A hajó, a jéghegy és a maffia

Ez így elég talányosnak tűnik, de ha minden szót egy másikkal helyettesítünk, világosabbá válik a Napnál.

A hajó = Magyarország

A jéghegy = az Európai Unió

A maffia = az Orbán – kormány.

Azt hiszem, így már minden gondolkodó ember érti, mit akarok mondani.

Nemjó irányba mennek a dolgok! Hiszen ezen a hajón rajta van minden magyar ember, jól elkülönítve:A fedélzeten a kiváltságosok - jutalom-utazáson, ahol minden nagyon szép, süt a nap, derült az ég és holnap is változatlan marad a helyzet.A hajófenéken az „alattvalók”, odaláncolva az evezőlapátokhoz és naphosszat evezniük kell, hogy fent a kiválasztottak jól érezzék magukat.

Fent élvezi a kalandos utazás örömeit a lakosság 20 % - a, míg lent a 80 % rabszolgaként húzza az evezőt, hajtja előre a hajót. Ez az arány hasonlít az Országházban lelógatott molinó % -ára. A hasonló működésre berendezett hajót nevezik gályának.Nem újkeletű a dolog. Már az ókorban is gyakorolták. Annyi különbséggel, hogy akkor rabszolgák húzták a lapátot, ma a létminimum alatt élő szegények, akik semmiben nem különböznek az akkori rabszolgáktól. Akkor korbáccsal kényszerítették őket, ma csak félelemmel és fenyegetéssel.

De hová is tart a hajó? Ez egy fogas kérdés: Csak a kormányos tudja!

Ha csapataink hadrendben állnak, akkor háború van. Szabadságharcot vívunk. De ehhez kell egy ellenség: Az Európai Unió. Ami jelen esetben a jéghegy.

De ki irányítja a hajót? A maffia-kormány, aminek tagjai még az „átkosban” közpénzen, ingyen, ösztöndíjjal tanulták ki a szakmát, hogy kell egy országot irányítani. Már akkor is rossz volt az irányzék, hiszen minden erejükkel arra törekedtek, hogy lehet a fennálló rendszert megbuktatni, lehetőleg nem demokratikus eszközökkel. Ez ugyan anno nem az ő érdemük volt, a „békés rendszerváltás” Antall József és kormányának köszönhető.

De már akkor elkötelezték magukat egymásnak: Soha nem fognak egymás ellen harcolni, egymást céljaik elérésében messzemenőkig támogatják és megvédik egymást minden külső támadástól. Ezzel megszületett a Fidesz, ami nem más, mint egy véd és dacszövetség, amit a világ más tájain röviden csak maffiának tartanak. Keresztapa is akadt: a legerőszakosabb a fiuk közül, aki már születésétől számítva Miniszterelnöknek készült.

Minden rendben volt addig, míg 2002-ben a Fidesz el nem bukta a választást. Innentől minden erejüket a hatalomba való visszakerülésre fordították.Nem válogattak az eszközökben: Volt lejáratókampány, hazugsághadjárat és karaktergyilkosság az „elmultnyócévben” minden nap. Nem csoda, hogy ennek eredményeképpen fölényes, négyharmados győzelmet arattak 2010-ben.

Ha Walaky azt mondja, ez nem lehetséges, itt a magyarázat! A szavazók egyharmada ment el szavazni. Az egyharmad kétharmada szavazott a Fideszre. A választási törvény velejárója, hogy aki nem ment el, vagy olyan kis pártra szavazott, hogy ez a szavazat elveszett, az végső soron mind a nyertesnek számít szavazatnak. Így lehetséges, hogy a 2.7 millió szavazó által hatalomra került Fidesz végül több, mint 6 millió embert számított be támogatójának.

De mi történt azóta? A Fidesz Orbán vezetésével minden pontban új rendszert vezetett be, amivel lebontotta a demokrácia, a jogállam és a Köztársaság alapjait, megváltoztatta az Alkotmányt és minden független intézmény élére pártkatonát nevezett ki. A választási törvény átszabásával pedig bebetonozta hatalmát örök időkre. De ez még csak az egyik: Úgy osztotta meg az ellenzéket, hogy minden pártba „téglákat” épített be, így megakadályozta az ellenzék összefogási szándékát. Arról már nem is szólva, hogy a legveszélyesebb ellenfelet, Gyurcsány Ferencet koncepciós perek sorozatával sikerült lejáratnia.

Ma ott tartunk, hogy nincs az ellenzéknek eszköz sem a kezében, amivel bele tudna szólni az ország sorsának irányításába. Az pedig, aki sikerre tudná vinni az ellenzéki összefogást, megosztó személyiséggé nyílváníttatott, így minden párt nélküle próbálkozik, - eredménytelenül.

Amíg el nem jut a társadalom elnyomott része a felismeréshez, hogy Gyurcsány nélkül nincs összefogás, addig a Fidesz nyugodta hátradőlhet: semmi nem veszélyezteti a jövő évi győzelmét.

Hogy miért nem következett be még a katasztrófa? Miért nem ment hajónk neki a jéghegynek? Egyszerű a magyarázat: A jéghegy kitért a hajónk elől. Hiszen nem célja az Uniónak Magyarország megsemmisítése. Ezzel az Unió is szegényebb lenne. Kivárnak! Megvárják a választást, hátha mégis benő a feje lágya a sok töketlenkedő ellenzéki pártvezérnek és sikerül Orbán maffia-kormányát leváltani. Ebben az esetben segítő kezet tudnak majd nyujtani az új kormánynak a nehézségek leküzdésére.

De ha nemsikerül, Isten óvja hazánkat. Az Unió nem fogja tovább tűrni, hogy egy tagállam aláássa az Unió tekintélyét. Annyi kötelesség-szegési eljárást zuditanak ránk, hogy belegebed az ország. Még az is lehet, hogy kiteszik a szűrünk az Unióból. Számunkra egyetlen hely marad: Azerbajdzsán. Ahol még van kereslet baltás gyilkosokra.

Szerző: Szilárd bácsi  2013.11.20. 16:52 3 komment

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr125646198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Tarnóczi 2013.11.20. 17:16:47

Szilárd bácsi sajnos igazad van már megint! Én attól félek, hogy a sok kiábrándult ember megint nem megy el szavazni. Ezzel azt érjük el' hogy maradnak Orbánék!

Melinda Szendrei 2013.11.20. 17:24:56

Szilárdbá,én is csak azt tudom mondani hogy igazad van..Viszont Antall Józsefet kihagytam volna..

vénasszony 2013.11.20. 17:28:39

No, hát, ez eléggé kaotikus. Hogy négyharmad. Nem tudom, hogy jött ki. Még, ha a Te számaidból indulok is ki: a 6 millió a 2,7 milliónak nem 4/3-a. Egészen pontosan 7/3-a, számolj utána:
6 200 000/2 700 000= 2,296, azaz 2 egész és egyharmad. Az 7/harmad.
Aztán: Tiltakozom, hogy az Unió jéghegy lenne! Még, ha direkt ütközni akar is Orbán az Unióval, ott akkkor se szerencsétlenség vár bennünket. Inkább az, hogy megakadályozza azt a szerencsétlenséget, ami felé száguldunk: az államcsődöt. Szerintem a jéghegy az államcsőd.
Én csak attól tartok, hogy az Unió "jogállami normáira" hivatkozva nézni fogja , amikor ütközünk. :(
süti beállítások módosítása