LOGIKA

Nem tudom, ma tanítanak-e valahol logikát?

Nem hiszem. Hiszen ennyi zavaros elmélet, ennyi hiszékeny ember és ennyi baromság, ami manapság kikerül a köztudatba, régebben nem volt. Az nem lenne baj, hogy kikerül, de a tudatba BEKERÜL!

Elhiszik az emberek a legvadabb hazugságoket is, ha pókerarccal mondja a SZÓ-vivő. Ugyanakkor kételkednek az Igazségban, ha olyan ember állítja, akinek már élnie sem lenne szabad, hiszen karakterét már 1001 – X gyilkolták, de mai napig nem sikerült végezni Vele.

Ha lenne az iskolákban Logika tantárgy,

tudnának logikusan gondolkodni az emberek.

Szerintem nincs. Ezért van annyi értetlen, kételkedő, bizalmatlan ember,

aki még azt sem hiszi el, amit lát, azt viszont elfogadja,

amit „mondanak neki”, még ha azt „látja” is, hogy képtelenség.

A régi Tanítóképzőkben volt Logika, Lélektan és Pedagógia tantárgy.

Ez a három, ha a delikvens nem az isklola mellé járt,

ma is segít az eligazodásban. Az illető tud logikusan gondolkodni.

Sőt, talán még hatni is a „lelkekre”, hiszen van fogalma

-különösen a gyermeki lélek – rejtelmeiről.

A „felnőtt lélek” már egészen más. Az nár megcsontosodott,

azon változtatni nem lehet, - /vagy nagyon nehéz/

A logika tudománya – párosulva a megértéssel – segít eligazodni

a mai politikai élet útvesztői között.

Vannak emberek, akik nem jó időben születtek.

Vannak ötleteik, amiket a logika módszerével saját maguk

gondolnak ki, de mások számára olyan, mintha más nyelven

beszélnének, érthetetlen számukra.

Ők a „jövő emberei”, akiket a jelenben „sarlatán, különc, bolond vagy csak simán hülyének” becéznek pusztán azért, mert nem tudják követni a gondolataikat.

Évtizedek, vagy századok elteltével jönnek rá, mennyire igazuk volt,

és mennyire igaztalanul bántak velük kortársaik.

Erről, /mióta az Ember lejött a fáról/ az érintettek tudnának regényt írni.

Tanulságos lenne utólag olvasni történelmünk nagyjainak

akkori írásait, amit még életükben írtak sanyarú sorsukról.

Archimédes-től Gyurcsányig bezárólag hosszú a sor.

Hogy csak néhányat említsek: Galilei, Jeanne d Arc, Semmelweis,

gróf Széchenyi István, Deák Ferenc, Nagy Imre.

Különböző Emberek, különböző sorsok, amiben egy a közös:

Haláluk után ismerték el emberi nagyságukat.

Hogy kit miért és miben? Azt nem részletezném. De hogy ma is vannak Emberek, akik korukat megelőzik gondolkodásban, tudásban, cselekvőkészségben, egyszóval LOGIKÁBAN az nem kétséges.

Hogy mennyire félre lehet „érteni” dolgokat és mennyire félremagyarázzák, arra két példát említek. Egyik személyes, másik általános.

Mostanában minden írásomra kapok „hideget – meleget” egyaránt.

Ami nem lenne baj, hiszen ha mindenki egyformán gondolkodna,

unalmas lenne az élet. A baj ott van, amikor meg sem kísérlik

ÉRTENI, mit gondolok egyik vagy másik esetben.

Mint pl. Papcsák esetében. Van egy szövegrész,

aminek az értelmezését én egészen másképp értem

mint amit mások olvasnak ki belőle:

 Most van egy ügy, Papcsák ügye, amiben a Jobbik is veri az asztalt, hogy MÉLTÓ BÜNTETÉST a korrupt tisztségviselőknek!

De mint tudjuk, a Jobbik rasszista, még csak jóindulattal sem nevezhető demokratának. Mit lehet tenni? Talán nem ártana „mérlegelni”: Mi a fontosabb? Az ország érdeke, ami a Fidesz hatalmának végét kívánja, vagy az, hogy a Jobbikkal soha! nem kötünk még alkalmanként sem szövetséget?”

Ebben a szövegrészben egy szóval nem állítottam, hogy „szövetséget kéne kötni” a Jobbikkal! Mindössze azt, hogy EBBEN AZ ESETBEN megszavazhatjuk bátran a Papcsákot elitélni kívánó Parlamenti bizottság felállítását, függetlenül attól, hogy azt a Jobbik is támogatja. Ilyen már VOLT, és /remélem/ lesz is A JÖVŐBEN.

Ha én, mint „magánember” azt mondom, hogy aki lop, hazudik, korrupt, az „gazember”,

és ezért kérem a tisztelt bűnüldöző szerveket, hogy az illetőt elítélni szíveskedjen, akkor is kérni fogom, ha egy másik gazember is ugyanezt kéri!

Mert ez a tisztességes emberek és a haza érdeke!

Természetesen egy másik „mutyi” kiderülésekor, amikor a „másik gazembert” kell megbüntetni, azt is támogatni fogom.

Van egy tiszteletteljes kérdésem: HOL VAN EBBEN A SZÖVETSÉG A JOBBIKKAL?

A másik „példát” nem vezetem le: Pártokra is ugyanez a véleményem.

Ha egy nemes célt csak úgy lehet elérni, ha alkalmanként „együtt szavazunk” számunkra különben semmirekellő párttal, akkor meg kell tenni!

Különben soha nem fogjuk tudni leváltani Orbán velejéig romlott rezsimjét.

És ez az „együtt-szavazás” nem jelent szövetséget. Csak azonos véleményt. Ami adott esetben egybeesik a kitűzött céllal.

Hogy mindezt miért vetettem fel immár sokadszorra?

Talán azért, hogy végre megpróbáljunk egy nyelven beszélni, egymás véleményét tiszteletben tartani akkor is, ha nem értünk vele egyet, kulturáltan megbeszélni nézet-különbségeinket a nélkül, hogy személyeskedéssé fajulna a vita. Tanuljunk meg érvekkel vitázni. Erről szól a demokrácia: Érvekkel meggyőzni a másikat a magunk igazáról.



Ehhez persze ismerni kell az Igazságot. Legalább azt a 33 pontot, amit a követendőnek tartunk az Új Magyarország felépítése terén. Ha Mi nem ismerjük, hogy tudunk másokat meggyőzni, hogy ez a járható út?



Ezt a „munkát” nekünk, a „közkatonáknak” kell elvégezni, mert vezetőinknak más feladataik is vannak. Sokan vagyunk, de nem elegen. Ezért kell minden percet a párt építésére, tagtoborzásra, szimpatizánsok gyűjtésére fordítani. Lehetőség millió és egy adódik, csak ki kell használni. Ki kell lépnünk a félelem bilincseiből, meg kell mutatni a Mi Igazságunkat mindenütt, hallatni a hangunkat, amerre járunk: Ez a Mi munkánk, egyszerű Embereké, akik már tudjuk, mit akarunk és hogyan érhetjük el.



Az a kis kitérő, amit arra szántunk, hogy megerősítsük egymás hitét, megérte a fáradságot. Ha újult erővel, bízva a sikerben, hitben megerősödva vágunk bele a munkánkba, a siker elérhető közelségbe kerül. A kulcsa a kezünkben van. Csak ki kell nyitni vele a még nem látók szemét, a süketek fülét és az érvek erejével kell bebizonyítanunk a ma még sötétben tévelygőknek, hogy van kiút a gödörből, már látszik az alagút végén a fény, csak a megkezdett úton tovább kell menni, Európa irányában.



A cél többféle módon elérhető. Összefogással könnyebben, de bízva abban, aki már többször megtette és ismeri az utat, a tudásában, tapasztalatában, vezetői képességeiben, ha Őt követjük elérhetünk a célig: EURÓPÁBA. Mert oda tartozunk, tartoztunk is mindig, csak ordas eszmék mindig eltérítettek a jó útról.



Most Orbán velejéig romlott, korrupt rendszere is ellenkező irányba próbálja vezetni a népet, Ázsiába. Ne hagyjuk! 1000 – X inkább Gyurcsány Európája, mint egyszer Orbán baltás gyilkosokat támogató Ázsiája!



Úgy gondolom, ezt az utat kell választania minden demokráciát szerető embernek, aki ITT akarja megtalálni boldogulását és úgy akar Európába megérkezni, hogy egy lépést se kelljen tennie Hazájából. Ezért érdemes tenni a dolgunkat, kedves Barátaim!



A Demokráciáért, a Köztársaságért, a Hazánkért Húzzunk bele!

Együtt, Egymásért, egy élhető Magyarországért.



További sikeres és eredményes munkát Mindnyájunknak. A Kongresszuson és a Gyurcsány-fórumon találkozunk.

Addig a Viszont Látásra!

A Gyurcsány-fórum zártkörő lesz, Feri kérésére.

Ezen is sok fog mulni: Megtöltjük-e a termet?

Ellentétben néhány nappal előbbi önmagamal, derülátó vagyok..  

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2013.09.27. 11:05 1 komment

Címkék: politika barátság hit elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr335536023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rév Zsuzsa 2013.09.28. 18:05:43

Tisztelt Szilárd bá!
Jószándékodat nem kétségbe vonva,azt engedd meg,hogy elmondjam az én álláspontomat.Sikerességünk érdekében,az őrdöggel is,kivétel a Jobbik!Nem beszélve az eddig tapasztalt bizottsági munkák eredménytelenségeire.A parlamenti ülésszak 2013 dec.végéig tart,a választásokra való tekintettel.Ismerve a fideszt,mindent megtenne különböző ürügyekkel e bizottság felálításának időbeni kitolása érdekében.Tehát adnánk a szarnak egy pofont.a tisztességünk is csorbát szenvedne.Természetesen ez nem jelenti azt,hogy csendben maradunk.A gazemberek leleplezése a cél.Úgy érzem,nagyobb eredményt érünk el a bizonyítékok szerzésével (dokumentumok,tanuk,oknyomozó újságírók)segédletével és nyilvánosságra hozásával.Gondolok itt internet és egyébb média felület amely vevő rá.Gondolom a gyors és rajtaütésszerű tények feltárása a közvélemény előtt,hatásosabb és eredményesebb,mint a hónapokig tartó tötymörgő bizottsági munka eredménytelensége.Helyre kell állítani a bizottsági munka tisztességét,becsületességét és eredményességét is.
süti beállítások módosítása