LMP,akik felszámolják magukat.Itt nem embereket kell középpontba állitani,hanem eszméket! Vissza kell állitani a demokráciát,a Köztársaságot,az emberek hitét,bizalmát,hogy van egy jobb és tisztább út,ahol el lehet indulni!!! És most ez kell,hogy vezéreljen bennünket.

vénasszony 2012.11.20. 10:43:58

Orbántakaroggy most nem volt. Csendesen, méltóságteljesen, mécsesek lángjánál demonstráltunk. Valószínű ugyan, hogy ha Orbán megy, akkor a sleppje már többé nem lesz senki sem, de ez egyáltalán nem biztos. Láttunk ugyanis már karón varjút (No, nem a Lacit)
De az a gondolkodásmód, ami ide vitte ezt az országot, ami száp lassan megfosztotta a legalapvetőbb jogaitól, az Alkotmányától, és, igen, a tulajdonaitól is, hiszen már a tulajdon szentsége nem szentség a MANYUP lenyúlása után...
szóval ez a hozzáállás egyesek lelkületében nem változott. És, ha nem vigyázunk, bármikor felbukkanhat (akár Orbán után is)
Magam is azon a véleményen vagyok, hogy a legelső dolgunk Orbán eltakarítása. De ez nem elég: az egész rendszernek el kell tünnie, és nemcsak a Parlamentből, a szívekből, lelkekből is.
Hogy újra szabad emberek élhessenek ebben az országban!
süti beállítások módosítása