Felszállt a füst

2014 január 14.-e mérföldkő az ellenzéki összefogás történetében. Sokmillió választópolgár aggódva várta az eredményt: Milyen lesz a füst színe? Fehér füst szállt fel a tárgyalóterem kéményéből, jelezve: a tárgyalófelek kompromisszom-készségről és bölcs belátásról tettek tanubizonyságot, amikor a Megegyezést előbbre tartották önös érdekeik előtérbe helyezésénél.

Ez nem jelenti azt, hogy a választópolgár hátradőlhet, mert már „sinen van” az Orbán-kormány leváltásának forgatókönyve. Ez még csak a kezdet, ami örömre ad okot, de nem elégedettségre. A neheze ez után következik. Összefésülni azt a sokszínű érdeket és módot, ahogy a szereplők a kormányváltást elképzelik.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574111562679262&set=a.175110892579333.40426.169599166463839

Az alap megvan hozzá! Az összefogásban érdekeltek a legtöbbet kihozták a megállapodásból. A lista első öt helyén ott van értéksorrendben az öt tárgyaló párt első számú Vezetője, ami azt eredményezi, hogy az Összefogást támogató szimpatizánsok mindegyike a listán megtalálja a neki szimpatikus Nevet, akire bátran voksolhat. Ma ez a legtöbb, amit el lehetett érni.

És a tárgyaló felek, - ha nehezen is, - de elérték:

  1. Mesterházy Attila MSZP

  2. Bajnai Gordon Együtt

  3. Gyurcsány Ferenc Demokrazikus Koalíció

  4. Fodor Gábor Liberális Párt

  5. Szabó Timea Párbeszéd Magyarországért

A Lista bővült: Kuncze Gábor a DK színeiben indul és a további szereplők előtt is nyitva áll az ajtó! Amennyiben támogatni óhajtják, megtehetik.

Sajnálatos, a Szocdemek és a Szema nem kíván részt venni az összefogásban. Hogy az LMP Schifferrel nem vesz részt, az várható. Nem a baloldalt, Orbán támogatják, amit számtalan tettükkel bizonyítottak már eddig is. /Sukoró/

Mától kezdve új időszámítás kezdődik: Az Orbán-rezsim leváltásának időszaka. Ami nagyfoku megértést, türelmet és teljeskörü együttműködést vár el minden olyan választópolgártól, aki Orbánék leváltásában szerepet kíván játszani.

Mától Együtt, Egymásért a jelszó!

Ezt vártuk, ezt kértük és ma EZT KAPTUK Vezetőinktől.

Éljünk a lehetőséggel, és a győzelem elérhető lesz.

De csak ha a FELADATRA koncentrálunk!

Szerző: Szilárd bácsi  2014.01.14. 13:49 8 komment

Címkék: blogok politika koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr255758085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

colambo 2014.01.14. 14:21:41

Szilárd Bá! Igaz amit írsz, azonban az örömbe egy kis üröm is vegyül, mert az egyéni választókerületek tekintetében igen vesztesek vagyunk és nem láttuk még a lista további részét sem..... Előttem kérdéses asz is, hogy az egyéni lista milyen elosztásban kerekedik.... Lehet, olyan helyet is fel kell adni, melynél jól álltunk? Elég sok a nyitott kérdés és remélem pozitív előjelű lesz a válasz. :) Ez ma már tény és figyelmünket a holnapra vetjük ....... :)

Szilárd bácsi 2014.01.14. 14:25:16

Szerintem ez TÖBB, mint amit reméltünk. A TÖBBI a mi dolgunk. Ha az egyéni körzetekben, ahol a Mi jelöltünk lesz az induló, FELSZÁNTJUK A KÖRZETET, nyerhetünk. Frakciónk LESZ. Mi a bánatos francért kéne búsulnunk?

ne ítélkezz 2014.01.14. 14:54:58

Hajrá Feri!....és a többi :D

Mária Oláh 2014.01.14. 15:09:35

Azt hiszem, a helyzet örömteli. A java még ezután következik, de legalább lehetőséget kaptunk. Egy dolog biztos. Azonnal abba kell hagyni a fanyalgást, no meg az összefogás szereplőinek "méltatását". Ez bizony kutya nagy fegyelmet igényel, de elengedhetetlen. Vigyázó szemünket innentől kezdve át kell irányítani a másik oldalra. Lesz úgyis elég mocsok, amit a mi oldalunk kap majd mindenfelől.

Ildikó Rödönyi 2014.01.14. 15:20:31

Gratulálunk Gyurcsány Ferencnek, hogy keményen állta a sarat!!!
Nem hagyta magát letúrni a listáról, szembeszállt az erőszakos, Juhász által befolyásolt Bajnaival, és kiharcolta a DK számára lehetséges legoptimálisabb pozíciót. A részletek ismeretének és hiányában örülni még nem merek, mert itt minden lehetséges. Az ellenzék eddig inkább bizalmatlanságra adott okot.

Pupu Blogja 2014.01.14. 21:05:00

Milyen frakciónk lesz, Szilárd?
Frakcióalapítást a törvény az országos listát állító és mandátumot szerző párthoz tartozó képviselőknek teszi lehetővé,l tízről tizenkettőre emelve az ehhez szükséges politikusok számát.
:(

vénasszony 2014.01.15. 07:08:45

Kuncze Gábor nem a listán van. Ő a DK egyéni jelöltje Szigetszentmiklóson. Ott, ahol már öt ízben nyert egyéni helyet. Én magam részéről remélem, hogy ezután Kuncze Gábor a DK frakcióját fogja erősíteni.
süti beállítások módosítása