Miről szólt október 23.-a?

Ma október 28.-a van. Majd egy hét eltelt már 23.-ától, de a hírek még mindig az „ünnep” visszhangjairól szólnak. Ami nem is volt ÜNNEP, sokkal inkább a polotikát befolyásplni szándékozó PÁRTOK kampánygyűlése.

Mindkét oldal beleadott „apait-anyait”: A jobboldal Békemenetnek álcázott Orbán melletti kiállást csinált, sok pénzzel, vendégmunkásokkal felturbózva, hatalmas tömeg látszatával. Kitűzte a célt is: A baloldal teljes megsemmisítését a 2014-es választáson. Ennek megfelelően beszélt Orbán: „Csapataink készen állnak”.

Nem hazudott. Az Alaptörványnek nevezett tákolmány segíti, hogy a Fideszen kívül nem nyerhet senki: Kódolva van a győzelem, csak az arány kétséges. A választási törvényt úgy írták át, hogy az ellenzéknek esélye sem lehet választást nyerni.

Azaz lehetne, de elintéste azt is, hogy ne sikerüljön: Az „Oszd meg és uralkodj rajta” elv alapján sikerült beépíteni embereit az ellenzék soraiba is. Juhász Péter és Schiffer András alapos munkát végeztek, amiben segítő társakra találtak Bajnai Gordon és Mesterházy Attila személyében.

Minden a legnagyobb „rendben” folyt volna le, ha az istenadta Nép nem eszmél fel, és nem kezdi el alulról követelni, ne nézze már hülyének az egyszerű választópolgárt egyik párt sem!

Volt ugyanis ellenzéki, demokratikus oldalról egy kezdeményezés, aminek a formája a baloldali érzelmű emberek teljes körű Összefogása lett volna Orbán diktatórikusan kiépített államával szemben. Ezt a széleskörű Összefogást torpedózta meg a két önjelölt politikus azzal, hogy ketten felosztották maguk között a helyeket, kirekesztve belőle minden más pártot, akik szintén hadba szállnának Oebán rendszere ellen, csak nem hívták be Őket a „csapatba”.

Most mégis azt mondja az „egyik érdekelt”, hogy Gyurcsány öngólt lőtt a baloldal hálójába. Ami képtelenség, hiszen nem is volt a „pályán”. A CSAPATBAN az Együtt és az MSZPP játszott, a többiek az oldalvonalon kívül rekedtek. Onnan öngólt rúgni qrva nehéz lenne.

Viszont megállapodásról beszélni, /amikor erről szó nem volt/ badarság. Az MSZP olyan feltételeket szabott az első tárgyaláson, amit épeszü ember és magát valamire taksáló Párt nem fogadhat el, mert az egyenlő lett volna a politikai harakirivel. Tehát Mesterházy végig hazudott akkor, amikor a megállapodás felrugásáról beszélt a DK részéről.

Az is szemenszedett hazugság, hogy megszervezett provokáció lett volna Mesterházyba belefojtani a szót. Ez a Nép által óhajtott Összefogás iránti vágy kifejezése volt csupán. Ami a teljes időtartamra rányomta bélyegét, ezért ment ki soktízezer ember, hogy megtudja: Lesz, vagy nem lesz érdemi Összefogás?

Hogy miért pont Mesterházynál tört elő elemi erővel a Nép Akarata? Mert azt látták, hogy az MSZPŐ-nél süket fülekre talált az óhaj, és ezzel adtak hangot akaratuknak!

Ha Mesterházy meghallja a Nép szavát, eldobja a megírt beszédet és VÁLASZOL a „kérdéssre”, mennybe mehetett volna! Ma róla szólna a fáma, Ő lenne az ellnezék legerősebb láncszeme, a MINISZTERELNÖK-jelöltje az Összefogásnak. Elqrta. Nem kicsit, nagyon. Ma bukott ember. Akármit fog ezek után csinálni, a tekintélyét, a becsületét nem szerzi vissza a Nép szemében.

Az egyetem-rakparton nem történt más, mint kiderült: A két önjelölt politikus megbukott. Az a szomorú hogy ellenzéki oldaslon nem nyert senki. Orbán jött ki belőle győztesen. Csak azért, mert a választott Vezetőink nem figyeltek a Nép akaratára. Márpedig a választást nem Bajnai, sem Mesterházy, de még Gyurcsány sem fogja megnyerni a NÉP AKTÍV KÖZREMŰKÖDÉSE NÉLKÜL.

ÖSSZEFOGÁST! ÖSSZEFOGÁST! ÖSSZEFOGÁST! - skandálta a Nép,

pártállástól függetlenül! Bárhogy bizonygatja bárki, hogy ott szervezett „heckelés” történt, ezt maguk az érintettek cáfolják! De milliók látták a közvetítés folyamán, hogy együtt ordította sok tízezer ember az Összefogást! Jelszót!

Együtt lengtek az MSZP-s zászlók a DK-sokéval és az Együtt jelképeivel és a kisemberek egy akarattal követelték az Összefogást!

Az Ünnepnek mégis vannak tanulságai.

Nem lehet Orbán hatalmát leírni: Sok birkája van még és pénzért mindig lehet újakat beszervezni. De egyre többen várják Orbán bukását is. Akit viszont összefogás hiányában nem lehet megbuktatni. Ha a baloldalon megértik vezetőink, hogy EGYSÉGBEN AZ ERŐ, és újragondolják a megoldás mikéntjét, nem reménytelen az ügy.

De ehhez kell a szembenézés eddigi hibáikkal minden pártnak. És a tanulságok levonása után TISZTA LAPPAL és tiszta szívvel ki kell dolgozni az egyetlen lehetséges forgatókönyvet Orbánék levéltására.

Ezt a forgatókönyvet az ellenzéki felszólalóktól legalább ötször hallottuk.

Egy lista, egy listavezető, és e mögé felsorakozó minden ellenzéki erő, aki a demokrácia, a jogrend és a Köztársaság visszaállítása céljából alárandeli egyéni érdekeit az ország erekeinek. Ebben az esetben a győzelem nem elérhetetlen álom, hanem megvalósítható cél.

Ezért érdemes minden erőnket összeszedve EGYÜTT megküzdeni Orbánékkal

A Hazáért, a Köztársaságért!

Szerző: Szilárd bácsi  2013.10.28. 13:22 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr915602974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása