Csodára várva

Az ellenzéki összefogás az Istennek sem akar összeállni, ennek ellenére egymást múlják alul jelentéktelen és súlytalan emberek a DK és Gyurcsány lejáratásában. A héten e témában tett hozzászólásaimból válogattam blogírás helyett. Hogy miért? Azt hiszem, a szemelvények önmagukért beszélnek. Pedig csak két ember véleményére reagáltam. De úgy tűnik e kettő teljes mértékben kiverte a biztosítékot a jóérzésü emberek körében.

Szanyit kedveltem régebben, amikor még normálisnak látszott. Vendégünk is volt többször is és baráti légkörű beszélgetésben próbáltuk meg összekötni azt, ami 2011-ben elszakadt: Az összefogás lehetőségét. Úgy látszik, Gyurcsány iránti utálata nagyobb, mint az ország sorsának jobbrafordításának igénye. Amit ma művel ezen a téren, azt nem lehet szó nélkül hagyni.

Szanyi: Le kell lépnie Gyurcsánynak!mno.hu

Tibor! Te már ma olyan hülye vagy, mint amilyenné hosszú idő alatt fejlődtek a fideszt alapító fijjuk. Pedig volt idő, amikor azt hittem: Lehetsz még normális. Belátom, tévedtem. Megmaradsz annak, ami vagy: Gyurcsányt utáló patkány. Feri akkor hibázott qrvanagyot, amikor nem baszott ki az államtitkári székből, hiába koslattál utána másfél évig, hogy egy pofa bor mellett beszéljétek meg egy "romkocsmában", mit nem végeztél el tisztességesen.

Lehet, hogy ma már a "fijjukkal" beszélitek meg ugyanott, hogy lehetne mégegyszer elárulni? Ha 1000 évig élnél, akkor sem érnél a cipője sarkáig az általad annyira eltaposni akart Gyurcsány Ferencnek!

Abban a posztban Szanyi megkapta a magáét! Száznál többen osztották ki és küldték olyan messzire, ahonnan már nem tudna beleszólni a honi politikába. Nem vagyok semmi jónak elrontója, de ezt már sokalltam.

Barátaim! Szanyiról már eleget szóltunk. A jövőben inkább arra koncentráljunk, hogy mi a feladat. Az összefogás. Minden EMBERREL /csupa naagybetűvel! /, kihagyva a gazembereket, szélkakasokat, léhűtőket, Júdásokat és Brutusokat. Tőlük minél előbb meg kell tisztítani a közéletet. Ez a feltétele, hogy tiszta víz kerüljön a poharakba,erkölcsileg tiszta Emberek vegyék kezükbe az ország sorsának irányítását. Ehhez elhatározás, akarat és hit kel, hogy képesek leszünk megcsinálni. De csakis együtt! Mert ez az, ami "Egyedül nem megy"..

A másik, amit nehezen lehet ép ésszel megérteni, mit akar Ungár Klára azzal, hogy Ő akarja megmondani, kinek van, kinek nincs keresnivalója a demokratikus oldalon az összefogásben? Erről írt Gráczy Zsolt, és erről volt véleményem nekem is.


10:3

Gréczy Zsolt posztjához fűztem

Ungár Klára egy seholse mért párt súlytalan vezetője, aki szerepet tévesztett. Hogy jön Ő ahhoz, hogy bolhaként az elefántot csípkedje? Arról már nem is beszélve, hogy Gyurcsány nyakában már volt tábla: "Én is meleg vagyok!" felirattal és ott ment /feleségével együtt!/ az első sorban a melegfelvonuláson. Természetesen Ungár Klárával egy sorban. Lehet, hogy ezt már elfelejtette? Hölgyeim! Amit sokan állítanak, igaz: „Gyurcsányt lehet tisztelni, szeretni, egyet nem lehet: Megkerülni.” Nem azért, mert van támogatottsága, hanem mert igaza van. Bajnai is jobban tette volna, ha nem a SEMA-t, hanem a DK-t választja partnernek. Nem az első eset,hogy Ungár, Bajnai, Mesterházy, Juhász, Szigetvári és sorolhatnám - abba a potenciális partnerbe rúg bele, akivel előre lehetne vinni az összefogás ügyét, akitől függ az összefogás eredményessége. Azt ugyebár senki nem kérdőjelezi meg: Gyurcsány nélkül nincs összefogás, egyedül tőle fél Orbán, Ő az, aki már háromszor verte meg nyílt vitában.

Illő lenne tudni, ki volt az OK: Nem Gyurcsány. Ő csak a "következmény" lett, miután elvbarátai cserben hagyták és taccsra tették. Az amnézia nem a politikai éleslátás eszköze. És ez igaz úgy fentre, mint lentre is.

http://www.hirado.hu/Videok/2013/11/20/19/Gyurcsany_Ferenc_a_bajai_videorol_Cserdiben.aspx#.Uo1T0Aq1EVY.facebook

Közben a DK és Gyurcsány teszi a dolgát. Erre a bajai videó kapcsán az M 1 riporternőjének megleckéztetése volt a hab a tortán

Igazi riposzt volt. Amikor mégegyszer kérdezte a riporternőt, mit kérdezett? Arra válaszolt úgy Feri, hogy egy igazi "riporter" elsüllyedt volna szégyenénen. De "ezeknek" minden ráfér a pofájukra. Holnap is fel fogja tenni hasonló provokatív kérdéseit, ha erre utasítást kap.

Vannak kedvenc blogíróim, akiket olvasva úgy érzem: Érdemes tenni a dolgunk! Ezeken az írásokon felnő a következő nemzedék, akik nem fognak birkaként biodíszletet adni Orbán hazug és dilettáns rendszerének.

http://www.pupublogja.hu/2013/11/romania-csillaga.html

Kár, hogy nem vagy "befolyásos személy" az egészségügyben, mert akkor már a megfelelő helyre került volna. „A magyar Külügyminisztérium szerint Románia Tőkés László kitüntetésének visszavonásával az egész romániai magyarságot alázza meg és megfélemlíteni szándékozik azokat, akik a romániai magyar közösség jogos igényéről, az autonómiáról beszélnek”-írja a Népszava.
Mindezt azért, mert végre valaki megelégelte a tepsiszájú izgága örök békétlenkedését, túlhabzó nacionalizmusát, hazájának meggyalázását."

Ami meg a Kertész Ákosról alkotott véleményeket illeti, tökéletesen fedi a "magyar vonatkozást", hiszen akkor senki nem emelte fel a szavát. erre mondja a magyar: "Megtalálta a zsák a foltját!" Már csak az a kérdés, ki a zsák, és ki a foltja? Tökmindegy. Egyformán kártékony mindkettő. Ha netán nem lenne világos, ki a másik? Nézzen a képre! Megláthatja.

De az egyik legszebb példányt kedves klubtársam megosztásáben találtam.

Krisztina Kopházi El.aszott generáció


Éjfél múlt. Aludnom kellene, de nem tudok. Sokszor nem. Jár az agyam, a gondolataim kavarognak. Sokszor, egyre többször.
Szerző: Edgar | 2013. október 14. 
Azon töprengek, mit rontottunk el? Miért? Miért ennyire? Miért, hogy nem tudunk kiállni egymásért, önmagunkért? Féltjük a tetves kis pozíciónkat, a még meglévő állásunkat, a nemtudomminket. Közben a politika, a hatalom mindent felzabál. Minden hatalom, az éppen megdicsőült és a barikád mögött hasaló. Azok az emberek régen elszakadtak a valóságtól. Évek óta a politikában, és a politikából élve hogyan is tudhatnák, mi történik lejjebb? Azok főleg honnan tudhatnák, akik az iskolapadból ültek a selyem-bársony akármilyen székbe. Semmiről semmit nem tudnak, de nem is akarnak tudni. Nekik ez játszma, amit meg kell nyerni. Beltenyésznek egymás között, diadalmasan kacagnak, amikor valami borzasztóan frappánsat sikerül mondani a másik oldalon állónak. "Győzelem! Lám, milyen nagyon okos is vagyok én!" Ez kell, ennyi kell.

Akik beszélnek róla, sem tudhatják, milyen élni semennyi pénzből. Milyen úgy lefektetni egy gyereket, hogy nem tudsz enni adni neki. Amikor szégyellem magam, mert autóval megyek vásárolni.

A parkolóban mellém lép egy nő. Szomorú szemű. Halkan beszél, alig értem. Nem koldul, csak meg szeretné mutatni..nyújtja a papírdobozt, benne gyönyörű, cérnából horgolt angyalka, nyuszi. Ha esetleg vennék tőle. adjak, amennyit gondolok, vagy tudok. Ő máshoz nem ért.munkát nem kap, majdnem ötven éves. Csak enni szeretne. Élni valahogy.

Emlékszem a rendszerváltásra. Amikor fiatal felnőttként hirtelen azt mondták nekem: amit eddig tanítottunk neked, amit mondtunk, amit tudni vélsz, az mind hazugság. Emlékszem, amikor a fél ország ellenség lett, mert kiszolgálta a múlt rendszert. a másik fele meg ellenálló volt. Szerinte. Ez ma sem változott, csak minden sokkal rosszabb lett. Egyre rosszabb. Valahogy ezt az országot soha nem akarta a politika szolgálni, mindig uralkodni akart. Mi pedig engedtük, engedjük. Mert mit is tehetnénk ellene? Hiszen alig vagyunk tízmillióan. a mennyihez is? Háromszáz? Háromezer? Néhány éve még volt valamiféle

ha nem is védőháló - de egy hártya. Ami nem engedte lezuhanni azt, aki megbillent. Ma már ez sincs, már magunk lökjük a mélybe, aki nem képes kapaszkodni. Magyar Tajgetosz. Ülünk és várjuk a csodát, ami nem létezik.

Közben aki teheti,menekül.Tudják, ott sincs kolbászból, meg hazát cserélni nem lehet, meg a túró rudi. Arra majd vissza fognak jönni, mint legyek a lószarra.

A büszkeségünk. Bár az oroszok úgy tudják, ők találták fel, de az ő bajuk!
A tröszti idők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
A Budapesti Tejipari Vállalat 1968-ban kezdte gyártani. Az eredetileg szovjet édesség (a Szovjetunióban egy túró-vaj-cukor keverékkel töltött, vanilia ízesítésű, csokoládébevonatú őse már létezett „glazirovannij szirok” néven) ötlete egy KGST-országok közti tanulmányút során került Magyarországra (feltehetően Deák Antal által) és kezdetben nem aratott nagy sikert, ezért előbb a Szabolcstej mátészalkai tejüzemében gyártották, majd a Nagybánhegyesi Zalkatej tejüzemben is megkezdték a gyártást, késöbb párhuzamosan több tröszti vállalat és Tsz tejüzem gyártott ezen a néven terméket, eltérő csomagolásban. Egyetlen TÚRÓ RUDI védjegy volt, a Tejipari Vállalatok Trösztje javára lajstromozva. (Bodóné)
Mi büszke nép vagyunk, mert mennyi Nobel díjast adtunk a Világnak! Csak akkor nem kell a másként gondolkodó, a sorból kilógó, amikor itt van. Ha már elment, akkor nagyon tudjuk szeretni! Vagy köpködni. Attól függ, az éppen aktuális hatalom mit vár el tőlünk. Mert mi annak megfelelünk, ha beledöglünk is! Nálunk nem szokás, hogy kiálljon a tanár a tanárért, a rendőr a rendőrért, a bíró, az orvos, a vasutas, a diák. Mi sem állunk ki a gyerekeinkért, miért is tennénk? Senki senkiért. az a tuti! Mint a szent tehenet, úgy imádjuk a semmi-eszű celebeket, a sztár-meteorológusokat, sztár-hírolvasókat, percek alatt színésszé avanzsált senkiket, sikerkönyvet sikerkönyvre halmozó analfabétákat. Közben igazi színészek, zenészek, írók, költők, újságírók éheznek. Konkrétan. Mert nekünk érdekesebb a lotyó önéletrajza, a semmiből jött senki hadonászása a képernyőn, a kivénhedt bártáncosnő gyereknevelési szokásai. Mert azt könnyen nyeljük, rágni sem kell.

Közben csomagolunk. Na, nem magunknak. A gyerekeinknek. Mert ők elmennek, már akiben van elég kurázsi. Akiben lenne elég bátorság, dac, elszántság, tudás és ész ahhoz, hogy talpra rángassa ezt a leborult országot. Ők elmennek, mi maradunk. A gyáva alkuinkkal, a félrenézéseinkkel, a lustaságunkkal, nemtörődömségünkkel. Mennek, viszik a még meg nem született unokáinkat. Mi meg bámulunk és várjuk tovább a csodát. Közben búcsút intünk az elveszett generációnak. Mi, az elbaszott generáció.

Amikor a címet olvastam, nem figyeltem oda a "."-ra, de a végére megértettem a lényeget. Igen, Mi vagyunk az elbaszott generáció. Akinek minden mindegy, akit nem érdekel senki, aki még azt is békén tűri, amikor a Hatalom elveszi az utolsó reményünket: "A meg nem született unokáinkat". Birkanép vagyunk. Ezt a bélyeget nem vakarja le rólunk a történelem. És még mindig a csodát várjuk. MEDDIG?  



Szerző: Szilárd bácsi  2013.11.23. 13:24 7 komment · 1 trackback

Címkék: blogok politika gyurcsány koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr295651101

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.25. 12:39:07

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Tarnóczi 2013.11.23. 15:32:49

Sajnos megint csak ismételni tudom magam, igazad van! Az egész dolog olyan kilátástalan. Valahogy el kellene hitetni az emberekkel, hogy tudnak változtatni! A fiatalok előtt nincs távlat, az időseket leírták. Senki sincs biztonságban!

Ildikó Rödönyi 2013.11.23. 15:46:59

Átérzem a soraidból és az általad idézett szemelvényekből áradó keserűséget.
De tegnap a gödöllői Gyurcsány találkozón úgy éreztem, van remény. Míg egyetlen önzetlen, tehetséges igaz emberünk van, addig követői is akadnak. Egyre többen csatlakoznak hozzá, és mondjanak a kis féltékeny karrieristák bármit, a végső győzelem a miénk lesz! Ezek hamarosan szégyenfoltként tűnnek el a történelem süllyesztőjében.
Gyurcsány határtalan teherbírással versenyt fut az idővel, nekünk pedig a példáját követve helyi szinteken kell az összefogásnak érvényt szerezni. Legyőzzük a Különállás-PM és az MSzP vezetőinek rátarti önzését, és valódi együttműködés keretében, pártjuk tagjaival közös akciókat szervezünk. A demokraták végre talán soha nem látott történelmi jelentőségű önszerveződésének lehetünk tanúi. Nagy idők kezdetét éljük anélkül, hogy ennek tudatában lennénk.

vénasszony 2013.11.23. 16:14:13

Ne keseredj el Szilárd! Gondolj arra, amit Lendvai ildikó mondott: Gyurcsányt nem lehet az előszobában várakoztatni, ugyanis már BENT VAN A SZOBÁBAN.
Ami meg Szanyit illeti: mondtam Neked, nem hitted. Tudod, hogy engem arra bíztatott: szavazzak a Jobbikra! :P

Pupu Blogja 2013.11.23. 16:46:20

Hát bizony, nincs itt semmi rendben.
Belenéztem ma a HírTV Híradójába, ott is Mesterházy fészkelődéséről, a volt SZDSZ.es Kóka ügye4skedéséről hallani, de így van ez nap nap után.
De hát akkor sem volt másként, mikor Rákosi volt hatalmon, ott nyalta a seggét Grosicstól Puskáson keresztül mindenki szinte, - akkor most miért csodálkozunk?
Ellenben az azt is megmutatja, hogy előbb-utóbb leáldozik a zsarnokok napja...
:O)))

Szilárd bácsi 2013.11.24. 10:40:31

Köszönöm a bíztatást és a támogatást! Egyébként nem vagyok elkeseredve:Hiszen semmi váratlan nem történt. Mindenki hozta a formáját! Abban viszont egyetértek, hogy a nagy számok törvényszerüsége okán minden sorozat végetér egyszer: Az nem lehet, hogy ne ébredjen fel a Nép, hogy itt sorozatosan hülyére veszik, áldozatot csinálnak belőle, míg a "csókosok és seggnyalók" máris Kánaánban érzik magukat. Hiszek a számok erejében: A HÉT bűvös szám. Hétévente változik minden. még az ember is szinte kicserélődik: Új sejtek születnek - akár az agysejtek helyett is. 2006-tól 2013-ig éppen hét év telt el: Itt az idő, hogy az eddig "alattvalóvá" minősített emberek EMBERKÉNT lépjenek be a következő hét év történetébe. Ez a "belépés" a fülkében kezdődik! Ott fog eldülni, hogy "Rabok leszünk, vagy szabadok"! VÁLASSZATOK!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.11.25. 17:27:27

"Igen, Mi vagyunk az elbaszott generáció."

Nem, ti csak simán elbaszottak vagytok, a generációtokban viszont nem mindenki az elbaszott Feritek elbaszott híve.

Talán, ha kihúznád a fejed a valagából, és körbenéznél, észrevennéd, hogy mindenki röhög rajtatok, aki egy átlagos rendőrkutyánál valamivel is értelmesebb.

Mária Tarnóczi 2013.11.26. 16:29:06

@Attitude Adjuster: nem értem mi jogon minősítesz Te olyan embereket' akik már sok mindent megértek! Mi elfogadjuk minden ember hitvallását, legyen az bármilyen párt híve! Engedtessék meg nekünk eldönteni, hogy kivel szimpatizálunk! Örülhetnél, ha annyi eszed lenne mint a rendőrkutyának!
süti beállítások módosítása